כחלון מבהיר: "לא יהיה קיצוץ בתחבורה הציבורית"
תקציב התחבורה הציבורית יגדל ב-500 מיליון שקלים, ויעמוד על 15.5 מיליארד שקלים לעומת 15 מיליארד בשנת 2014. תקציב החינוך יגדל ב-4 מיליארד ויעמוד על 49.5 מיליארד שקלים, לעומת 45.4 מיליארד שקלים בשנת 2014
שר האוצר הודיע היום, על רקע המחאות כנגד כוונת משרדו לקצץ סכום של 220 מיליון שקל מתקציב הסובסידיות לתחבורה הציבורית, כי הקיצוץ לא יהיה. "לא יהיה כל קיצוץ בתקציב התחבורה הציבורית", אמר כחלון. "תקציב התחבורה הציבורית יהיה הגדול ביותר בשנים האחרונות".
כתבות נוספות בערוץ הכלכלה :
האוצר יוזם: ההפרשה לפנסיה תקציבית תגדל ל-7%
האוצר למשרדי הממשלה: בחרו אתם איפה לקצץשר האוצר התייחס למחאות כנגד תכנית התקציב שפורסמה אתמול, ערב תחילת העבודות על הרכבת הקלה בתל אביב, והבהיר כי על אף שחלק מסעיפיו עוסקים בהפחתת תקציבי המשרדים, התקציב עצמו כולל הגדלה של הוצאות הממשלה בהיקף של 9 מיליארד שקלים. חלק ניכר מהגדלה זו, ציין כחלון, ילך לתקציבי התחבורה והחינוך.
התקציב המיועד לפיתוח תשתיות תחבורה וסבסוד תחבורה ציבורית יעמוד בשנת 2016 על סכום של 15.5 מיליארד שקל, לעומת 15 מיליארד בשנת 2014. תקציב החינוך, יעמוד על סכום של 49.5 מיליארד שקל, לעומת 45.5 מיליארד שקל בשנת 2014.
לדברי שר האוצר, הנתונים אודו הפחתה בתקציבי המשרדים מתייחסים להתאמות שיש לבצע על מנת לעמוד במסגרת הוצאה. כלומר, מדובר בצמצום של היקף הגידול בתקציבי המשרדים אך לא בהקטנתם.
כחלון הוסיף וציין כי השנה, במתכונת שונה מבעבר, פנה אגף תקציבים אל המשרדים כדי שייקחו חלק בתהליך התכנסות התקציב ויציעו הצעות התייעלות אפשריות בתחומי הפעילות של כל משרד ומשרד. זאת במסגרת קיצוץ רוחבי בכלל משרדי הממשלה של 3%.
הסעיפים הפתוחים: תקציב הביטחון וחוק מע"מ 0%
אתמול הציגו בכירי האוצר את תקציב המדינה לשנים 2015-2016. התקציב כולל צמצום של ההתחייבויות בהסכמים הקואליציוניים מ-8 מיליארד שקל לשנה ל-4.6 מיליארד שקל בשנה. עוד כולל התקציב צעדים להגדלת הכנסות המדינה בשנת 2016 בהיקף של 2.3 מיליארד שקל, קיצוץ רוחבי בתקציבי המשרדים בהיקף של 3 מיליארד שקל וקיצוץ נוסף בהיקף של 400 מיליון שקל בתכניות ממשלתיות נקודתיות. בנוסף, תעביר הממשלה לתקציבה מיליארד שקל בשנה מהכנסות הקרן הקיימת לישראל משיווק קרקעות.
שתי סוגיות עיקריות לא הוכרעו עדיין. האחת היא גודלו של תקציב הביטחון. במשרד האוצר ביססו את התקציב על ההנחה כי תקציב הביטחון יעמוד בשנת 2016 על 55.3 מיליארד שקל. זאת, לעומת תקציב של 57 מיליארד שקל בשנת 2015. במשרד הביטחון דורשים כי תקציבם יעמוד על 62 מיליארד שקל בשנה זו, וועדת לוקר המליצה כי הוא יעמוד על 59 מיליארד שקל. במשרד האוצר מוכנים להעמיד את תקציב הביטחון על סכום של 59 מיליארד שקל, ולמצוא מקורות לקיצוץ בתקציב כדי להשלים את הפער, אולם זאת בתנאי שייושמו כל המלצות ועדת לוקר, לרבות ביטולה החלקי של פנסיית הגישור.
כמו כן, נבנה התקציב על סמך ההנחה כי ההבטחה למפלגת ש"ס לקבוע מע"מ 0% על מוצרים בפיקוח לא תקוים. אולם הנושא לא הוסכם סופית ונמצא עדיין בדיונים בין מנכ"ל משרד אוצר, שי באב"ד, למנכ"ל משרד הכלכלה, עמית לנג.