שתף קטע נבחר

 

הפגנה בת"א: "מתווה הגז - האסון של כולנו"

כ-250 בני אדם הפגינו בכיכר הבימה נגד הסכם הגז, לקראת הדיון שצפוי ביום רביעי בכנסת. "זה יהיה שבוע של הפגנות. נגיע לבתים של חברי הכנסת שמתנגדים ונחזק את ידם". המפגינים הכינו מיצג נגד המתווה בחוף הים

 

ההפגנה נגד מתווה הגז, הערב    (צילום: מוטי קמחי)

ההפגנה נגד מתווה הגז, הערב    (צילום: מוטי קמחי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

ההפגנה הערב בכיכר הבימה בתל אביב (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
ההפגנה הערב בכיכר הבימה בתל אביב(צילום: מוטי קמחי)
 

כ-250 פעילים מקיימים הערב (א') בכיכר הבימה מפגש חירום לקראת שבוע הפגנות, בשל ההחלטה להביא השבוע את מתווה הגז לאישור הממשלה - ואולי גם של הכנסת. המפגינים מניפים שלטים שבהם נכתב: "מתווה הגז מסוכן לישראל", "מתווה הגז - האסון של כולנו", וקוראים: "זה הגז של כולנו", ו"לא לממשלה של טייקונים".

 

מכיכר הבימה החלו המפגינים לצעוד לעבר חוף הים, שם יקיימו מיצג שהמסר שלו: "לא לתת יד לשוד הגז". יוסי דורפמן, ממובילי המחאה אמר: "הממשלה רוצה להעביר לאישור את סעיף 52 שיאפשר לשר הכלכלה לעקוף למעשה את סמכותו של הממונה על ההגבלים. ההפגנה היום היא תחילתו של שבוע הפגנות, שבוע בזיוני שבו הממשלה מנסה להעביר בהליך תקדימי את הסעיף שעליו דיברתי. אנחנו לא נאפשר זאת, הציבור לא מוכן להליך כזה, זה הליך מושחת, לא הגיוני. במהלך השבוע הזה אנחנו נגיע לבתיהם של חברי הכנסת שלא מוכנים לתת את ידם למתווה הזה, ונחזק את ידם".

 

תגובות לפרסום דוח המבקר למתווה הגז    (צילום: אורי דוידוביץ' אלי סגל ואלי מנדלבאום)

תגובות לפרסום דוח המבקר למתווה הגז    (צילום: אורי דוידוביץ' אלי סגל ואלי מנדלבאום)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

עילאי אברמוביץ, פעיל מגמה ירוקה שמשתתף בהפגנה: "הניסיון להעביר את המתווה האיום הזה בדקה ה-90, במחשכים וללא שיתוף הציבור, הוא בלתי נסבל. בכל הדיונים עד היום מי שהשתתף אלו רק חברות הגז. המתווה הזה רע לכולנו. בשבוע הקרוב יהיה לחץ מאוד חזק על הח"כים להעביר את המתווה הזה. הרבה התוודו באוזנינו שהם לא קראו אותו ולא למדו אותו. אנחנו רוצים לפנות ליאיר לפיד, לשר האוצר משה כחלון ולאביגדור ליברמן, ולהגיד להם לא לאשר את המתווה. הבנו שכחלון מתכוון לחייב את חברי מפלגתו להצביע בעד, ואנחנו מבקשים ממנו שאם הוא מנוע מלהתעסק בנושא, שיאפשר לחברי מפלגתו להחליט בעצמם".

 

היום פורסם ב-ynet כי ראש הממשלה בנימין נתניהו מעוניין לעקוף את "משבר סעיף 52" ולסיים את הסאגה עוד לפני היציאה של הכנסת  לפגרת הקיץ.  ביום רביעי ידונו חברי הממשלה בנושא, וייתכן שגם יצביעו על אישורו. במקביל, אם ראש הממשלה יעריך שהוא יוכל להשיג רוב לאישור המתווה גם בכנסת, הוא יעלה אותו לאחר ישיבת הממשלה גם להצבעה במליאה. בכך מבקשת הקואליציה להשלים את ההליך שגרם לה מבוכה גדולה בתקופה האחרונה, אחרי שאישור המתווה הותנה בחתימה של שר הכלכלה אריה דרעי להפעלת "סעיף 52", שמטרתו לעקוף את הממונה על ההגבלים, אולם דרעי סירב וההכרעה עברה לכנסת. בקואליציה מקווים לתמיכה במתווה הגז גם של ח"כים מהמפלגות של לפיד וליברמן.

 

אם אכן יאושר המתווה ביום רביעי בכנסת, דרעי צפוי לחתום על נושא העברת הסמכויות אליו, ולמעשה לפטור את הקואליציה מהפלונטר הפוליטי שאליו נקלעה סביב המתווה.

 

הדיון הצפוי ביום רביעי יתקיים כשבוע וחצי אחרי דו"ח מבקר המדינה בנושא מדיניות משק הגז, שבו נטען כי "התנהלות הממשלה על זרועותיה בתחום הגז הטבעי הייתה לקויה ובלתי מגובשת. מסיבות שונות - שלחלקן תרמה התנהלות הממשלה - נוצר מונופול בתחום זה". המבקר יוסף שפירא מתח ביקורת על נושא הסדרת משק הגז וקבע: "בנושא כה חשוב על הממשלה להתנהל כ'תזמורת הרמונית עם מנצח בראשה'", והוסיף כי מחיר הגז הטבעי, למרות המונופול, צריך להיות תחרותי. הוא קרא לתקן בהקדם את הליקויים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
המפגינים הערב בכיכר הבימה
צילום: מוטי קמחי
מומלצים