שתף קטע נבחר
 

הכנסת אישרה: יוגבלו העמלות בתביעות מול הביטוח הלאומי

הצעת החוק שכונתה "חוק לבנת פורן" עברה בקריאה שנייה ושלישית בכנסת ותהיה תקפה עוד 4 חודשים. דמי פתיחת תיק יעמדו על 800 שקל ושכר הטרחה יוגבל. עורכי הדין רשמו לעצמם הישג בעקבות מאבק של יו"ר הלשכה אפי נווה. ח"כ רוזנטל: "שמנו קץ לשכר הטרחה החזירי"

מליאת הכנסת אישרה הערב בקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק של חברי הכנסת מיקי רוזנטל, חיים כץ, קארין אלהרר ואילן גילאון, לפיה יוגבל שיעור שכר הטרחה שגובים עורכי דין וגופים מתווכים עבור טיפול בתביעה לגמלה מול המוסד לביטוח לאומי. עם זאת, בעקבות מאבק שהוביל יו"ר לשכת עורכי הדין החדש, אפי נוה, שכר הטרחה שיוכלו לגבות עורכי הדין יהיה גבוה מזה שיוכלו לגבות חברות התיווך והייעוץ.  

 

כתבות נוספות בנושא החוק בערוץ הכלכלה :

 

>>>רוצים להתעדכן בחדשות הכלכלה והצרכנות? הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלנו

 

על פי הצעת החוק, שתהיה תקפה בעוד ארבעה חודשים בדיוק, דמי פתיחת תיק יעמדו על 800 שקל. בנוסף, בתביעה לקצבה שסכומה נמוך מ-1,200 שקל בחודש, יוגבל שכר הטרחה ל-11.25% מהקצבה שיקבל הלקוח בתוספת דמי פתיחת תיק. לחילופין יוכל הלקוח לבחור לשלם שכר טרחה בשיעור 12.25% מהקצבה. בתביעה לקצבה שסכומה גבוה מ-1,200 שקל בחודש, יוגבל שכר הטרחה ל- 10.25% מהקצבה בתוספת 1,600 שקל או 12.25% מהקצבה, לבחירת הלקוח. במקרים של טיפול בנפגעי עבודה, יהיו רשאים לגבות עד 14%, תלוי בגובה הגמלה.

עומסים בביטוח לאומי

עומסים בביטוח לאומי

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

עורכי דין אשר יטפלו בתביעה הכוללת ייצוג בוועדה רפואית או בוועדת עררים (ערר על המלצות הוועדה הרפואית), יוגבלו בתביעה לקצבה שסכומה נמוך מ-1,200 שקל בחודש לשכר טרחה של 12.75% מהקצבה שיקבל הלקוח בתוספת 1,600 שקל, או 15% מהקצבה, לבחירת הלקוח. בתביעה לקצבה שסכומה גבוה יותר, יוגבל שכר הטרחה ל- 13.75% מהקצבה בתוספת 800 שקל או 15% מהקצבה, לבחירת הלקוח. במקרים של טיפול בנפגעי עבודה, יהיו רשאים לגבות עד 17%, תלוי בגובה הגמלה.

 

טיפול של עורך דין הכולל גם ייצוג בוועדה רפואית או עררים וגם ייצוג בבית דין לעבודה בתביעה לקצבה של עד 1,200 שקל יוגבל לשכר טרחה של 25.5% מקצבת הלקוח (או 23% ועוד 1,600 שקל), ובתביעה לסכומים גבוהים יותר יוגבל ל-24% אחוזים ועוד 800 שקל או 25.5%, לפי בחירת הלקוח. טיפול של עורך דין הכולל ייצוג בבית דין לעבודה בלבד יוגבל לשיעור של בין 11% בתוספת 1,600 שקל עד 13.5%, תלוי בגובה הקצבה שיקבל הלקוח.

ח"כ מיקי רוזנטל (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
ח"כ מיקי רוזנטל(צילום: מוטי קמחי)
 

השר כץ (צילום: גיל יוחנן ) (צילום: גיל יוחנן )
השר כץ(צילום: גיל יוחנן )
 

אפי נוה (צילום: עידן מילמן) (צילום: עידן מילמן)
אפי נוה(צילום: עידן מילמן)

 

לא ניתן יהיה לגבות שכר טרחה לתקופה מעל 60 חודשים 

טיפול בתביעה שלא דורש זימון של תובע בשל חומרת מצבו הרפואי יוגבל ל-800 שקל. טיפול בערעור שיגיש המוסד לביטוח לאומי על החלטת ועדה רפואית יוגבל ל-1,600 שקל. בנוסף, הצדדים רשאים לסכם ביניהם כי במידה ויתקבל מהביטוח הלאומי סכום חד פעמי רטרואקטיבי עבור תקופה שקדמה לתביעה תוגבל הגבייה עבורו לשיעור של עד 60% מכלל הכספים שחייב הלקוח לשלם, והיתרה תוגבל לגבייה של עד 25% מהקצבה החודשית. במקרה ואין תשלומים רטרואקטיביים, יוכל הלקוח לבחור את פרישת התשלומים בהתאם לרצונו, וזאת רק לאחר קבלת הזכאות.

 

בכל מקרה, הן החברות למימוש זכויות רפואיות והן עורכי הדין לא יהיו רשאים לגבות שכר טרחה לתקופה שאורכת מעל 60 חודשים. הגבייה תופסק במקרים בהם נפטר הלקוח, אלא אם מדובר בנפגע תאונת עבודה שבן / בת הזוג שלו זכאים לחלק מקצבתו והתחייבו מראש לשאת בהמשך התשלומים.


 

חברות למימוש זכויות רפואיות ונציגי לשכת עורכי הדין שנכחו בדיונים בוועדת העבודה והרווחה טענו לתחשיבים ונתונים לא מדויקים עליהם הסתמכו חברי הכנסת בניסוח הצעת החוק. עוד נשמעו חששות מפני סגירת חברות, פיטורי עובדים ואי כדאיות בייצוג לקוחות במקרים שונים. עם זאת, רו"ח יהודה מלול, אשר התבקש על ידי הכנסת לנתח את העלויות הנדרשות לטיפול בתביעה לגמלה בפני המוסד לביטוח לאומי, ציין כי שיעורי שכר הטרחה שקובעת הצעת החוק מבטיחים רווח סביר והוגן לחברות ולעורכי הדין. לדברי מלול, כיום משקיעות החברות למימוש זכויות רפואיות בייצוג לקוח 8,000 שקל בממוצע, ורווחיהן עומדים על 20% עד 30% ללקוח.

 

ח"כ רוזנטל אמר לאחר אישור ההצעה: "שמנו קץ לשכר הטרחה החזירי" הוא קרא לציבור להשהות את הפניות למתווכים: "חברות מימוש הזכויות ולבנת פורן בראשן הפעילו בחודשים האחרונים קמפיין פרסום אגרסיבי על מנת למלא את כרסם בכמה שיותר לקוחות החתומים על שכר טרחה מופרז וחזירי. אל תפלו בפח, בעוד 4 חודשים יכנס החוק לתוקף, מי שיחכה יוכל לחסוך 10 אלף שקל והרבה יותר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ג'ורג' גינסברג
השר חיים כץ
צילום: ג'ורג' גינסברג
מומלצים