שתף קטע נבחר
 

יותר משרות בהיי-טק; מחסור באלפי מהנדסים

ההשקעות הבינלאומיות והאקזיטים בהיי-טק הישראלי מתבטאים גם בשוק התעסוקה - עם עליות בביקוש לעובדים ובעיקר למהנדסי תוכנה. לפי נתוני חברת ההשמה אתוסיה לחציון הראשון של 2015 - קיים מחסור של כ-5,700 מהנדסים - בעיקר בתחום התוכנה. כמה זמן לוקח בממוצע למצוא עבודה וכיצד זה משפיע על השכר?

שוק התעסוקה הישראלי בהיי-טק ובביו-טק ממשיך לצמוח, עם עליות בשכר ובביקושים לעובדים, בפרט בתפקידי פיתוח והנדסה - אבל אין מספיק מועמדים שייאשו את המשרות הללו. כך עולה מדו"ח שערכה חברת ההשמה להיי-טק אתוסיה לסיכום החציון הראשון של שנת 2015. על פי הנתונים, קיים מחסור של לא פחות מ-5,700 מהנדסים בענף, בעיקר בתחום התוכנה.

 

כתבות נוספות בערוץ הקריירה :

טיפים לבניית קריירה שנייה

חולמים על היי-טק? תעבדו במהלך התואר

מצאנו לכם עבודה בהיי-טק: החברות שמחפשות אתכם

 

רוצים להתעדכן בחדשות הכלכלה והצרכנות? הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלנו

 

הנתונים שנאספו על ידי יחידת המחקר של אתוסיה, מלמדים כי בסך הכל, בחציון הראשון של 2015 חל גידול של 20% בביקושים לעובדים בתחום התוכנה ושל כ-15% בתחום החומרה, לעומת החציון השני של 2014. העלייה בביקושים מתבטאת בשכר הממוצע בענף, שטיפס ב-1.3% ברבעון, בהמשך לעלייה של 1.5% ברבעון הקודם.

 

באתוסיה מסבירים את הצמיחה בביקוש לעובדים בעיקר בהצלחות שרשם השנה ענף ההיי-טק באקזיטים בולטים בשוק המקומי ובכניסתן של ענקיות תוכנה בינלאומיות. "כלל מדדי השוק התחזקו מאוד בחציון החולף, כתוצאה ישירה של שיעורי הצמיחה במשק", מסביר אייל סולומון, מנכ"ל החברה. "יחד איתם ממשיך לעלות גם הביקוש לעובדים בתעשיות ההיי-טק והביו-טק, בשיעורים שלא הכרנו בשנים האחרונות".

 

צפו: איך מתגברים על משבר גיל ה-40 בהיי-טק?

צילום: יוגב אטיאס וניצן דרור

צילום: יוגב אטיאס וניצן דרור

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

כשמתבגרים מחפשים יותר

על פי הנתונים, משך הזמן הממוצע לאיוש משרה נשאר ברבעון יציב על 5 שבועות - נתון המעיד על פי אתוסיה על קצבי גיוס מהירים מהרגיל. עם זאת, עם העלייה בגיל מטפס גם משך חיפוש העבודה הממוצע, כפי שאפשר לראות בטבלה הבאה. כך, אם לבני 30-27 לקח כ-4 שבועות למצוא עבודה ברבעון החולף, הרי שבגילאי 42-39 מדובר בכ-10 שבועות.

מקור: נתוני חברת אתוסיה

* משך החיפוש אחר תפקיד ניהולי בכיר

** משך החיפוש אחר משרה שאינה בכירה

 

חרף זמן הגיוס הקצר יחסית - באתוסיה מציינים כי חברות רבות ממשיכות לדווח על קשיים בגיוס אנשי פיתוח, בעיקר בסביבת הפיתוח לינוקס, בפיתוח אוטומציה של תשתיות, בפיתוח מובייל, ב-Big Data ובסייבר. "בתחומים מסוימים של פיתוח תוכנה, כגון מפתחי מובייל ומפתחי צד לקוח, משך איוש המשרה ארוך יותר מהממוצע, בעיקר בשל מחסור במהנדסים ומפתחים בתחומים אלה", מסביר סולומון. 

