ממכורים לסמים לקרימינולוגים מצטיינים
לפני כשלוש שנים החלה יוזמה של הרשות למלחמה בסמים עם עשרים מכורים לסמים לשעבר שהחלו מסלול לימודי תואר בקרימינולוגיה ובימים אלו הם מסיימים את התואר וחלקם אפילו בהצטיינות
15 סטודנטים שבעברם היו מכורים לסמים ולאלכוהול מסיימים בימים אלו תואר ראשון בקרימינולוגיה, ממשל וחברה, חלקם בהצטיינות. זאת, הודות ליוזמה משותפת של הרשות למלחמה בסמים ובאלכוהול של מכללת בית ברל ושל האוניברסיטה הפתוחה. הסטודנטים זכו לסיוע בגובה של שני שליש משכר הלימוד, וכן למלווה צמוד שסייע להם במהלך התואר. מרבית הסטודנטים לא סיימו מעולם לימודים פורמאליים קודם לכן, ונפלטו ממערכת החינוך כבר בגיל צעיר.
"חלק מהסטודנטים פחדו להיכנס לאולם ההרצאות ללא ליווי בימים הראשונים ללימודים" אומר ד"ר חיים מהל, ראש אגף טיפול ושיקום ברשות למלחמה בסמים ומיוזמי הפרויקט. "חלקם התקשו בהפעלת מחשב, וכמעט כולם היו בעלי ידע בסיסי ביותר באנגלית. כיום, רואים אצלם שיפור גדול הרבה מעבר לרכישת ההשכלה האקדמית. חל אצלם שיפור מרשים בהתנהגות, בביטחון העצמי וביכולת ליצור קשר עם אוכלוסייה נורמטיבית".
בתוכנית משתתפים כ-20 סטודנטים, רובם התחילו את לימודיהם לפני שלוש שנים ואמורים לסיים את לימודיהם בימים אלו, חלקם סיימו את התואר בהצטיינות. 5 מהם התחילו את לימודיהם לפני שנה. הסטודנטים למדו במסלול לימודים המשותף לשאר הסטודנטים ולא זכו להקלות כלשהן בלימודיהם, למעט ליווי נפשי מטעם הרשות למלחמה בסמים.
לכתבות נוספות בערוץ לימודים :
- סטודנטים יקבלו 2 נק' זכות עבור התנדבות?
- בדרך לאקדמיה: אילו בגרויות כדאי לשפר?
- המלגות השוות: מי רוצה 100 אלף שקל?
צילום: יוגב אטיאס וניצן דרור
"המסלול הייחודי מעניק כלים לקבוצות שעד היום היו בשוליים" אומר שמוליק ודנה, קרימינילוג המתמחה בהתמכרויות והמלווה את הסטודנטים מטעם הרשות למלחמה בסמים. "הוא מאפשר לבוגרים להשתלב בחברה, ומקנה להם ארגז כלים להתמודדות עם סיטואציות יומיומיות. במהלך הלימודים הם רכשו השכלה גבוהה, אך גם רכשו אמון מחדש בעצמם ובסביבתם".
מומלצים