שתף קטע נבחר
 

מחקר: ערבים המאושפזים בבי"ח ישראלי חשים יותר ישראלים

מחקר שנערך במרכז שניידר לרפואת ילדים, בדק את תחושת הזהות הישראלית של משפחות למאושפזים מהחברה הערבית. מהמחקר עולה שככל שחווית האשפוז טובה יותר , כך גוברת תחושת ההזדהות עם המדינה

למרות כל השסעים בחברה הישראלית, יש מקום אחד שבו כולם שווים: בית החולים. כאשר מדובר בילדים חולים, תחושת ההזדהות בין החולים ובני משפחותיהם מכל קצוות החברה, אפילו עמוקה יותר, וכולם זהים בדאגתם לילד החולה. כתוצאה מכך, גוברת הזהות הישראלית בקרב הורים ערבים לילדים שאושפזו בבית חולים ישראלי, כל עולה ממחקר חדש. 

 

המחקר, שנערך במרכז שניידר לרפואת ילדים, על ידי רודיינה בדיר, דוקטורנטית ומורה מהמרכז החינוכי בבית החולים, מצא כי קיים הבדל מובהק בהגברת הזהות הישראלית בקרב הורים לילדים מהחברה הערבית המאושפזים בבית חולים ישראלי, בהשוואה להורים שילדם לא אושפז.

 

אסמעיל הנייה יחד עם נכדתו, שאושפזה בשניידר. אולי אצלו זה לא עבד ()
אסמעיל הנייה יחד עם נכדתו, שאושפזה בשניידר. אולי אצלו זה לא עבד

 

המחקר נערך במטרה לבחון באיזו מידה תורמת האינטראקציה והחוויה המשותפת בין כותלי בית החולים להגברת זהותם הערבית והישראלית של ההורים מהחברה הערבית שילדיהם מאושפזים.

 

שביעות הרצון מהאשפוז משפיעה על תחושת ההזדהות

במסגרת המחקר השתתפו 62 הורים מהחברה הערבית שילדם התאשפז בבית חולים ישראלי, ו-32 הורים מהמגזר הערבי שילדם לא התאשפז בבית חולים, כקבוצת ביקורת.

 

כל ההורים מהחברה הערבית שילדיהם מאושפזים, מילאו שאלונים בתחילת האשפוז של ילדם ובסופו. הורים בקבוצת הביקורת מילאו שאלונים במקביל. כאמור, ממצאי המחקר הצביעו על הבדל מובהק בהגברת הזהות הישראלית והפחתת הזהות הערבית בקרב הורים לילדים מאושפזים, בהשוואה להורים שילדם לא אושפז.

 

משך הטיפול נמצא משמעותי בהקשר לזהותם של ההורים לילדים מאושפזים. בנוסף הצביעו ממצאי המחקר על הקשר בין חוויית האשפוז ושביעות רצונם של ההורים לבין הזהות הישראלית.

 

מחקר זה נערך במסגרת עבודה של צוות המרכז החינוכי במרכז שניידר לרפואת ילדים, בראשות משכית שוחט, העוסק בשיח הבין תרבותי במסגרת השיח החינוכי עם הילדים המאושפזים ומשפחותיהם. תרומת המחקר מחזקת את חשיבותו של השיח החינוכי ואת הצורך בהבנת הצרכים הייחודיים של כל לאום.

 

מדוברות בית החולים נמסר: "שניידר הוא מרכז רפואי אשר חרט על דגלו להוות גשר לשלום ולטפל בילדים ללא הבדלי דת, גזע ולאום. מתוך תפיסה זו, אנשי הצוות בבית החולים דוברי שפות רבות והשילוט בבית החולים בעברית, אנגלית וערבית. לבית החולים מגיעים ילדים רבים ממדינות שונות בעולם לקבלת טיפול רפואי".

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: צביקה טישלר
בית חולים שניידר. יש קשר ב משך האשפוז לבין תחושת הזהות
צילום: צביקה טישלר
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים