מחאת ביקיני בצרפת: "הנה אני, ככה בפארק"
צעירה שלבשה ביקיני בפארק הותקפה, ורבים חשבו שהרקע הוא דתי-איסלאמיסטי ופתחו בקמפיין רשת. בהמשך התברר: אין קשר לדת
קמפיין רשת של צרפתיות המצטלמות בביקיני במקומות ציבוריים חושף שוב את החשש של צרפתים רבים מפני החיים לצד קהילות איסלאמיות בארצם.
עוד סיפורים מרתקים מהעולם בדף הפייסבוק של ynet חדשות בעולם
עוד חדשות בעולם :
- הֱיה גאה: היסטוריה בתנועת הצופים בארה"ב
- פוטין: לנשיא פיפ"א בלאטר מגיע פרס נובל
- "איש הטילים" חש ברע בנאום, התמוטט - ומת
- אימצה את 4 הבנות של החברה הטובה שמתה
מאות נשים העלו בשבוע האחרון תמונות שלהן בביקיני מפארקים במדינה, בעקבות תקיפתה של אנג'ליק סלוס, בת 21 שלבשה ביקיני, בפארק בעיר ריימס ביום רביעי שעבר.
מבקרי ההגירה לצרפת ניסו בשבוע האחרון להשתמש באירוע תקיפתה של סלוס הוכחה לסכנה האורבת לערכי החופש הצרפתיים מצד קהילות מוסלמיות, אבל חקירה של המשטרה הבהירה מעבר לכל ספק שמאחורי התקיפה לא היה שום מניע דתי.
המשטרה הגדירה את התקיפה ריב בין שתי חבורות, שהתפתח אחרי שסלוס ספגה קריאות מצד אחת מבנות החבורה השנייה, שהפצירה בה להתלבש.
אחרי שדווח כי רוב המעורבים בתגרה היו מוסלמים, רבים שיערו שהרקע למעשה היה דתי-מוסרי, אף שהשלטונות קראו לצרפתים שלא להיחפז למסקנות.
בטוויטר הושק קמפיין תחת ההאשטג # JePorteMonMaillotAuParc, כלומר "אני לובשת את בגד הים שלי בפארק". הקמפיין לווה בהצהרות בעד חופש הביטוי והחופש שיש לכל אישה על גופה, ומעת לעת גם בהצהרות אנטי-איסלאמיסטיות.
המעורבות בקטטה אמורות לעמוד לדין בעוד כחודשיים.
בשנת 2010, בצעד חריג, אסרה צרפת על נשים מוסלמיות ללבוש בורקה - הבגד המכסה את גופן מכף רגל ועד ראש - בטענה כי הדבר מנוגד לערכיה של צרפת ופוגע בזכויות הנשים. הועלה גם חשש שהדבר מהווה סכנה ביטחונית, משום שלא ניתן לזהות
אישה המסתתרת מאחורי בורקה. האיסור גרר מחאה של גורמים מוסלמיים ואף התפתח בכמה מקרים לעימותים אלימים.
בשנים האחרונות גבר החשש בצרפת מפיגועים איסלאמיסטיים. החשש הזה התחזק מאוד אחרי הטבח שביצע המחבל מוחמד מראח ב-2012 ושבו רצח שלושה חיילים צרפתים וארבעה בני אדם בבית הספר היהודי בטולוז, ואחרי הפיגועים הרצחניים של דאעש במערכת העיתון "שארלי הבדו" ובמרכול הכשר בפריז בינואר השנה.