הערב: שורת עצרות בת"א, ירושלים, חיפה וב"ש נגד הטרור הלאומני וההומופובי
אחרי יומיים עקובים מדם, שבהם משפחה פלסטינית נשרפה בכפר דומא ושישה נפצעו מדקירות במצעד הגאווה, צפויים להפגין אלפים בתל-אביב, בירושלים ובחיפה. הנשיא ריבלין, ראשי מפלגות ומנהיגים דתיים יגיעו לגנות את האלימות
שורה של הפגנות נגד האלימות ייערכו הערב (שבת) ברחבי הארץ. ארגוני הלהט"ב ותנועות הנוער יערכו עצרות מחאה בתל אביב, בחיפה ובירושלים בעקבות פיגוע השנאה במצעד הגאווה שלשום בבבירה, שבו נפצעו שישה משתתפים, ובמקביל ייערכו הפגנות בעקבות הפיגוע היהודי שבו נשרף למוות פעוט פלסטיני ובני משפחתו נפצעו קשה מאוד.
עצרת "שלום עכשיו" תתקיים בשעה 20:00 בכיכר רבין, וישתתפו בה יו"ר האופוזיציה יצחק הרצוג וחברי הכנסת עמיר פרץ וזהבה גלאון. גם נאסר דוואבשה, דודו של הפעוט הפלסטיני שנשרף למוות, יגיע להפגנה. לקראת 21:00 יצעדו המפגינים לעצרת ההזדהות עם הקהילה ההומו-לסבית בגן מאיר. בחיפה תיערך ב-19:00 בשדרות בן גוריון עצרת "נגד פשעי הכיבוש".
בגן מאיר בתל-אביב תיפתח ב-20:30 עצרת זיכרון בעקבות אירוע הדקירות במצעד הגאווה בירושלים ובמלאות שש שנים למסע ההרג במרכז הקהילה ההומו-לסבית "ברנוער". בעצרת ישתתפו ראש העיר תל-אביב רון חולדאי ונשיא המדינה לשעבר שמעון פרס. עוד בנואמים: שר האנרגיה יובל שטייניץ, ח"כ הרצוג וח"כ ציפי לבני, יו"ר יש עתיד יאיר לפיד, השר להגנת הסביבה אבי גבאי וח"כ מירב בן ארי מכולנו, יו"ר מרצ זהבה גלאון וח"כ דב חנין מהרשימה המשותפת.
בעצרת ישתתפו גם קורין אלאל, חן אריאלי ואמרי קלמן - יו"רים שותפים של אגודת הלהט"ב, יניב ויצמן - חבר מועצה ומחזיק תיק הקהילה הגאה, איילה כץ, אמו של ניר כץ ז"ל, אנה שילנסקי שנפצעה בפיגוע בברנוער והזמר הראל סקעת. באגודה למען הלהט"ב ציינו כי "כל מפלגות הכנסת הוזמנו והחליטו אם ואיזה נציג לשלוח. לאחר צאת השבת נדע סופית האם יגיע נציג הבית היהודי לאור הביקורת בקהילה והקולות הרבים שנשמעו".
בחיפה תחל עצרת מחאה בעקבות האירוע במצעד הגאווה כבר ב-20:00 במרכז הכרמל, ובשעה 21:00 תיערך בירושלים עצרת תמיכה בלהט"בים בכיכר ציון. ישתתפו בה גם בכירים פוליטיים ודתיים, ובראשם נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין.
אבי בוסקילה היה ממארגני העצרת ביום חמישי בתל אביב אחרי פיגוע הדקירה במצעד בירושלים. לטענתו, יש חשיבות מיוחדת להגעה לעצרת היום גם בשל ציון שש שנים לרצח בברנוער. "המסר הוא שצריך להיות בכל מקום, צריך להפסיק לקבל 'טובות' מהמדינה. איך עושים את זה? בעוד הפגנות ובגיוס של תמיכה ציבורית", אמר בוסיקלה.
לטענתו, אנשים מפורסמים מהקהילה הגאה צריכים לנקוט עמדה תקיפה יותר. "אני חושב שהסלבס מתחלקים לכאלה שהם פעילים וכאלה שנחמדים, אבל גם הפעילים הם עדיין ממלכתיים ונחמדים, לפעמים על תקן הומו המחמד או הפרשן הגאה ולפעמים על תקן מישהו שיש לו אמירה נוקשה. הגיע הזמן שיבינו שאנחנו לא כאלה נחמדים ואנו דורשים את הזכויות שלנו בתוקף".
עוד אמר בוסקילה כי "התמיכה והרוח הציבורית בקהילת הלהט"ב מאוד מקבלת את הקהילה. נכון שיש עוד המון עבודה, אבל התמיכה לקהילה צריכה להיות מתורגמת לכוח אמיתי אלקטורלי בערוץ אחד ומאבק אזרחי בערוץ השני. צריך לתפוס כמה חברי כנסת ולדרוש מהם להגיד על הבמה מה שהם מתביישים. חברי הכנסת שמתבטאים נגד או שולפים אמירות הומופוביות, אז המפלגות שלהם צריכות לשלם את המחיר".
"שליסל לא לבד"
במקביל, בירושלים יקיים ארגון הבית הפתוח את עצרת המחאה שלו. בין הפצועים במצעד שלשום היו חברי הקהילה הירושלמית וחברי עמותת הבית הפתוח, מתנדבים ופעילים.
שרה קלה מאיר, מנכ"לית הבית הפתוח, הזהירה כי יש עוד אנשים עם מחשבות דומות כמו אלה של ישי שליסל וכי בבירה ישנה הזנחה של שנים של הקהילה הגאה וגם בפריפריה. "לא ייתכן שרק בתל אביב מותר להיות הומו", אמרה מאיר. "לא ייתכן שליברליות היא אפשרית רק בגוש דן. ירושלים והפריפריה מוזנחות תקציבית במשך שנים. אני קוראת לשר החינוך לכלול כהכשרת חובה לכלל התיכונים את מערכי השיעור של ארגון ש.ב.ל (שהכול ברא לכבודו - ר"י)".
דנה שרון, יו"ר הבית הפתוח הוסיפה: "אני המומה וכואבת. המחדל סביב הגעתו של שליסל למיקום המצעד זועק לשמיים, אבל זה אינו אירוע נקודתי ואין מדובר באובססיה של מטורף בודד. מדובר בדה-לגיטימציה של הקהילה הלהט"בית בכל מקום בארץ שאינו מרכזה". לדבריה, "העובדה שהקהילה הלהט"בית בירושלים מופקרת לגורלה היא מחדל לא פחות מהעדר המעקב אחר שליסל. אני קוראת לשר הפנים סילבן שלום להחיל חובה על כלל הרשויות המוניציפאליות לתכנן תקציב ייעודי בתחומן לטובת קהילת הלהט"ב".
סמוך למקום העצרת תקיים עמותת "רוח חדשה" אירוע תמיכה בקהילה הגאה. באירוע שתוכנן במקור להתקיים כחלק מסדרת "סינמה סאקר" של קבוצת הסטודנטים הפועלת באמצעות פרויקט "עושים שכונה", יוקרן הסרט "עיניים פקוחות" העוסק במערכת היחסים הרומנטית בין שני גברים חרדים והמפגש שלהם עם המציאות. קודם להקרנת הסרט יתקיים אירוע תמיכה שקט שבו צפויים לקחת חלק מאות.
העצרת בתל אביב מתקיימת במקביל ובתיאום עם עצרת המחאה בירושלים ותיפתח במעגלי שיח של תנועות הנוער וארגון הנוער הגאה מהשעה 19:30. יניב ויצמן חבר מועצת העיר תל אביב יפו ומחזיק תיק קהילה גאה בעירייה אומר כי "היום היה אמור להיות עצרת לזיכרון הרצח בבר נוער, עצרת זיכרון שהפכה לעצרת מחאה וצעקה נגד ההסתה המשתולל בארץ. זה לא הגיוני שבעשור האחרון נפצעו עשרות ונהרגו שני אנשים מהקהילה ועדיין יש אנשי ציבור רבנים וכלי תקשורת שמעזים להסית". לדבריו, "לאירוע יהיו ארבעה מוקדים - בתל אביב, ירושלים, חיפה ובבאר שבע. נעשתה פניה לכל מפלגות הכנסת בבקשה לשלוח נציג. הנציגים נבחרו על ידי המפלגות".
תחת הכותרת "חיפה זועמת גאווה" תתקיים ב-20:00 עצרת מחאה במרכז הכרמל. בעצרת שמארגנים ארגוני הלהט"בים (לסביות, הומוסקסואלים, טרנסג'נדרים, בי-סקסואלים) יביעו המפגינים מחאה על אירוע הדקירה במצעד הגאווה בירושלים. "המומים וכואבות אנחנו שומעים שוב על אירוע שנאה כלפי בני ובנות הקהילה שלנו. אדם שהשנאה זורמת לו בוורידים, ניסה לרצוח בדקירות סכין צועדות וצועדים במצעד הגאווה הירושלמי, 10 שנים בדיוק אחרי שעשה את אותו מעשה זוועה בדיוק", כתבו המארגנים.
"לבנו עם הצועדים והצועדות בירושלים, סולידריים עם הקהילה האחות שלנו בירושלים, מחזיקות אצבעות שהפצועים יחלימו במהרה, אך יודעים שנפשנו תמשיך לדמם עוד זמן רב. נתכנס בשביל להקים קול זעקה אדירה שייצא מחיפה: די ללהטופוביה! די לשנאה! די להסתה המכוערת כנגד הקהילה הגאה!אנחנו כאן ואת הגאווה שלנו לא תוכלו לדכא! מי ייתן ולא נשלם עוד בגופנו ובנפשנו על שנאתם ונבערותם של אחרים".
מוקדם יותר הערב, ב-19:00 יקיימו המפלגות הערביות וארגוני שמאל, עצרת בשדרות בן גוריון בחיפה, במחאה על רצח התינוק הפלסטיני אתמול. במשטרה אומרים כי העצרת בכרמל בשילוב משחק הדרבי באצטדיון הכדורגל העירוני, עלולים לגרום לעומסי תנועה וקוראים לציבור להשתמש בתחבורה הציבורית.