ארז קומרובסקי מתארח אצל הטבח דור פרחי בטאיזו
צפו: ארז קומרובסקי יצא מביתו שבגליל הישר למסעדת טאיזו, שם התארח אצל הטבח דור פרחי. יחד הם הכינו שלוש מנות שכל כולן שיר הלל לים. תוכנית ראשונה בסדרה
מביתו שבגליל ייצא השף ארז קומרובסקי, מדי חודש, לחפש טבחים צעירים, את אותם אלה שנמצאים עדיין מחוץ לאור הזרקורים, אלה שעדיין לא מככבים במדורי הרכילות, אלה שמחכים להם ימי תהילה גדולים. ארז ייכנס איתם למטבח, ידבר איתם על החיים, על קולגות, על אוכל, ויחד כל אחד יכין מנה מאותם חומרי גלם, אבל עם סקס אפיל שונה.
את הפרק הראשון בסדרה פותח ארז עם הטבח דור פרחי, במטבח של מסעדת טאיזו של יובל בן נרייה.
אוייסטר שובב
מתכון של דור פרחי
המצרכים:
1 אוייסטר ג׳ילרדו, פתוח ומשוחרר מהצדפה
1/2 עגבנייה (לסחוט רק את הזרעים)
קורט טרגון קצוץ
קורט בזיליקום תאילנדי קצוץ
2 טבעות צ׳ילי תאילנדי, פרוס דק
1/2 כפית מיץ ליים סחוט טרי
שלוק וודקה
אופן ההכנה:
מוסיפים את כל המרכיבים לצדפה, ושולקים הכל יחד בביס אחד.
סביצ׳ה אינטיאס
מתכון של דור פרחיהמצרכים:
100 גר' פילה אינטיאס נקי מעור ועצמות, וקצוץ לקוביות
קורט מלח ים אטלנטי
10 גר' מיץ ליים טרי
2-1 צ'ילי אדום פרוס (תלוי במידת החריפות)
1/2 עגבנייה גדולה ובשלה סחוטה
1 כף שמן זית ועוד רצת
עלי אורגנו טרי - לפי הטעם
2 יחידות שעועית ירוקה, פרוסות דק
עלי כוסברה - לפי הטעם
המצרכים:
- בקערת ערבוב מתבלים את קוביות הדג במלח, מיץ ליים, צ'ילי, אורגנו, זרעי עגבניה ושעועית, ומשפרים תיבול במידת הצורך.
- מניחים את התערובת בצלחת, מוסיפים מעל עלי כוסברה ועוד קצת שמן זית ומגישים.
סלט של אינטיאס ועגבנייה
מתכון של ארז קומרובסקי
המצרכים:
1/2 ק"ג פילה אינטיאס, נקי מעור ועצמות
2 עגבניות בוסתן בשלות ומפוצצות מיץ (או עגבניות אחרות משוק איכרים כזה או אחר)
חופן שעועית תאילנדית או לובייה צעירה ורכה, ואפשר גם שעועית צהובה דקה
חופן עלי כוסברה (ואם אתם לא אוהבים, כדאי ללכת לטיפול ולהיגמל מהפובייה. ואם בכל זאת אתם נכנעים לגחמות לבכם ומוותרים לעצמכם - לכו על בזיל תאילנדי ועלי נענע)
1 פלפל ירוק חריף אש
מלח ים גס - לפי הטעם
2 ליים (שעכשיו בעונה)
אופן ההכנה:
- בוזקים מלח ים גס על קוביות הדג, וסוחטים עגבניה . שוברים את השעועית במכתש ועלי כמו שהתאילנדים עושים בסלט הפאפייה הירוקה. סוחטים מעל ליים. קוצצים את הפלפל החריף, ומערבבים יחד עם השעועית השבורה וקוביות הדג.
- מפזרים מלמעלה עלי כוסברה שלמים או קצוצים גס, נותנים ערבוב אחרון ומגישים.
- ואם אתם לא יכולים לסבול את הרעיון שלא לשים מעל שמן זית, תרגישו חופשיים לשים כמה שבא לכם אבל הקפידו לבחור שמן זית עדין במיוחד (ליצינו או קורנייקי, למשל).
- מגישים מיד על צלחות קטנות. אסור להכין מראש. אפילו לא לחכות חמש דקות מהרגע שבו סחטתם את העגבניות על הדג עם המלח!
ארז קומרובסקי, קייטרינג ובית ספר לבישול גלילי