"כלבה" ו"נבלה": עימות בלשכת האוכלוסין
לקוחה שלא הייתה מרוצה מהשירות ברשות האוכלוסין וההגירה ברמלה דחפה לכאורה את מנהלת המקום וגידפה את העובדים. שוטרים הוזעקו ולקחו אותה לחקירה. הרשות מצביעה על תופעה: עשרות מקרי אלימות בחודש
מנהלת לשכת רשות האוכלוסין וההגירה ברמלה טוענת שהותקפה הבוקר (ה') על-ידי תושבת תל אביב שהגיעה לקבל שירות במקום. היא קיללה את המנהלת ולפי החשד דחפה אותה. למקום הוזעקה המשטרה ולקחה אותה לחקירה.
בחודש מאי שם קץ לחייו אריאל רוניס, מנהל לשכת ההגירה והאוכלוסין בתל אביב, לאחר שלקוחה לא מרוצה פרסמה בפייסבוק פוסט שבו טענה כי נתקלה בגזענות וביחס בוטה מצדו. הפעם בחרה מבקשת השירות לסגור עניינים במקום, ולאחר שקיבלה הוראות מנציגת השירות כיצד למלא טפסים היא כינתה אותה "כלבה" ו"נבלה" וגידפה עוד עובדים במקום.
נציגי השירות הפנו את האישה הזועמת למנהלת הלשכה, ושם על פי הנטען היא תקפה אותה פיזית ודחפה אותה. בעקבות התקיפה הודיעה הנהלת הרשות כי היא "רואה בחומרה את הקלות הבלתי נסבלת של תקיפת עובדים, פיזית או מילולית. בכל מקרה כזה יופעלו כל אמצעי ההרתעה הנדרשים עד להפסקת תופעה מכוערת זאת כליל".
ברשות האוכלוסין וההגירה אומרים כי עובדי הרשות נתקלים מדי יום באיומים, השמצות ואלימות מצד פונים. בתחילת החודש הותקפה עובדת בנתניה לאחר שמבקש שירות, שוטר במקצועו, לא היה שבע רצון מתשובה מקצועית שניתנה לו. התוקף הגיע בשעות הבוקר ללשכה וביקש לדעת מדוע נדחתה בקשתו להזמין את אמו מאזרבייג'ן. כשהתשובות שניתנו לו לא מצאו חן בעיניו, לכאורה הוא החל לתקוף פיזית את עובדת הלשכה. למקום הוזעקה משטרת נתניה ופינתה אותו.
בחודש שעבר אמר ל-ynet עידן גולני מאגף הביטחון של רשות האוכלוסין וההגירה כי התנכלות לעובדים, הכוללת הכפשות, איומים ואלימות פיזית או מילולית, היא תופעה רחבה. להערכתו, ישנם עשרות מקרים כאלה בחודש. "באופן אבסורדי, העובדים כמעט 'התרגלו' לקבל את היחס הזה. זו תופעה רחבה אצלנו משום שבאופן יחסי למשרדי ממשלה אנחנו מקבלים קהל באופן מסיבי, אבל אנחנו לא מתכוונים לעבור על העניין הזה לסדר היום", סיפר גולני.