מבודדים: צפון קוריאה עוברת לאזור זמן משלה
פיונגיאנג תזיז את מחוג השעון המקומי 30 דקות לאחור במטרה להתנער משורשי הכיבוש היפני - לכבוד 70 שנה לשחרורה ממנו
במסגרת ציון 70 שנה לשחרור המדינה מהשלטון היפני, הודיעה הבוקר (יום ו') צפון קוריאה כי בכוונתה ליצור אזור זמן משלה. עד כה השעה בתחומה הייתה זהה לזו שבדרום קוריאה וביפן.
את אזור הזמן הייחודי יכוננו בצפון קוריאה ב-15 באוגוסט - עת יזיזו את מחוגי השעון במדינה 30 דקות לאחור. זאת לאחר שנים שבהן הנהיגו במדינה את שעון יפן, ששלטה באזור בשנים 1945-1910.
ההכרזה על "זמן פיונגיאנג" היא למעשה הצהרה פוליטית שמטרתה לבדל את המדינה משכנותיה ולהשתחרר משורשי הכיבוש הקולוניאליסטי היפני. סוכנות הידיעות המרכזית של צפון קוריאה מסרה: "האימפריאליסטים היפנים המרושעים ביצעו פשעים בלתי נסלחים ובהם אפילו שלילת הזמן העצמאי של המדינה. הם רמסו ללא רחם היסטוריה ותרבות בנות 5,000 שנים".
נראה כי המהלך נועד לחזק את מנהיגותו של קים ג'ונג און בהקשר למדיניות אנטי-יפנית וחיזוק הרגשות הלאומניים. כך לדברי פרופ' יאנג מו-ג'ין מדרום קוריאה, מרצה ללימודי צפון קוריאה. קים עלה לשלטון לאחר מותו של אביו הרודן, קים ג'ונג איל, בסוף 2011.
קוריאנים רבים, במיוחד קשישים משני צדי הגבול, עדיין נוטרים טינה עמוקה ליפן על כיבושה הקולוניאלי. מאות אלפי קוריאנים גוייסו אז לקו החזית ולעבודה בתנאי עבדות. נשים רבות נוצלו כזונות בבתי בושת שהפעיל הצבא היפני במהלך המלחמה. אזור הזמן שצפון קוריאה מתכננת להשתמש בו הוא זה שהיה נהוג בה לפני הכיבוש היפני.
בדרום קוריאה לא בירכו על המהלך, ואף הזהירו כי הוא עלול לשבש את שיתוף הפעולה התעשייתי בין המדינות. מבחינתה, השימוש בזמן יפן הוא פרקטי ומסייע לתיאום בינלאומי בענייני המדינה.
רוב אזורי הזמן בעולם נבדלים זה מזה בהפרשים של שעה. רק במדינות ספורות, כמו למשל באיראן או מיאנמר - נהוג אזור זמן המובדל בחצי שעה.