משפחות בשא-נור: נתפנה מרצון אם תוקם ועדה שתבחן הקמה מחדש של התנחלויות
פרסום ראשון: עשרות המשפחות שעלו לחורבות ההתנחלות כתבו לראש וממשלה והציעו לעזוב בתנאי שתוקם ועדת בדיקה ממשלתית שתיבחן הקמה מחדש של היישובים שפונו בהתנתקות לפני עשור. "מנע מאיתנו, מיילדנו ומכל עם ישראל מראות הרס וגירוש מיותרים". ראש המועצה דגן דרש מהצבא להכניס מים ואוכל למשפחות
שא-נור: "מה שמאמינים - אנחנו עושים" (צילום: יוגב אטיאס, עריכה: נטלי זברו)
עשרות משפחות, בהן נשים, ילדים ובני נוער שעלו לחורבות ההתנחלות שא-נור בצפון השומרון, הסכימו אחר הצהריים (ד') להתפנות מרצון בתנאי שיובטח להם כי תיבחן בעתיד, באמצעות ועדת בדיקה ממשלתית, הקמת ההתנחלות מחדש. שא-נור פונתה לפני עשור בתוכנית ההתנתקות. במכתב שמפורסם לראשונה ב-ynet כותבים המתנחלים לראש הממשלה בנימין נתניהו: "אנא מנע מאיתנו, מיילדנו ומכל עם ישראל מראות הרס וגירוש מיותרים".
מאז שעלו אל מבנה המצודה הישן במרכזה של ההתנחלות שא-נור, בלילה שבין יום שני לשלישי, לא חשים המתנחלים פחד או חשש מפינוי צפוי. העובדה שכבר נכוו מכך בעבר וכן הדאגה כי הם עלולים לעבור מפגש אלים עם כוחות הביטחון, הובילו את משפחות שא-נור לחפש פתרון יצירתי שיאפשר את יציאתם מההתנחלות בראש מורם.
בנוסף, העובדה שכוחות הביטחון סגרו הרמטית את צירי הגישה למקום, העלתה את החשש שהם עלולים להישאר ימים ארוכים ללא מזון ומים ובמזג אוויר חם וקשה. "לפני עשור גורשנו משא-נור ומיישובי צפון השומרון ובעזרת השם לפני כיומיים חזרנו הביתה!", כתבו המתנחלים לראש הממשלה נתניהו. "חזרנו לנשום את אוויר ביתנו, חזרנו ללכת בשבילים האהובים, שבנו ליישוב שאנו כה אוהבים.
"שהותנו פה למשך יומיים מוכיחה כי הדבר ניתן ואפשרי למימוש. אנו כאן כי ידוע לנו שמהלך שכזה דורש התעוררות מהשטח. באנו כדי לחזור, ולהישאר לתמיד". משפחות שא-נור הדגישו כי אם בקשתן לא תתקבל הן יישארו במקום.
"ברצוננו להימנע ממראות הגירוש של לפני עשור אז גורשנו משא-נור ומצפון השומרון. ודאי שביום זה, בו המראות מאז מתחברים למראה ההרס בבית אל היום, אין אנו רוצים זאת. כדי למנוע זאת אנו מצפים ממך כבוד ראש הממשלה כי תענה לדרישתנו הצודקת והנכונה. כשלב ראשון של חזרתנו לביתנו: אנו דורשים להקים וועדת בדיקה ממשלתית שתבחן באופן בלתי תלוי את ההיבטים המשפטיים והביטחוניים של חזרתנו ליישובי צפון השומרון בכלל ולשא-נור בפרט. אנו בטוחים כי כל ועדה אובייקטיבית תקבע כי אין כל סיבה שאחרי עשור לא נשוב הביתה. אנא מנע מאתנו, מיילדנו ומכל עם ישראל מראות הרס וגרוש מיותרים".
שעות לפני ההחלטה שקיבלו המתנחלים שעלו לשא-נור פנתה המועצה האזורית שומרון לחטיבה האזורית בדרישה שתאפשר לה להעביר שיירה לוגיסטית עם מים ומזון, אולם בקשתה נותרה ללא מענה. "מעבר למחלוקות לא סביר בעיני שלא לאפשר לתינוקות וילדים לקבל מים ומזון בחום הגדול ששורר היום", אמר ראש מועצת שומרון בפועל, יוסי דגן. "אנחנו לא רוצים להיות עדים לאסון. אני מצפה מכל הגורמים הרלוונטיים לאפשר לנו לאלתר להעביר באופן מיידי סיוע בסיסי למקום".
שא-נור היום
צילום: רויטרס
מומלצים