שתף קטע נבחר

 

אנג'לינה ג'ולי במיאנמר, אלפי אסירים ישוחררו

בשעה שכוכבת הקולנוע האמריקנית, שגרירה מיוחדת של האו"ם, מבקרת במדינה האסייתית ובוחנת את מצב זכויות האדם והנשים, מעניק הנשיא חנינה ל-6,966 אסירים. במשוחררים: 155 חוטבי עצים סינים שנידונו למאסרי עולם

נפגשה עם ארגוני זכויות אדם. ג'ולי (צילום: EPA) (צילום: EPA)
נפגשה עם ארגוני זכויות אדם. ג'ולי(צילום: EPA)

 

נשיא מיאנמר העניק חנינה לקרוב ל-7,000 אסירים, בהם כמה קציני צבא לשעבר ואנשי מודיעין. משרד המידע במדינה האסייתית פרסם באתר האינטרנט שלו הודעה לפיה 6,966 אסירים, בהם 210 זרים, ישוחררו מבתי סוהר שונים ברחבי המדינה "מסיבות הומניטריות וכחלק מפיוס לאומי". לא ברור לפי שעה אם פעילים פרו-דמוקרטיים נמצאים בין אלפי האסירים שייצאו בקרוב מהכלא. בכל מקרה, החנינה ההמונית תיכנס לתוקפה היום (יום ה').

 

עוד סיפורים מרתקים בדף הפייסבוק של ynet חדשות בעולם

 

החנינות שהעניק נשיא מיאנמר תיין סיין הגיעו לרגל חג דתי בודהיסטי ולקראת הבחירות הכלליות שייערכו במדינה בחודש נובמבר. 

 

אנג'לינה ג'ולי במיאנמר    (צילום: רויטרס)

אנג'לינה ג'ולי במיאנמר    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בתקופה האחרונה נמתחה ביקורת ציבורית רבה על הרשויות במיאנמר בטענה שהן חזרו בהן מהרפורמות הפוליטיות שהבטיחו ליישם מאז עליית השלטון החדש ב-2011 - לאחר קרוב לחמישים שנות משטר צבאי רודני.

 

ממשלות קודמות גם שחררו בעבר אסירים פוליטיים מבתי הסוהר כדי לרכך את הביקורת שספגו מהקהילה הבינלאומית. בין 210 האזרחים הזרים שקיבלו חנינה וישוחררו מהכלא יש 155 חוטבי עצים סינים, שרובם נידונו למאסר עולם בתחילת החודש בגין חטיבת עצים לא חוקית בצפון מיאנמר. העונשים הכבדים שנגזרו עליהם עוררו את זעמה של סין, שנחשבת לבעלת ברית קרובה ביותר של מיאנמר. על פי ההערכות, מאסרי העולם נגזרו על האזרחים הסינים כדי לשלוח מסר לבייג'ינג שלא לעשות עסקים עם ארגוני מורדים אתניים במיאנמר, כפי שעשתה חברה סינית לחטיבת עצים.

 

עוד במשוחררים - שמונה קציני מודיעין לשעבר שמאז 2004 ריצו עונשי מאסר של 80 שנה או יותר, בהם גנרל בכיר ששירת כקצין הקשר בין המשטר הצבאי לשעבר לבין מנהיגת האופוזיציה אונג סן סו צ'י שהוחזקה שנים רבות במעצר בית.

 

אף שהאישומים העיקריים נגד קציני הצבא היו בקשר למעורבותם בשחיתות, היו אלה קשריהם לראש המודיעין לשעבר וראש הממשלה דאז קין ניונט, שהביאו למאסרם הממושך. קין ניונט ניהל מאבק על הנהגת החונטה הצבאית ונשלח לכלא, ובשלב מסוים גם שוחרר לאחר שקיבל חנינה.

 

בשעה שמיאנמר משחררת אלפי אסירים מבקרת במדינה השגרירה המיוחדת של האו"ם בנושא פליטים, הלוא היא כוכבת הקולנוע האמריקני אנג'לינה ג'ולי. ג'ולי תשהה במדינה האסייתית ארבעה ימים ובמהלכם תלמד על מצבה ועל טיפולה בפליטים, בזכויות נשים ובסוגיות נוספות. "אני מצפה לפגוש אנשים רבים, בהם ארגוני נשים, פעילי חברה אזרחית, אנשים עקורים וצעירים, וללמוד ממקור ראשון את הדאגות והתקוות שלהם לגבי עתיד המדינה", אמרה ג'ולי בת ה-40.

 

שחקנית הקולנוע המפורסמת ביקרה בבניין הפרלמנט של מיאנמר, פגשה את יו"ר הפרלמנט ואת נשיא המדינה ונפגשה עם פעילים מקומיים וארגוני זכויות אדם ונשים. "כשהבחירות בנובמבר מתקרבות, זהו רגע חשוב לאנשים לממש את זכויותיהם הדמוקרטיות ולעזור לטפל בסוגיות החשובות שחיוניות לעתיד שוחר שלום", אמרה ג'ולי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
ג'ולי עם נשיא מיאנמר
צילום: AP
מומלצים