  

תחום התקשורת מתאושש

בניתוח לפי תעשיות עולה, כי הביקושים לעובדים ממשיכים לגדול בתחומים שהתאפיינו בגידול בביקושים ברבעון הראשון, כאשר בתחום האינטרנט נרשמה עליה של 4.8% ובתוכנה - של 3.4%. בתחום התקשורת ניכרת התאוששות בביקושים לעובדים עם עלייה של 1%, אותה מסבירים בחברה בהאצת הגיוס בחברות העוסקות בפיתוח תשתיות חדשניות בתחום ה-networking, ה-storage וה-data centers.

 

גידול בביקוש בשני הרבעים הראשונים של השנה, ע"פ תחום. מקור: נתוני חברת אתוסיה

 

גם בתעשיית השבבים נרשמה התעוררות - שנובעת על פי אתוסיה מהודעת אפל בישראל על האצת גיוסים של מהנדסי אלקטרוניקה. זאת, לצד ביקושים מצד חברות הזנק עם מוצרים מעולם התוכן של תחום ה-IOT (האינטרנט של הדברים). 

 

"החברות שגייסו הון בחציון החולף הפנו את רוב משאביהן לגיוס אנשי פיתוח: מהנדסי תוכנה, אנשי בדיקות תוכנה, מומחי Big Data, Dev Ops, מהנדסי חומרה ומהנדסי מערכת", מצוין בדו"ח. "הטכנולוגיות המבוקשות ביותר בגיוס אנשי פיתוח ותמיכה נותרו C, JAVA, PHP, Python, .Net, C# ו- C++, כאשר בולט במיוחד הגידול בדרישה למפתחי מובייל (33%) ולמהנדסי RT Embedded (33%)".

 

 

גידול בדרישה לעובדים ע"פ תחום. מקור: נתוני חברת אתוסיה

 

בפיתוח נתוני השכר, עולה כי מובילים תחומי פיתוח תוכנה, פיתוח למובייל, פיתוח לאינטרנט וניהול פיתוח, עם עליות של 1.6%-1.8%. בתחומי ניהול הפיתוח ובמשרות קליניקה ורגולציה וניהול השיווק נרשמו עליות של 1.5% ומעלה.

 

 
מגמות שכר לפי תפקידים ברבעון השני של 2015 (ביחס לרבעון הקודם). מקור: נתוני חברת אתוסיה

מגמות שכר לפי תפקידים ברבעון השני של 2015 (ביחס לרבעון הקודם). מקור: נתוני חברת אתוסיה
קבוצת תפקידים שיעור עלייה בשכר הממוצע ברבעון
פיתוח תוכנה 1.6%
פיתוח למובייל 1.8%
פיתוח לאינטרנט 1.6%
פיתוח חומרה 1%
ניהול מכירות 1.2%
ניהול תפעול 1%
ניהול שיווק 1.6%
פיתוח עסקי 1.3%
ניהול פיתוח 1.6%
הנדסה 1.1%
בכירים 1%
קליניקה ורגולציה 1.5%
בקרת איכות 1.2%
משאבי אנוש 1.1%
מנהלי פרויקטים 1%
 

מגמות שכר לפי תפקידים ברבעון השני של 2015 (ביחס לרבעון הקודם). מקור: נתוני חברת אתוסיה

 

סולומון מציין כי המחסור בעובדים מתבטא בכלל מקצועות ההנדסה והמדעים המדויקים ומקיף לא פחות מכ-6,800 מהנדסים. עם זאת בהיי-טק הוא מורגש במיוחד, מה שמביא לדבריו את חברות ההיי טק להתגמש יותר בדרישות ההשכלה מצד אחד ולהקנות חשיבות גדולה יותר ליכולות הסתגלות ולמידה מצד שני.

 

"עיקר הדרישה היא עדיין לבוגרי לימודי מדעי המחשב והנדסת תוכנה, בעיקר מהאוניברסיטאות המובילות, אך ניכרת גמישות רבה בשווקים המתאפיינים במחסור במתכנתים, כגון iOS ואנדרואיד", מסביר סולומון, "כל עוד מצב זה יימשך, אנחנו נחווה עליות בשכר והתפשרות מצד ארגונים על הקריטריונים שהם מציבים לעצמם בגיוס עובדים חדשים לשורותיהם". 

האקזיטים והגיוסים הבולטים ברבעון השני של 2015 

לצפייה בגודל המלא. מקור: נתוני חברת אתוסיה

 
במבט קדימה, באתוסיה מעריכים כי "הפעילות הריאלית ברבעונים הבאים תצמח בשיעור דומה לזה של הרבעון הנוכחי, או אף מעט גבוה יותר, כך שבשנת 2015 תחול האצה בקצב הצמיחה לשיעור של 3.5%".

 

בכירי הענף: "התעשייה רחוקה מיכולת המיצוי שלה"

תמונה דומה עלתה בפורום שקיימה השבוע קבוצת דן אנד ברדסטריט בהשתתפות בכירי ענף ההיי-טק והטכנולוגיה, בו הושם דגש על המחסור בהון אנושי מיומן בענף.

 

 צח ברקי, סמנכ"ל אגף מידע, כלכלה ומחקר בקבוצה, ציין כי קצב גידול המשרות השנתי בענף בשלוש השנים האחרונות, עמד על כ-10,000 משרות שכיר חדשות בממוצע, בעוד שפוטנציאל קצב הגידול עמד על כ-12,000 משרות. "בשנתיים האחרונות נרשם קצב שיא בהיקף האקזיטים ולמרות זאת, התעשייה עוד רחוקה מיכולת המיצוי שלה עקב מחסור בהון אנושי מיומן", אמר.

 

רונית בן בסט, מנכ"לית, לשכת המסחר ישראל- אמריקה, התייחסה לתרבות האקזיטים בישראל. "אותי מטרידה מאוד הסוגיה של טיפוח טאלנט ישראלי, שיודע לגדול ולטפח חברות ולא רק לעשות אקזיטים", אמרה. "לצערי, אני היום רואה פחות ופחות חברות כאלו. אנחנו כחברה ישראלית חייבים לעודד טיפוח וגדילה של חברות. צריך לייצר יותר ויותר חברות כמו צ'ק פוינט וחברות שגדלות ונשארות בארץ".

 

אייל ולדמן, מנכ"ל חברת מלאנוקס, אמר כי "המדינה צריכה כמה שפחות להפריע ליזמים ולדאוג שהחינוך הטכנולוגי והמדעי באוניברסיטאות יהיה ברמה הכי גבוהה. המקום הנכון להביא את הטאלנטים הכי טובים מכל העולם זה לאקדמיה. אם ניצור פה גרעיני ידע וטכנולוגיות זה ימשוך יותר ויותר חברות לארץ". 

 

עמית ברוך, סגן נשיא ומנכ"ל קבוצת טכנולוגיות מתפתחות באינטל ישראל, ציין כי "מה שחסר היום הוא תכנון ארוך טווח, אין חשיבה איך המדינה רוצה שהמשק ייראה מבחינת תעשייה בטווח הארוך. אנחנו אלופים בכיבוי שריפות אבל אין חשיבה לטווח ארוך כמו משיכה של חברות לכאן, מדינות אחרות עושות את זה ואנחנו לא. אם לא נתעורר נמצא את עצמנו בסיטואציה פחות טובה".


פורסם לראשונה 29/07/2015 23:26

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים