צבוע עם ראש של אריה ותן רודף אחרי ציפור
צבוע נקוד תועד ע"י מטיילים מארה"ב עם ראש של אריה צעיר באפריקה, תן שחור גב מנסה לצוד ציפור, מי הרג את ססיל האריה המפורסם? והצצה ל-12 גורי זאבים טלואים מתוקים. חדשות פראיות מאפריקה בשיתוף עם מגזין הטבע הבינלאומי "Africa Geographic"
ורנה פורבאו מארצות הברית צילמה סצינה נדירה אך לא קלה לצפייה במהלך טיול ספארי בפארק לאומי בזמביה. במהלך הנסיעה היא הבחינה בתנועה בצמחייה הסבוכה. המדריך עצר את הרכב ומתוך השיחים יצא צבוע נקוד, כשהוא נושא בפיו ראש של אריה צעיר, לתדהמת המטיילים.
המדריך העריך כי האריה נהרג על ידי שני אריות זכרים בוגרים שרצו להשתלט על להקת האריות וחיסלו כל זכר להתנגדות. יתכן שהצבוע העז להתקרב לרכב כדי לזכות בהגנה מפני האריות. הסיבה למותו של האריה תישאר תעלומה. עוד תמונות של הצבוע והאריה
למדור הקודם: נמרה צדה קוף ולוטרות משתעשעות
גורילות מתפנקות ותן רודף אחרי ציפור
אל תחרות הצילום "Africa Geographic Photographer Of The Year 2015" הגיעו השנה 9,736 צילומים מכל רחבי העולם שתיעדו טבע פראי באפריקה. לדברי המארגנים, נצפו בעמוד התחרות 6.5 מיליון דפים והצביעו 109,270 גולשים בעד התמונות האהובות עליהם במיוחד. לכל התמונות בתחרות (בעלי חיים, טבע ואנשים).
מותו של אריה מפורסם באפריקה
ססיל, אריה בן 13 שנה שחי בפארק לאומי בזימבבואה, נחשב לאחד האריות המפורסמים בעולם והפך ליעד צפייה מבוקש של תיירים רבים שהגיעו לטיולי ספארי במדינה. ססיל, הנושא על צווארו קולר מעקב לווייני למטרות מחקר מאז 1999, נמצא מת לפני כשלושה שבועות.
הרשויות במדינה פתחו בחקירה ועצרו לאחרונה שני חשודים במעשים. היום הותר לפירסום כי החשוד במימון הציד, הוא תושב ספרד בן 35, שעל פי החשד שילם 50 אלף אירו לשניים כדי שיסייעו לו במעקב אחרי האריה, שנורה למוות.
האריה נמצא בשולי הפארק לאחר שעורו נפשט ממנו וראשו נכרת. ברשויות ציינו כי האריה הינו אב לשישה גורים בלהקה עם שלוש נקבות. מותו עלול להביא למותם של הגורים מאחר ואריות זכרים המשתלטים על להקות של לביאות, נוטים לרוב להרוג צאצאים שאינם שלהם.
באפריקה מצבם של היונקים הגדולים, ביניהם הפילים, האריות והקרנפים נמצא בירידה מתמדת. בעוד שבדרום אפריקה מצבם של האריות השתפר מעט, במערב היבשת, האוכלוסיות של האריות הוגדרו בסכנת הכחדה חמורה, עקב ציד פרוע וירידה בכמות הטרף הזמינה לחתולים הגדולים.
במזרח אפריקה חלה ירידה חדה באוכלוסיות האריות. הסחר ההולך וגובר באברי האריות לטובת תעשיית התרופות המסורתית באפריקה ובאסיה, נחשב לאחד האיומים החדשים במאבק על הישרדותם של האריות. אם לפני כ-40 שנה היו באפריקה למעלה מ-250 אלף אריות, כיום מוערך מספרם בין 20-30 אלף פרטים בלבד. הרג האריה גרם לזעם רב במדינה. לסיפור המלא
סיבה למסיבה: 12 גורי זאב טלוא
משפחת זאבים טלואים בשמורה פרטית בבוצואנה תועדה עם 12 גורים, לאחר שיצאו מהמאורה שלהם. האם כבר המליטה גורים רבים במהלך השנים בסיוע של בן זוגה וחברי הלהקה, המגדלים את הגורים עד לבגרותם.
(צילום: Nikki Shaw)
אשתקד מחלת הכלבת פגעה קשות באוכלוסיית הזאבים הטלואים ורבים מהם מתו. אך ההמלטות האחרונות מעידות על התאוששות מרשימה. זאב טלוא, הידוע גם בשמו "כלב בר אפריקני" בטנזניה. מדובר למעשה בכלב בר, החי בלהקות גדולות באפריקה ומנצל את יתרון הלהקה כדי לצוד יחד עם חבריו. כיום הזאב הטלוא מצוי בסכנת הכחדה חמורה באפריקה ומספרו מוערך בפחות מ-5,000 פרטים בלבד. לסיפור המלא
צב ים ירוק חולץ מרשת דייגים
צב ים ירוק צעיר ובסכנת הכחדה נסחף אל החוף באיי סיישל, לאחר שהסתבך ברשת דיג וכמעט מצא את מותו. למזלו, פקח מארגון שימור מקומי שהיה בסיור בחוף הים, הבחין בו בשבוע שעבר וחילץ אותו בשלום. לאחר שיקום קצר, הצב שזכה לשם אלפונסו, הושב בחזרה לטבע.
אחת הסכנות הגדולות לצבים היא רשתות רפאים. מדובר ברשתוות דיג שהושלכו לים על ידי דייגים ונסחפו עם זרמי האוקיינוס ולוכדות בדרך בעלי חיים ימיים. על פי הערות ישנן 640 אלף טון של רשתות דיג שצפות ונסחפות באוקיינוסים ברחבי העולם ומסכנות לא רק חיות ימיות, אלא גם כלי שייט. לסיפור המלא
ארוחה על העץ
פיתון סלעים אפריקני באורך של כ-2.5 מטר תועד צד פרפור עקוד על עץ, כשחברו שוהה בסמוך וצופה בנעשה.
הנחש התפתל רבות עד שהגיע לעמדת בליעה נוחה של הציפור. האירוע צולם בבוצואנה. לצילומים נוספים
קפיצה לגובה
מבקר בפארק הלאומי קרוגר בדרום אפריקה הבחין בשש אנטילופות גדולות (קודו), חוצות את הכביש. הקודו האחרון בשורה היה גם הקטן מביניהם, החל לחצות את הכביש, אך הוא נבהל מקריאתה הרמה של ציפור ששהתה בסמוך.
לדברי התייר היה מדובר בפרנקולין שקרא בחוזקה, גרם לקודו לרוץ קדימה ולדלג מעל הכביש בתצוגת גמישות מרשימה. הגמישות לא סייעה בהישרדותו של קודו אחר, לאחר שניצוד ע"י אריות לעיני המבקרים בסמוך לשיירת מכוניות. לתמונות נוספות
לאתר החדשות Africa Geographic
עוד כתבות בערוץ בעלי חיים ב-ynet