אושר סופית: אין צורך עוד באישור רופא כדי להתאמן במכון כושר
מליאת הכנסת אישרה ברוב קולות את הצעת החוק שקובעת כי ניתן להתאמן במכון כושר על בסיס הצהרה בלבד, במקום אישור רופא
אימון כושר בלי טרטורים: מליאת הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק מכוני הכושר, לפיה ניתן מעתה להתאמן גם ללא אישור רופא, על בסיס הצהרה אישית של המתאמן.
עד כה חייבו מכוני הכושר לקבל מתאמנים לאימון רק על בסיס תעודה רפואית שניתנה בידי רופא המאשרת את כשירותו הרפואית להתאמן. ועדות מומחים שהתכנסו בשנים האחרונות, קבעו כי אישור הרופא לא רק שלא הפחית פציעות או פגיעות, אלא שעיכב מתאמנים רבים מלהמשיך ולהתאמן.
לעודד כמה שיותר אנשים להתאמן
הצעת החוק אותה יזמה שרת התרבות והספורט מירי רגב, קובעת כי מכוני הכושר יאפשרו לקבל מתאמן על בסיס מילוי שאלון רפואי והצהרה בלבד על יד המתאמן.במקרה שבמענה לשאלון תימצא בעיה רפואית כלשהי שעלולה להגביל באימון, יידרש המתאמן להמציא אישור רפואי בו יקבע כי האימון בחדר הכושר אינו מהווה סיכון לבריאותו.
בדברי ההסבר להצעה נכתב: "הניסיון שהצטבר עם הפעלתו של החוק בנוסחו כיום הוכיח כי תעודות רפואיות כאמור, הנדרשות לפני אימון במכוני כושר, מונעות מאנשים רבים לעסוק בפעילות גופנית וזאת, בלי שהוכח מדעית כי תעודות רפואיות מהוות כלי סינון מתאים. נוסף על כך, נראה כי הנזק מאי–קיום הפעילות הגופנית רב מהתועלת בביצוע הבדיקות ואישור רופא".
"התפקיד שלנו זה לעודד אנשים להתאמן, במיוחד בחופש, כדי להיות אנשים שמחים יותר ותורמים יותר לעצמם ולסביבה" אמרה השרה רגב.
כאמור, אישרה הכנסת את הצעת החוק בקריאה שניה ושלישית, 31 חברי כנסת הצביעו בעד החוק, ולא היו מתנגדים.
"השאלון מוציא אנשים בסיכון - כבריאים"
"החוק החדש מבורך, אבל שאלון/הצהרת הבריאות בעייתית ביותר" אומרת ל-ynet הפרופ' נעמה קונסטנטיני, מנהלת המרכז לרפואת ספורט בהדסה ויו"ר המועצה הלאומית לבריאות האישה, "השאלון מוציא רבים שנמצאים בקבוצת סיכון – בריאים. כך למשל, אם אתה בן 50 (או את בת 60), מעשן 2 חפיסות ביום, סובל מעודף משקל ולא מדדת לחץ דם, סוכר או כולסטרול, לפי ההצהרה הנוכחית אתה בסדר גמור, למרות שאתה בעל גומי סיכון למחלת לב".
בעיה נוספת בשאלון הבריאות הנוכחי, נוגעת לבעיות כרוניות מהן סובל המתאמן: "ההצהרה שואלת על בעיה כרונית. האם מי שסובל/ת מדלקת כרונית בעיניים, או סינוסיטיס כרונית, או בעיית עור, צריכה עכשיו ללכת במיוחד לרופא?".
"בכוונתנו לפעול לשינוי נוסח הצהרת הבריאות" מוסיפה פרופ' קונסטנטיני, "עד לתחילת ביצוע החוק אנחנו מקווים שהשאלון יהיה רלוונטי ונכון למתאמנים, בכל הגילאים, כך שמי שצריך יפנה לרופא לביקורת ולבדיקות לפני שהוא מתחיל להתאמן, ומי שאכן כשיר, לא יהיה מטורטר באישור רופא מיותר".
ועד שהחוק יכנס לתוקפו, אילו בדיקות רפואיות תקופתיות מומלצות לפני שאתם מתאמנים?
- בדיקת לחץ דם: אחת לשנתיים
- משקל וגובה: כל 5 שנים
- רמות שומנים בדם: אחת ל-5 שנים לגברים מעל גיל 35 ונשים מעל גיל 45
- לסובלים מעודף משקל מומלץ לבצע גם בדיקת סוכר
- אק"ג או ארגומטריה: לנמצאים בקבוצת סיכון למחלת לב על פי המלצת הרופא.
ומה כדאי לכם לאכול לפני אימון? צפו