שתף קטע נבחר
 

אוהבים מלפפונים? ניר צוק ושלושה מתכונים

עונת המלפפונים: מלפפונים פציחים מלאי טל של בוקר, מרד נעורים ושלושה מתכונים - השף ניר צוק מגיש טור אוכל חדש עם הרבה ירקות

מלפפון קר בקיץ הוא לא פחות מתענוג צרוף ומרענן. חלק יעדיפו אותו בליווי זיתים שחורים ונוצצים עם ראקי והמון קרח וחלק ישמחו לקבל אותו בתוך משקה של ג'ין טוניק, בריביירה האיטלקית אם אפשר.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אני מגיע ממשפחה של מגדלי פרחים ופירות. האהבה שלי למלפפונים, במיוחד בקיץ, התחילה כאשר אחי הגדול החליט לגדל מלפפון בקיץ, למורת רוחו של אבי. זה היה ללא ספק מרד נעורים של בנו של חקלאי. הוא הכין השקייה מתאימה, קנה זרעים ובמהירות הבזק הופיעו בגינה שיחי מלפפון על פריחתם הצהובה. זמן קצר לאחר מכן כבר הופיעו מלפפונים זעירים מעט ושעירים, מהסוג שירקני בוטיק יכנו בלאדי.

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

כל המשפחה נרתמה לעזור במשימת הקטיף, וימים שלמים זחלנו על הקרקע הבוצית, טרפנו מלפפונים פציחים מלאי טל, כבשנו את הזערוריים ביותר ונלחמנו למען אחינו האהוב. לשמחתי, בתום העונה הוא הבין שאנשים גבוהים לא סתם מגדלים עצים.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

מרק שרימפס ומלפפונים

 

המצרכים:

1/2 ק"ג ראשי שרימפס וקליפות

2 בצלים

2 גזרים

פטרוזיליה - לפי הטעם 

שמיר - לפי הטעם

12 יחידות שרימפס

4 מלפפונים קטנים

6 תפרחות בזילום

 

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים את קליפות ראשי השרימפס ואת הירקות, למעט המלפפונים. מנמיכים את האש ומבשלים  את הציר במשך 15 דקות. מסננים ומתבלים במלח ופלפל.
  2. חולטים את השרימפס בציר במשך כשתי דקות, ומעבירים לצלחות הגשה.
  3. חותכים את המלפפונים לטבעות בעובי 1 ס"מ, ומקשטים בבזיליקום.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

טרטר לוקוס מלפפון

 

המצרכים:

180 גר' פילה לוקוס

6 מלפפונים קטנים

שורש חזרת לבנה

1 ליים

שמן זית - לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  1. פורסים דק את המלפפון על קליפתו, ומסדרים בצלחת הגשה.
  2. מנקים את הלוקוס היטב מעצמות קטנות וקשקשים. חותכים את הלוקוס לקוביות קטנות מאוד, ומתבלים במלח, פלפל, ליים ושמן זית.  
  3. פורסים דק מאד את המלפפון הטרי, מסדרים בצלחות הגשה ומניחים מעל את הטרטר. מגרדים מעל חזרת לבנה בשפע, ומגישים מיד.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

סלט מלפפונים וקישואים עם יוגורט

סלט שמכינים שנייה לפני ההגשה.

 

המצרכים:

4 מלפפונים קטנים

4 קישואים קטנים

10 גבעולי שמיר או 5 פרחי שמיר

1/2 כוס יוגורט עיזים

2 שיני שום כתושות

1/2 כוס שמן זית

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. פורסים את המלפפון לפרוסות בעובי 1 ס"מ. מערבבים עם היוגורט, שום ו-1/4 כוס שמן זית. מתבלים במלח ופלפל.
  2. מחממים מחבת כבדה עם שמן הזית שנותר, צולים את הקישואים עד להזהבה ומתבלים במלח ופלפל.
  3. מוסיפים את הקישואים למלפפונים הפריכים, מפזרים מעל את פרחי השמיר. מגישים מיד.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים