רשות המים: אפשר להפחית את התעריף ב-20%
סמנכ"ל הרשות התנה בדיון בוועדת הכספים את הפחתת התעריף בכך שהאוצר לא יתערב בניהולה הכספי של הרשות, לא יפקיע לקופתו חלק ניכר מהכנסות ולא יתערב בקביעת תעריפי המים. יו"ר הוועדה: "מחירי המים הם קטסטרופה. הם עלו ב-50% כשבמקום 5 תאגידים הקימו 54"
רשות המים תוזיל את תעריפי המים למשקי הבית לפחות ב-15%-20%. זאת אם משרד האוצר יכבד את מדיניות המשק הסגור שנקבעה לרשות כסמכות בלעדית לקביעת התעריפים, לא יתערב בניהולה הכספי ולא יפקיע לקופתו חלק ניכר מהכנסותיה. סמנכ"ל הרשות, גלעד פרננדס, הבהיר זאת היום (ד') לוועדת הכספים כשהעמיד לאוצר 3 תנאים להוזלת תעריפי המים בשיעור הנ"ל:
- עליו להחזיר לקופת הרשות את הסכום הגדול שהיא גובה מהיטלי המים והביוב.
- עליו לסבסד על חשבונו את תעריפי המים לחקלאים במקום לקחת למטרה זו 400 מיליון שקל מהכנסות הרשות ומהחשבונות למשקי הבית.
- עליו לבטל או לפחות להוזיל את הארנונה המוטלת על המתקנים של תאגידי המים.
פרננדס אמר זאת בדיון מיוחד לבקשת קבוצת ח"כים בראשות רועי פולקמן (כולנו), בעקבות העיכוב בהוזלת תעריפים המים לאור אי יישום החלטות ועדת בלניקוב. הוועדה הזו נועדה להסדיר רגולציה כלכלית למשק המים והמליצה לפני כשנה לצמצם את מספר תאגידי המים מ-55 ל-15 חברות אזוריות ולמנוע עלויות עודפות בתעריפי המים.
ח"כ מאיר כהן (יש עתיד), לשעבר שר הרווחה וראש עיריית דימונה, אמר כי "צרכנים חלשים לא מתקלחים וחושבים פעמיים לפני פתיחת ברז כשבשנה הבאה צפוי עודף של 100 מיליון קוב". מנכ"ל מקורות, שמעון בן חמו, הוסיף: "במשק המים המחיר עולה ככל שיש יותר מתווכים וכולם גוזרים קופונים. בעולם מקובל שאספקת המים היא עד הבית, כפי שגם אנחנו עשינו בעבר, עד שנכנס מודל תאגידי הרשויות המקומיות. בעולם אנחנו מובילים בטכנולוגיות מים וניתן למנף את הניסיון שלנו להורדת תעריפי המים".
יו"ר הוועדה ח"כ משה גפני (יהדות התורה) אמר: "מחירי המים הם קטסטרופה. הם עלו ב-50% כשבמקום 5 תאגידים הקימו 54. מטרתם לא הושגה, וצרכנים חלשים נאלצים לממן משכורות ענק של הדירקטורים. אני הולך להחזיר את הגלגל לאחור ולהשיב לוועדת הכספים את הפיקוח על מחירי המים שהיה בידינו שנים רבות בעבר. אנצל לכך כל רגע כשהממשלה תתגלה בחולשתה".