מאריך חיים: למה כדאי להוסיף חריף לכל ארוחה
לצד הכדורים נגד כאב הראש וטיפות האף, הגיע הזמן להוסיף גם צנצנת סחוג לארון התרופות שלכם. מחקר חדש שנערך בקרב כחצי מיליון איש קובע: פלפל חריף עשוי למנוע השמנת יתר, דלקות ואפילו סרטן. הרופאים: "לא להפסיק לשמור על אורח חיים בריא"
בהפסקת הצהריים שלכם היום, כשאתם הולכים לאכול פלאפל בפיתה או שניצל בבאגט — אל תשכחו לבקש מהמוכר להוסיף לכם הרבה חריף. אם הוא ישאל למה, תגידו שיש לכם פתק מהרופא.
מחקר חדש שפורסם אתמול גילה שאוכל חריף מונע מקרי סרטן, בעיות לב ובעיות נשימה. המדענים מעריכים שקפסאיצין — תרכובת אורגנית שומנית שנמצאת בפלפלים חריפים — הוא בעל תכונות שמונעות השמנת יתר, מכיל נוגדי חימצון, אנטי דלקתי ומונע סרטן.
קראו עוד
בוער, אבל מרזה: למה בריא לאכול פלפל חריף
פלפל חריף מרזה - 7 דרכים לשרוף יותר שומן
בכתב העת הרפואי "בריטיש מדיקל ג'ורנל" פורסם אתמול המחקר, שהת- בסס על 487,000 סינים בגילאי .79-30 כל משתתף נשאל על הרגלי הבריאות הואכילה שלו, ונבדק בכל שנה במשך מספר שנים, במהלכן 20,224 מהנבדקים נפטרו.
החוקרים מאוניברסיטת אוקספורד, בית הספר לבריאות הציבור באוניברסיטת הרווארד ובאקדמיה הסינית למדעי הרפואה גילו כי אנשים שאכלו מזון חריף בכל יום או יומיים היו עם 14 אחוזים פחות סיכוי למוות, מאלה שאכלו פחות מפעם בשבוע. צריכה קבועה של מזונות חריפים, כך גילו החוקרים, מקושרת במיוחד לסיכון נמוך יותר למוות מסרטן, מחלות לב ובעיות נשימה.
החוקרים הדגישו כי בגלל שהם הסתכלו באופן כללי על המגמה הסטטיסטית של מרכיבי החריף, ולא בדקו באופן ספציפי כל אחד מהמקרים, לא ניתן להסיק מסקנות קונקרטיות של סיבה ותוצאה. יחד עם זאת, הם ציטטו מחקרים קודמים שמצאו קשר בין קפסאיצין להתנגדות להשמנה, סרטן ומחלות אחרות.
"לא לקפוץ למסקנות"
מומחים בירכו השבוע על הממצאים, אך הדגישו כי יש להתייחס אליהם בזהירות. הם הצביעו על כך שיש לאנשים סיניים תזונה ואורח חיים שונים מאלה
במערב. "קיימת מערכת יחסים בין אכילת אוכל חריף ושיעור תמותה נמוך," הדגיש פרופסור קווין מקונווי, מהאוניברסיטה הפתוחה בברטניה. "אבל התוצאות לא רלוונטיות לאנשים ששותים יחד עם זה אלכוהול."
"המאמר התפרסם בכתב עת יוקרתי בתחום הרפואה ואין לזלזל בו," סיפר פרופסור מיכאל שכטר, מנהל היחידה למחקרים קליניים של מרכז הלב ביתהחולים שיבא תל-השומר. "יחד עם זאת, צריך לזכור שלא מדובר במחקר התערבותי שנערך בתנאי מעבדה עם קבוצת ביקורת, אלא במחקר שמבוסס על סקר. לכן התיקוף שלו מבחינה מדעית קצת בעייתי".
לדבריו, במחקר לא מצוין מה סוג הצ'ילי ומה הכמות אותה הם אכלו, ולכן קשה לקפוץ למסקנות מרחיקות לכת. "המאמר הזה הוא מעורר שאלות, אבל הוא מצריך מחקר המשך כדי להגיע למ- סקנות יותר מדויקות."
עד שימצאו בקבוק טבסקו שיפתור אותנו מהביקור השנתי אצל רופא המשפחה — פרופ' שכטר ממליץ לעשות פעילות גופנית, להפסיק לעשן, לשמור על משקל ולחץ דם תקין, להפחית את הכולסטרול ולעבור לאכילה בריאה של מזונת שלא עתירים בשומן כדי לשמור על הבריאות.