שתף קטע נבחר

המסלול האדום: כמה תשלמו על אלכוהול מהדיוטי?

עונת החופשות בעיצומה, ואין כמו סיבוב בדיוטי פרי בזמן ההמתנה לטיסה כדי להעמיס על העגלה בשמים ואלכוהול ללא מס. האמנם? כשתחזרו לארץ אתם עלולים לגלות שחרגתם מהכמות הפטורה ממס. בדקנו כמה יעלה התענוג

נוסעים רבים שמעוניינים לנצל את הפטור ממס בדיוטי פרי בדרכם לחו"ל, אינם מודעים לחוקי המכס ועלולים לשלם סכומים גבוהים בשובם לארץ. לפני שאתם שוקלים לעבור במסלול הירוק בלי להצהיר, ולהסתכן בתשלום קנסות, בדקנו עבורכם כמה מס תידרשו לשלם אם תצהירו על הקנייה.

 

>>> רוצים להתעדכן בחדשות הכלכלה והצרכנות? הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלנו

 

פנינו אל רשות המסים בשאלה, מהי הכמות המקסימלית של בשמים, אלכוהול ויין, המזכה בפטור ממסים, וכמה צריך לשלם מי שקנה מעבר לכמות זו?

 (צילום: שי רוזנצוויג) (צילום: שי רוזנצוויג)
(צילום: שי רוזנצוויג)

בשמים - המקרה של בושם הוא מקרה יחסית פשוט. מותר להעביר עד 250 מ"ל עם פטור מלא במס. רוצים להעביר יותר? תשלמו תוספת של מע"מ כקבוע בחוק, בהיקף של 18%.

 

אלכוהול - כאן העניינים מתחילים להיות קצת יותר מורכבים. משקה אלכוהולי מוגדר כנוזל המכיל כוהל (יינות ובירות הם בקטגוריה נפרדת). לדוגמה: וודקה, טקילה, ליקרים, וויסקי ועוד. עד ליטר 1 של אלכוהול - הקנייה פטורה גם ממס קנייה וגם ממע"מ.

 

מס הקנייה, שמתחיל מהליטר השני, עומד כיום על 106.9 שקלים לליטר כוהל, ולכך יש להוסיף מע"מ שמחושב רק אחרי מסים (כבכל מקרה אחר שיש בו מע"מ). כלומר, תחשיב המס לא תלוי במחיר הבקבוק, אלא באחוז הכוהל בלבד.

 

לדוגמה, בקבוק של ליטר וודקה עם תכולה של 40% כוהל שמחירו 100 שקל, ימוסה בסה"כ ב-68.5 שקלים (שהם 68.5% מס כולל ממחיר הבקבוק) על פי החישוב הבא:

מס קנייה: נכפיל 0.40 ב-106.9 = 42.8 שקלים.

מע"מ:  נכפיל 0.18 ב-(42.8+100) =  25.7 שקלים.

סה"כ: 68.5 שקלים.

 

והנה דוגמא נוספת שממחישה שככל המחיר של הבקבוק יותר גבוה, המיסוי (באחוזים) קטן יותר. בקבוק של ליטר וודקה עם תכולה של 40% כוהל ושמחירו 200 שקל, ימוסה בסה"כ ב-86.5 שקלים (שהם 43.2% מס כולל ממחיר הבקבוק) על פי החישוב הבא:

 

מס קנייה: נכפיל 0.40 ב-106.9 = 42.8 שקלים.

מע"מ: נכפיל 0.18 ב-(42.8+200) = 43.7 שקלים.

סה"כ: 86.5 שקלים.

 

צפו: שינויים בדיוטי פרי 

צילום: בראל אפרים, עריכה: בן שפייר

צילום: בראל אפרים, עריכה: בן שפייר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בירה נחשבת בקטגוריה של מזון ולכן ניתן להביא עד ליטר אחד (שווה ערך לקילוגרם אחד) פטור ממס קנייה וממע"מ. החל מהליטר השני תחויבו בתשלום מס - עבור בירה המכילה 3.9% אלכוהול ומעלה.

 

בירה המכילה 3.9% אלכוהול ומעלה, תחוייב במס קנייה של 4.33 שקלים לליטר + 18% מע"מ (המע"מ מחושב על פי מחיר הבירה בתוספת מס הקנייה). בירה המכילה 3.8% אלכוהול ופחות מכך תחוייב במע"מ בלבד.

 

יין: המס על יינות מתחיל מהליטר השלישי (כלומר עד שני ליטר יש פטור). החל מהליטר השלישי, תשלמו 12% מכס + 1.48 שקלים לליטר. אם ביחד זה יצא פחות מ-5.21 שקלים לליטר, החיוב המינימלי יהיה 5.21 שקלים לליטר. לסכום זה צריך להוסיף מע"מ.

 

יין נתזים: גם במקרה הזה המס מתחיל מהליטר השלישי (כלומר עד שני ליטר יש פטור). עבור בקבוק יין נתזים כמו קאווה, שמפניה, למברוסקו וכדומה תשלמו 12% מכס. אם הסכום נמוך מ-3.74 שקלים לליטר, החיוב המינימלי יהיה 3.74 שקלים לליטר. גם כאן יש להוסיף תשלום מע"מ.

 

ביקשנו לברר עבורכם גם את נושא הסיגריות אך מדובר בנושא קצת סבוך. באופן כללי, מדובר בנוסחה מורכבת מאד שתלויה גם בסוג הסיגריות ובמחירון היבואן (שאינו חשוף). מה שכן, בפועל, בממוצע מס הקנייה ינוע בין 15 ל-22 שקל לקופסה ועל כך יש עוד להוסיף מע"מ (המחושב על מחיר הסיגריות + מס הקנייה כפי שחושב).

 

פרטים נוספים תוכלו למצוא במדריך לנוסע השב מחו"ל של רשות המסים.


פורסם לראשונה 05/08/2015 13:04

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
צילום: זיו ריינשטיין
דיוטי פרי
צילום: זיו ריינשטיין
מומלצים