שתף קטע נבחר

חשד לאלרגיה: בן 17 אכל כדור שוקולד ומת

נער שסבל מאלרגיה קשה ואסתמה אכל כדור שוקולד שככל הנראה גרם לו להתקף חמור. צוות של מד"א ביצע בו החייאה מממושכת והוא הובהל לבית חולים ברזילי, שם נאלצו לקבוע את מותו

נער בן 17 משדרות הובהל אתמול (ו') לפנות בוקר במצב קשה לבית החולים ברזילי, עקב רגישות לחלב וללקטוז. הנער שסבל מאלרגיה קשה ומאסתמה אכל ככל הנראה כדור שוקולד וזה מה שגרם לו להתקף.

 

צוות של מד"א ביצע בו החייאה מממושכת גם בדרך לבית החולים וגם בבית החולים עצמו, אך בסופו של דבר בבית חולים נאלצו לקבוע את מותו. מתחזקת הערכה שהנער לא נשא איתו מזרק אדרנלין שהיה יכול להציל את חייו.

 

עוד בנושא אלרגיה למזון:

כשאגוזים הורגים: מה קורה כשהאלרגיה תוקפת

רגיש מדי: אלרגיה למזון אצל תינוקות וילדים

אלרגיה למזון? הגן סגור בשבילך

 

"המוות לא נגרם כתוצאה מרגישות ללקטוז, שהוא סוכר החלב שגורם לשלשולים ולכאבי בטן, אלא מהאלרגיה לחלבוני החלב", אומר פרופסור אילן דלאל, שהיה לאחרונה יו"ר האיגוד הישראלי לאלרגיה.

 

כשל מערכתי שמתפתח תוך דקות

"תופעה מהסוג הזה נקראת אנפילקסיס שזו תופעה אלרגית קיצונית שבאה לידי ביטוי בכשל רב מערכתי, המתפתח תוך דקות. בדרך כלל הוא מופיע עם קוצר נשימה, חסמים בדרכי אוויר עליונות, התנפחות של הלשון והשפתיים, ירידה בלחץ דם, אובדן הכרה ולבסוף - מוות", כך לדברי ד"ר רפי סרובגו, מנהל אגף הרפואה במד"א.

 

עוד הוא מוסיף, כי "במקרים כאלו של אלרגיה צריך לתת טיפול ראשוני מהיר. הטיפול היחיד שעוזר זה אדרנלין וככל שהחומר יגיע מהר יותר – כך יש סיכוי גבוה יותר להציל את אותו אדם.

 

בשנה וחצי האחרונות הובלנו יוזמה בשיתוף משרד הבריאות, שחובשים של מד"א יקבלו הסמכה לשימוש במזרק אוטומטי של אדרנלין. חילקנו בסביבות 1,500 מזרקים של אדרנלין אוטומטי לרכבים של מד"א".

 

יו"ר איגוד רופאי האלרגיה, פרופ' ננסי אגמון לוין, אמר בתגובה לאירוע המוות של הנער בשדרות: "לצערנו מותו של הנער יכול היה ככל הנראה להמנע לו היה נושא עימו מזרק אפיפן מציל חיים. אפשר כיום למנוע מקרים כאלה, בין אם באמצעות טיפולים מונעים לאלרגיה לחלב, ובין אם בהקפדה על נשיאת מזרק. זה המקרה הרביעי מסוג זה בשנתיים האחרונות ואפשר להמנע ממקרה המוות הבא״. 

 

תופעת אלרגיה - נפוצה

במקרה הנוכחי הפרטים לא ידועים עד תום, המשפחה מתנגדת לבצע נתיחה וגם לא ברור תוך כמה זמן מרגע ההתקף הוזעקו הצוותים הרפואיים.

 

על פי הערכה, בגלל שהנער נחשף לחומר רגיש מבחינתו – חלבון חלב, הוא פיתח מצב מסכן חיים תוך דקות ספורות.

 

"התופעה של אלרגיה היא תופעה שכיחה, בין 5-8% סובלים מכך", אומר ד"ר סרובגו. "מבין סובלי האלרגיה בערך בין 1-3% יפתחו תגובה אלרגית קיצונית במהלך ימי חייהם- אניפליקסיס".

 

בשנה מדווחים למד"א כ-300 מקרים של אלרגיה קיצונית, וחמישה אנשים ניצלו בשנה האחרונה בזכות קבלת טיפול ראשוני מהיר.

 







 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שאטרסטוק
ככל הנראה הנער נחשף לחומר רגיש שגרם לסכנה
צילום: שאטרסטוק
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים