מתעקשים לרוץ גם בעומס חום כבד? כך תעשו זאת
חום יולי אוגוסט ותנאי מזג האוויר הקשים מציבים בפני המתאמנים אתגר לא פשוט. מתי כדאי להפסיק את האימונים ואיך להצליח להמשיך בלי להזיק לעצמנו? מאמן כושר מסביר
להמשיך להתאמן בתנאי החום או לא? בימים הקרובים צפוי גל חום ועומסי חום שלא נתקלנו בהם לאחרונה, עם זאת, שגרת האימון הגופני שלנו והשמירה על הכושר צריכה להיות בהתאם. לכן ננסה להקפיד על כמה דברים:
מאחר ש- 99% מהקוראים את מאמר זה אינם ספורטאים אולימפים כולל הכותב עצמו, אז באמת שאין שום בעיה לקחת חופש מפעילות גופנית עצימה במהלך עומס החום הזה, אפשר לעשות אימון בתוך חדר כושר ממוזג, אבל בחוץ? אני הייתי מוותר, אלא אם אתם אנשי ברזל שמתאמנים לתחרות בחו"ל שהיציאה לריצה היא בצהריים.
קראו עוד על ריצה:
אחת ולתמיד: האם ריצה בריאה עבורנו?
ריצה הורסת את הברכיים? 8 מיתוסים מהמסלול
ריצה הכי טובה להרזיה: 93 עובדות בריאות
אפשר לקחת שבוע הפסקה מנוחה ולרבוץ בים תחת שמשיה, למי שממש מתעקש אפשר לרוץ בתוך המים עד גובה ברכיים למשך דקה 5 פעמים ומיד לחזור לאבטיח.
אבל למרות שאנחנו לא ספורטאים אולימפיים, רובנו לא יכולים לשבת ללא מעש יותר מיומיים אפילו אם בחוץ שורר שרב כבד. התחושה ההזויה הזאת שאנחנו נאבד את הכושר אם לא נתאמן 3 ימים חמה יותר מ-40 מעלות בחוץ %100 לחות, ואז אנחנו יוצאים להתאמן. לכן עלינו להתנהל בצמצום פגיעה מירבי בפעילות הגופנית שלנו, כמה דגשים:
1. התאמנו במזגן
נסו לבצע את כל האימונים בחדר כושר ממוזג עם קולר שתייה במרחק נגיעה.
2. אל תצאו בשעות חמות מדי
במידה שאתם שוחים רוכבים רצים בחוץ, נסו להגביל את זה לקצוות היום, או מוקדם בבוקר אשמורת הלילה, לפני הנץ החמה, או אחרי שקיעת השמש. הלחות אותה לחות אבל החום פחות.
3. יצאתם לפעילות גופנית בחוץ? הקפידו על הכללים הבאים:
א. קרם הגנה - לא באזור המצח כיוון שאז הזיעה מטפטפת אל העיניים וכל העסק שם שורף.
ב. שתו טוב לפני הפעילות לא יותר מידיי שלא תדללו את המלחים שבגוף.
ג. כובע - הקפידו על כובע כזה שמכסה את כל הראש.
ד. בקבוק שתייה, שתו כמה שלוקים כל 10 דקות, הרטיבו את אזור העורף והכתפיים.
ה. רוצו במקומות הומי אדם, כך שאם חס וחלילה יקרה לכם משהו יהיו אנשים בקרבתכם, ז"א פחות לרוץ בטבע הפראי או במדבר, רוצו בפארקים ובחופי הים, בטיילת ובשדרות.
ו. קחו אתכם כסף. שטר ושימו בכיס. לפעמים פחית קולה או משקה ממותק יכולים ממש לעזור.
ז. קחו איתכם ספוג חתיכת ספוג בגודל של קופסאת קלפים הרטיבו אותה וצננו את עצמכם כל כמה דקות.
ח. אל תרוצו בשבילי אופניים – זה נכון לכל העונות.
ט. לא לסיים אימון בכל מחיר, הרגשתם רע? עצרו, שתו, עברו להליכה, תאמינו לי שאף אחד לא ישים לב והעולם לא יעמוד מלכת. ספורטאי אמיתי קשוב לגוף.
י. לא לשבור שיאים בימים האלו, להימנע מאימונים בעצימות גבוהה, פשוט לבצע את כל האימונים ב-50-60 אחוז.
יא. לאחר הפעילות עשו מקלחת קרירה, שתו מים והחזירו מלחים לגוף. אפשר לקחת בקבוק של ליטר לשים בו 50מיל סירופ מתוק פטל ענבים וכו, רבע כפית מלח דל נתרן לערבב והנה החזרתם מלחים לגוף.
יב. זכרו כלל ברזל, עדיף להגיע לתחרות 80% בכושר ו100% בריאים. הפנימו, הצליחו הגשימו.
הכותב, הוא מדריך טריאתלון מוסמך, מרתוניסט, טריאתלט איש ברזל, ואחד שלומד מטעויות וכותב עליהם. מאמן קבוצת Start 2 Run Israel