שתף קטע נבחר

 

70 לפצצה על הירושימה: רוב האמריקנים בעד

בזמן שהעולם דן בהסכם הגרעין שנחתם עם איראן, מציינת יפן 70 שנה להפצצה הגרעינית שהחריבה את העיר וגרמה למותם של כ-140 אלף איש. סקר: 56% מהאמריקנים טוענים כי הטלת הפצצות הייתה מוצדקת, 79% מהיפנים - סבורים ההיפך

70 שנה לפצצה על הירושימה    (צילום: רויטרס)

70 שנה לפצצה על הירושימה    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:


הפעמון הגדול צלצל הבוקר (יום ה') בהירושימה לציון 70 שנה להפצצה האטומית על העיר, שאמנם סייעה לשים קץ למלחמת העולם השנייה אך גם היום נותרה שנויה במחלוקת - כשרבים תוהים אם החורבן וההרס המוחלטים היו מוצדקים.

 

ראש הממשלה שינזו אבה ונציגים זרים עמדו לצד עשרות אלפים שהתאספו באנדרטת השלום בהירושימה לדקת דומיה בשעה 8:15 (שעון מקומי), אז נהפכה העיר היפנית לגיהינום עלי אדמות. אבה הניח זר פרחים בטקס שבו השתתף שגרירת ארה"ב ליפן קרולין קנדי ובכירים נוספים.

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
ראש העיר התוססת כעת קזומי מטסוי אמר כי פצצות האטום הן "רשע טהור" והפציר בעולם להתפרק מהן לנצח. "כדי לחיות יחד עלינו להשמיד את הרשע המוחלט ואת חוסר האנושיות הטוטאלי שהם פצצות הגרעין. עכשיו זה הזמן להתחיל בנקיטת צעדים", אמר בנאומו השנתי.

 

"יפן מתכננת לחדש את מאמציה לחתור לעולם ללא פצצות אטום, בשיתוף פעולה עם מעצמות גרעיניות ולא-גרעיניות נוספות. קריאה זו מתורגמת לטיוטת החלטה חדשה שתוגש לאו"ם בחורף הקרוב בנושא פירוק מנשק גרעיני", אמר אבה בטקס.

 

ב-6 באוגוסט 1945 הטיל מפציץ B-29 אמריקני בשם "אנולה גיי" פצצת אטום שנקראה "ילד קטן", על הירושימה. כמעט הכול בסביבה הפך לאפר, וכל מי שהיה בקרקע נתקל בקיר של חום שהגיע לכ-4,000 מעלות - חום שיכול להמיס מתכת.

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)
 

כ-140 אלף נהרגו, בהם כמה שניצלו מההפצצה אך מתו בימים, בשבועות ובחודשים שלאחריה מחשיפה לרמות קרינה רדיואקטיבית גבוהות. ב-9 באוגוסט, עיר הנמל נגאסקי הופצצה גם היא בפצצת אטום שגרמה למותם של יותר מ-70 אלף בני אדם. כמה ימים לאחר מכן - ב-15 באוגוסט 1945 - נכנעה יפן והמלחמה התקרבה לקצה.

 

הדעות באשר להצדקת הפצצת הערים היפניות נותרו חלוקות. בעוד כמה היסטוריונים אומרים כי הן מנעו יותר נפגעים בפלישה קרקעית, ישנם הסבורים כי ההפצצות לא היו הכרחיות לסיום המלחמה בטענה כי יפן הייתה קרובה להפסד ודאי. רעיון הטלת הפצצות, שפותחו בסודיות מוחלטת, זכה לפופולריות בקרב האמריקנים באותה תקופה, ו-70 שנה לאחר מכן, רובם עדיין חושבים כי ההפצצות היו הדבר הנכון לעשות.

שינזו אבה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
שינזו אבה(צילום: EPA)

56 אחוזים מהאמריקנים שנשאלו בסקר מכון Pew בפברואר האחרון אמרו כי השימוש

בפצצות האטום על הערים היפניות היה מוצדק, לעומת 79 אחוזים מהיפנים שטוענים הפוך. פול טיבטס, שהטיס את ה"אנולה גיי", אמר כי מעולם לא היו לו ספקות לגבי הטלת הפצצה, וטען בראיון ב-2002 (חמש שנים לפני מותו): "ידעתי שאנחנו עושים את הדבר הנכון". וושינגטון, בעלת ברית קרובה של טוקיו מאז המלחמה, מעולם לא התנצלה רשמית על ההפצצות.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים