שתף קטע נבחר

 

הקבינט אישר: מעצרים מנהליים - גם לטרוריסטים יהודים

בקבינט אישרו את המלצות הגורמים המקצועיים ובהן מעצרים באישור היועץ המשפטי לממשלה. עוד הוחלט לקדם את הצעת חוק המאבק בטרור, שיחול גם על אירועים שבהם מעורבים יהודים

הקבינט המדיני-ביטחוני התכנס היום (א') לדיון בעקבות הפיגוע בכפר דומא, שבו נרצח הפעוט עלי דוואבשה בן השנה ועשרה חודשים. בקבינט רואים במעשה ההצתה והרצח בכפר דומא פעולת טרור לכל דבר, והורו לגורמי הביטחון לנקוט את כל הצעדים הנדרשים כדי להביא את האחראים לדין ולמנוע פעולות דומות. כחלק מהשינוי, יופעלו גם מעצרים מנהליים כלפי יהודים.

 

בית משפחת דוואבשה השרוף בדומא (צילום: EPA) (צילום: EPA)
בית משפחת דוואבשה השרוף בדומא(צילום: EPA)

משפחת דוואבשה. האם נאבקת על חייה (צילום: חסן שעלאן) (צילום: חסן שעלאן)
משפחת דוואבשה. האם נאבקת על חייה(צילום: חסן שעלאן)

האירוע המזעזע בשבוע שעבר לא נעלם גם מעיני הקבינט. ראש הממשלה בנימין נתניהו הצהיר כי ינקוט בכל הצעדים הנחוצים על מנת למנוע את המקרה הבא, וכעת התכנס הקבינט ואישר את ההמלצות של הגורמים המקצועיים באשר לצעדים והכלים הנדרשים לצורך העניין, לרבות שימוש במעצרים מנהליים במקרים המתאימים, באישור היועץ המשפטי לממשלה.

 

הקבינט הנחה לקדם בכנסת בדחיפות את הצעת חוק המאבק בטרור, שיחול גם על מחוללי טרור מסוג זה. עוד הוחלט להקים צוות שרים בראשות שר הביטחון משה בוגי יעלון ובהשתתפות השר לביטחון פנים, גלעד ארדן ושרת המשפטים איילת שקד, שיבחן ויציע לקבינט ולממשלה אמצעים נוספים למאבק באירועים חמורים מסוג זה.

 

על הפרק: שינוי הגדרות וחקירה בנוהל "פצצה מתקתקת"

בישיבה במשרד המשפטים שבה גובשו ההמלצות השתתפו בכירים מהשב"כ, ובהם בכירי המחלקה היהודית, מחלקת החקירות ונציגות הייעוץ המשפטי של הארגון. כמו כן, היו בצוות ראשי פרקליטות המדינה ובהם הצוות נגד הסתה.

 

מחכים להחלמת אמו של עלי בבית החולים    (צילום: הרצל יוסף)

מחכים להחלמת אמו של עלי בבית החולים    (צילום: הרצל יוסף)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בין ההמלצות שהועלו: שינוי הגדרת "תג מחיר" שכיום מוגדר כ"התאחדות בלתי מותרת" ולכן ניתן להשתמש בכך, בין השאר, כדי למנוע מעצורים חברי הארגון היוועצות עם עורך דין וצווי הגבלה ממושכים. אבל בשב"כ ובייעוץ המשפטי סבורים שהכרזה על ההתארגנויות כ"ארגוני טרור" תחזק את המסר ה"מכתים" ואת הגינוי העמוק לפעילותן.

 

 

אמצעי נוסף שיובא לדיון הוא הגברת המעצרים המנהליים בקרב פעילים קיצוניים במקרים מתאימים ולאחר בחינה מדוקדקת של המידע המודיעיני שיש בידי השב"כ. ככל הידוע, השב"כ אוצר בתוכו מיפוי כמעט מוחלט של הפעילים, מלווה בהקלטות וצילומי סתר, וכן מידע של סוכנים בתוך ארגוני הטרור ומחוץ להם.

 

אמצעי נוסף שנשקל הוא כי במקרים קיצוניים ונדירים תתאפשר חקירת חשודים בנוהל של "פצצה מתקתקת" שפירושה הפעלת "לחץ פיזי מתון" על נחקר בעקבות פיגוע טרור. על פי החוק ופסיקות בג"ץ, לא ניתן להשתמש בהיתר כזה מראש כאמצעי חקירה, כפי שאין להשתמש ביחס לנחקר פלסטיני החשוד בטרור. אולם, במקרה שיש חשש כי פעיל יודע על חוליה יהודית העומדת לפגע, האמצעי מותר.

 

עו"ד תמר פלדמן, מנהלת המחלקה לזכויות אדם בשטחים באגודה לזכויות האזרח, הביעה התנגדות להחלטת הקבינט ללא קשר למוצאו של החשוד."אנו מתנגדים באופן עקבי לשימוש במעצרים מנהליים ובצווי הגבלה מנהליים הן כלפי ישראלים והן כלפי פלסטינים", נמסר. "מדובר בסמכויות שפותחות פתח רב מדי להחלטות שגויות ולניצול לרעה

 של סמכות. הם מאפשרים שלילת חירות ללא משפט ותוך שימוש בראיות חסויות, שלא משאירות לחשוד אפשרות אמיתית להגן על עצמו, ולכן מובילים לפגיעה קיצונית ובלתי מוצדקת בזכויות לחירות, לכבוד ולהליך הוגן. למדינה יש מספיק כלים לפעול בנחרצות נגד מפרי חוק בשטחים, גם בלי האמצעים הדרקוניים האלו, ולשם כך נדרשת מחויבות אמת של כל רשויות אכיפת החוק".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים