54 מיליון שקל יוקצו ל-56 פרויקטים סביבתיים
מתוך 173 בקשות לשיקום, בחרה הקרן לשמירת השטחים הפתוחים באילו פרויקטים סביבתיים להשקיע ב-2015. האם באזור מגוריכם צפויים להשקיע כספים כדי להפוך את המקום לירוק יותר?
מי בפנים ומי בחוץ? אילו פרויקטים סביבתיים יקבלו תקצוב לשנת 2015? הנהלת הקרן לשמירה על שטחים פתוחים ברשות מקרקעי ישראל אישרה לאחרונה את הפרויקטים הסביבתיים שיתוקצבו לשנת 2015. מתוך 173 בקשות שהגישו 128 גופים נבחרו 56 פרויקטים בעלות כוללת של 54 מיליון שקל. 39 פרויקטים נפסלו עקב אי עמידה בתנאי סף, כך שבפועל 134 פרויקטים הובאו לדיון.
הקרן לשמירת השטחים הפתוחים הוקמה לפני כמה שנים, במסגרת חוק מינהל מקרקעי ישראל, וזאת בעקבות פעילות של מכון דש"א (דמותה של ארץ) בחברה להגנת הטבע, שיזם וקידם את הקמת הקרן. לדברי ראש המכון, יואב שגיא נבחרו פרויקטים רבים שיש בהם תרומה משמעותית לשמירת השטחים הפתוחים, בהם תוכניות אב לשטחים פתוחים של מועצות אזוריות, שיקום נחלים ועוד.
הקרן מממנת פעולות שמטרתן סיוע במימון השמירה, הפיתוח הסביבתי והטיפוח של השטחים הפתוחים שמחוץ לשטחים העירוניים הבנויים, כולל שטחים פתוחים בעלי חשיבות לשמירה על המגוון הביולוגי והמערכות האקולוגיות בישראל, פארקים ואזורי נופש ופנאי. בראש הקרן יושב מינהל רשות מקרקעי ישראל וחברים בה 9 חברים, בהם גם נציג של מכון דש"א בחברה להגנת הטבע.
שיקום אקולוגי בעמק החולה
בשנת 2013 העניקה הקרן 30 מיליון שקל ל-14 פרויקטים. בשנת 2014 העניקה הקרן 67 מיליון שקל ל-34 פרויקטים. מקור הכספים לקרן הוא 1% מהכנסות רשות מקרקעי ישראל מפיתוח הקרקע. כל ההכנסות ממקור זה מיועדות על פי החוק בלעדית למטרות הקרן.
עם הפרויקטים שאושרו נמנים 1.4 מיליון שקל לשיקום נחל ותיקים באופקים, 1.4 מיליון שקל לשיקום אקולוגי בעמק החולה, 2.25 מיליון שקל לפרויקט פארק נחל הדר בהוד השרון, מיליון שקל לטיילת בסובב אגם ירוחם, מיליון שקל לשיקום והנגשת תוואי דרך ירושלים הקדומה, 2.3 מיליון שקל לפארק תיירותי וספורט קהילתי במועצה המקומית כאוכב, 1.3 מיליון שקל לפרויקט החייאת נחל עקרון במזכרת בתיה, 1 מיליון שקל לשיקום חולות פלמחים, 1.8 מיליון שקל לפיתוח וניקיון שטחים פתוחים במזרח רחובות, 2.5 מיליון שקל לשיקום אקולוגי, נופי ותיירותי, בירדן הדרומי ועוד כ-2 מיליון שקל לשיקום אקולוגי של נחל נעמן בגליל המערבי.
היכנסו לרשימה המלאה ותראו האם באזור מגוריכם צפויים להשקיע כספים כדי להפוך את המקום לירוק יותר.
לרשימת הפרויקטים שבתכנון
ענת הורוביץ הראל, ממכון דש"א בחברה להגנת הטבע, מוסיפה כי "אחד הפרויקטים החשובים שאושרו, הוא הרחבת רצועות נחל לצורך שיקום הידרולוגי ואקולוגי של נחלים באגנים חקלאיים, מדובר בפרויקט פיילוט בשלושה נחלים, שנעשה בשיתוף פעולה עם רשויות הניקוז הרלוונטיות וישמש כדגם לניהול נכון של שטחים פתוחים בצידי הנחלים בארץ. פרויקט חשוב נוסף, הוא תקצוב ארבע תכניות אב לשטחים פתוחים של מועצות אזוריות - רמת נגב, גלבוע, מרום הגליל וגליל תחתון, על אף שלא היו כלולים בהמלצות התקצוב המקוריות".