עידן ה-windows 10 יוצא לדרך
היום מושקת מערכת ההפעלה של מיקרוסופט - windows 10 ועמה חוזר גם שולחן העבודה שהוסתר בגרסה הקודמת. לצדה יכנסו לחיינו דפדפן חדש, אפליקציות משודרגות ועוזרת אישית בשם קורטנה. ויש גם בשורה למפתחים
ווינדוס 10 פותחה בשיטת "חוכמת ההמונים". חמישה מליון משתמשים בעולם נכנסו לתוכנית בשם ווינדוס אינסיידר דרכה יכלו להוריד את גרסאות הפיתוח של ווינדוס ולתת פידבקים שעל פיהם המפתחים שיפרו את ווינדוס 10.
התחלנו - חזרתו של כפתור ההתחל
מיקרוסופט למדו את הלקח מווינדוס 8.1 (שהיה פחות פופולארי מווינדוס 7), לקחו את מערכת האריחים והכניסו אותה לתוך כפתור ההתחל. לפי הפידבקים של האינסיידרס - כמו בווינדוס 7 יוצאת רשימה ובצד שמאל של החלון שיוצא ניתן לראות את המסמכים האחרונים שהשתמשנו בהם וגם את האפליקציות שעודכנו ב-24 שעות האחרונות. אפליקציית get started שמגיעה עם מערכת ההפעלה תלמד את המשתמש על המערכת - כמובן שתהיה גם גרסה בעברית.
ניתן לייצר מספר שולחנות עבודה - למשל אם אתם עובדים על מספר פרויקטים בו זמנית - אפשר יהיה לעבור משולחן עבודה לשולחן עבודה בקלות. כמו כן ניתן גם להעביר אפליקציות משולחן עבודה לשולחן עבודה.
אפליקציות
האפליקציות מופיעות בחלון שיוצא מתוך כפתור ההתחל והנראות היא כמו האריחים המוכרים מווינדוס 8.1. האריחים "חיים" - תוכלו לראות את המיילים האחרונים שקיבלתם באריח תיבת המייל, באפליקציית התמונות - התמונות מתחלפות, באפליקציות החדשות הידיעות מתעדכנות בחלון עצמו ועוד. כמו בכל טאבלט/סמארטפון כשאנחנו נכנסים לחנות ומורידים אפליקציה גם כאן יש אפשרות להיכנס לווינדוס סטור שיש בה הכל: משחקים, חדשות, רשתות חברתיות, עזרים וכדומה'.
עד הקצה
תתחילו להיפרד מהאינטרנט אקספלורר (עד לאחרונה הדפדפן הנפוץ ביותר בעולם) והכירו את הדפדפן החדש edge שפותח מאפס עם מנוע רנדרינג חדש והוא אמור להיות מהיר יותר ומאובטח יותר. יש מספר פיצ'רים חדשים שנכנסו לדפדפן החדש: כשנכנסים לעמוד מסוים ניתן על ידי לחיצה על כפתור ה-reading view להפוך את הכתבה לפורמט של מסמך וורד ואז לראות רק את תוכן הכתבה (לבעלי הפרעות קשב וריכוז מביניכם).
כמו כן יש את הפיצ'ר web notes - כפתור נוסף שנמצא לצד התצוגת הקריאה מצד ימין למעלה, שבעזרתו ניתן לכתוב הערות על גבי העמוד עליו נמצא הגולש: אם זה מכשיר טאץ' ניתן לסמן בעזרת עט על גבי המסך. למי שאין טאץ' ניתן להוסיף הערת שוליים רגילה בעזרת העכבר והמקלדת. מה עושים עם כל ההערות האלה? עד עכשיו היינו עושים פרינט סקרין או קופי פייסט לטקסט ומעבירים הלאה - עכשיו ניתן לשמור אותן על המחשב או לשתף אותן במדיות השונות שהגולש התקין כאפליקציה על המחשב: פייסבוק, טוויטר, לשלוח במייל ועוד.
בנוסף ניתן למצוא לצדם את "העוזרת האישית" קורטנה, הפירוט עליה בהמשך.
ווינדוז הלו (hello) ופספורט
טכנולוגיות זיהוי פנים ורשתית העין המשולבות במערכת ההפעלה יגבירו את האבטחה וייתרו את הצורך לזכור סיסמאות.
חיפוש
החיפוש בווינדוס 10 הופך למתקדם יותר כשתיבת החיפוש נמצאת עכשיו לצד כפתור ההתחל. תוכלו להקליד כל מילה ולחפש בתוך הקבצים, תיקיות, יישומים ואף הגדרות נידחות של מערכת ההפעלה ותקבלו תוצאות. הוא יבצע חיפוש גם ברחבי הרשת באמצעות מנוע החיפוש בינג.
קורטנה
העוזרת האישית ששולבה בגרסה האחרונה של ווינדוס פון מגיעה גם לשולחן העבודה ולדפדפן החדש. היא יכולה לחפש דברים על הרשת ועל המחשב, לעקוב אחרי היומן שלכם וככל שתשתמשו בה יותר היא תלמד עליכם ותשפר את תוצאות החיפוש שלכם. אבל אל תנסו לדבר איתה בעברית - היא מבינה כרגע רק אנגלית, צרפתית איטלקית ועוד מספר שפות אירופאיות.
אפליקציות אוניברסליות
עד היום חנות האפליקציות של ווינדוס הייתה ידועה במבחר הדל שלה. מיקרוסופט מקווה למשוך מפתחים שיוכלו לכתוב אפליקציות לווינדוס 10 ובשינויים מזעריים להתאים אותן לסמארטפונים, טאבלטים ול-Xbox.
חנות האפליקציות היא בעצם אותה חנות בכל הפלטפורמות. כמו כן יהיה קל יותר למפתחים להפוך אפליקציות של אייפון ואנדרואיד - לאפליקציות ווינדוס.
דרישות המינימום של מערכת ההפעלה
מערכת הפעלה של ווינדוס 7 עם SP1 או ווינדוס 8.1.
מעבד 1 ג'יגה הרץ (GHz) או מהיר יותר.
זיכרון של 1GB עבור גרסה של 32 ביט או 2GB עבור 64 ביט.
דיסק קשיח: מינימום 16GB פנויים עבור גרסת 32 ביט, 20GB פנויים עבור 64 ביט.
תצוגה: מינימום 800X600 פיקסלים.