אמה של איילה שפירא לחוסין דוואבשה: "מניסיוני, תשיר לנכד שלך. הם שומעים"
רבנים ושייחים הגיעו לבקר את משפחת דוואבשה בבית החולים, לאחר הצתת ביתה ומות התינוק עלי. אמה של איילה שפירא נתנה עצות מניסיונה. ד"ר אבו אל-עיש, ששלוש מבנותיו נהרגו ב"צוק איתן": "החיים של כולנו שווים"
מבקרים רבים הגיעו היום (ב') לטיפול נמרץ ילדים בבית החולים שיבא לנחם את בני משפחת דוואבשה. בבית החולים בתל השומר מאושפזים האם, ריהאם, ובנה בן הארבע אחמד במצב אנוש. שניהם מורדמים ומונשמים, ועדיין נשקפת סכנה לחייהם. בבית החולים סורוקה בבאר שבע מאושפז אבי המשפחה, סעד, וגם הוא סובל מכוויות חמורות ועדיין נשקפת סכנה לחייו.
לבית החולים הגיעה גם רות שפירא, אמה של איילה שנפצעה קשה לפני שמונה חודשים בעקבות בקבוק תבערה שהושלך לעבר הרכב של אביה בשומרון. "רוב האנשים הם אנשים טובים, יש רק מיעוט קיצוני", אמר חוסין, סבו של עלי התינוק, לרות. "אני מקווה שיתפסו את הרוצחים האלו במהרה". רות נתנה עצות מניסיונה לחוסין: "תדבר איתם, שהם ישמעו את הקול שלך, הם שומעים אותך. ספר לנכד שלך סיפורים, תשיר לו, שים לו מוזיקה. אם תדבר איתם הם ישמעו". חוסין הביע בפני רות את חששו הגדול: "איך אני אדבר עם ריהאם? אם היא תשאל מה עם עלי, מה אני אגיד לה?"
בשעות הבוקר הגיעה משלחת רבנים ואנשי דת מוסלמים לבקר את המשפחה. בין הרבנים שהשתתפו במפגש היו ראשי ארגון צהר הרב דוד סתיו והרב רפי פוירשטיין, הרב הראשי של ירושלים אריה שטרן, והשר לשעבר מיכאל מלכיאור. מהמגזר הערבי נכחו השייח עבדאללה דרוויש מייסד התנועה האיסלאמית בישראל, השייח ג'אבר ג'אבר מג'לג'וליה והשייח ראאד באדיר מכפר קאסם.
הרב מלכיאור אמר: "אחרי ששורפים תינוק חי - כל אדם שנברא בצלם אלוהים מוקיע ומגנה את המעשה". הרב שטרן הוסיף: "צריך לדאוג שיהיה שלום בינינו, העם היהודי, לבין העם הערבי. כל מי שעוסק בשפיכות דמים לא מייצג אותנו, ואנחנו נעשה כל מאמץ למנוע את זה בעתיד ולא ניתן לנוער שלנו לעשות פעולות מהסוג הזה". גם השייח עבדאללה דרוויש קורא לשני הצדדים לנהוג באיפוק: "אנחנו צריכים לעשות ברית נגד הטרור ולמען השלום. אני לא אומר לכם 'עזבו את הציונות שלכם', אבל כן אני מצפה לגנות את הטרור".
בשעות אחר הצהריים הגיע גם ד"ר א-דין אבו אל-עיש, הרופא הפלסטיני ששלוש מבנותיו נהרגו מירי פגזים של צה"ל במבצע "עופרת יצוקה". אבו אל-עיש מגורר כיום בטורונטו, קנדה. "באתי להזדהות עם הכאב. חייבים לטפל באלימות באומץ ובחוכמה. החיים של כולנו שווים. כולנו חייבים לצאת לרחוב ולהגיד די לאלימות, די להריגת בני אדם. שלוש הבנות שלי נהרגו בגלל אלימות.
הגיע הזמן להפסיק, הגיע הזמן לשלום. אין עתיד, אין ביטחון ואין כלכלה בלי השלום".
גם משפחת אבו חדיר הגיעה לבית החולים. לפני שנה נרצח בנם מוחמד על ידי שלושה יהודים בירושלים. "מי שעושה מעשים כאלו – אין לו לב. אי-אפשר לתאר את הכאבים של הורים שבנם נשרף בעודו בחיים. באתי לפה כדי לחזק את משפחת דוואבשה ולהשתתף באבלם", אמר חוסין אבו חדיר. "אני מאמין שאם היו הורסים את בתי המחבלים שרצחו את הילד שלי, המחבלים שרצחו את עלי לא היו מעיזים לעשות את המעשה הנפשע הזה".
מנהל בית החולים, פרופ' זאב רוטשטיין, ניסה לעודד את הסב חוסין: "אני יודע שיש לך קושי לראות את הבת. אם צריך אני אלווה אותך, לספר על הנכד שהלך ואיננו", אמר לו. "אנחנו נעזור. נדבר על דברים חיוביים וטובים והנכד שלך יהיה בסדר".