שתף קטע נבחר
 

מחקר: מה קורה לילד כשמקריאים לו סיפור?

מחקר אמריקני חדש מגלה הבדלים משמעותיים בהתפתחות המוחית אצל ילדים שהוריהם הקריאו להם סיפור לפני השינה, לבין ילדים אחרים. פסיכולוג ילדים: "אותן עשר דקות של אינטראקציה בין ההורה לילד יכולות להיות משמעותיות ביותר בהתפתחות הילד"

איך הילד שלכם נרדם בערב? כדאי שזה יהיה עם סיפור: מחקר אמריקני חדש שיפורסם בקרוב בכתב העת לרפואת ילדים פדיאטריקס, מגלה הבדלים משמעותיים בהתפתחות ילדים שהוריהם הקריאו להם סיפור לפני השינה, לבין ילדים אחרים.

 

אולי יעניין אתכם לקרוא גם על:

עכשיו זה רשמי: הקראת סיפור הופכת ילדים לחכמים יותר

למה באמת כל כך חשוב להקריא לילדים סיפורים?

אפשר גם בלי נסיך: גיבורות בספרי ילדים

 

קריאה לילד בגיל הרך מומלצת על ידי הורים, לקידום ההתפתחות המוחית. מחקרים פסיכולוגיים רבים בעבר כבר הראו שהקראת הסיפור משפרת את התפתחות השפה והזיהוי המילולי.

 

המחקרים גם הראו, שתקופת הגן חשובה במיוחד למוכנות הקריאה בבית הספר היסודי, בשל ההתפתחות המואצת של המוח ואזורי השפה בגיל זה. ילדים רבים מגיעים לבית הספר כשהם הרחק מאחור ביכולת השפתית ואינם מצליחים לצמצם את הפער, בשל העובדה שלא נחשפו מספיק להקראת סיפורים.

 

רק עוד סיפור אחד ודי (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
רק עוד סיפור אחד ודי(צילום: shutterstock)

השפעה על יכולת הדמיון

במחקר החדש, אותו ערכו חוקרי אוניברסיטת ניו יורק ובית החולים לילדים בסינסינטי שבאוהיו, נבדקו 19 פעוטות בגילאי 3 עד 5 שנים. הם עברו סריקות מוחיות במכשיר ה-fMRI. מכשיר זה מאפשר להראות את הפעילות המוחית של המוח, בתלת מימד ובזמן אמת, ולהדגים את האזורים האקטיביים.

 

לפייסבוק הורים כבר הצטרפתם? היכנסו עכשיו

 

כל ילד הוצמד לאוזניות דרכם שמע סיפור, בזמן שמכשיר ה-fMRI סורק את מוחם ומראה את פעילותם בזמן אמת. ההדמיות המוחיות הראו שילדים שנחשפו יותר להקראת סיפורים בביתם, הראו פעילות יתר בקליפת המוח השמאלית, האחראית בין היתר על יכולת הדמיון, הפענוח ועיבוד מילולי. אזור זה קשור ליכולת הקריאה בשלב מאוחר יותר בחיי הילד וליכולות שפתיות נוספות.

 

צפו בכתבת ynet על המחקר החדש:  

צילום: ג'ורג' גינסברג, רויטרס, פיליפס, שאטרסטוק

צילום: ג'ורג' גינסברג, רויטרס, פיליפס, שאטרסטוק

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

האיגוד האמריקני לרפואת ילדים ציין במאמר, כי הוא ממליץ על קריאת ספרים לילדים בגילאי הגן, לעידוד ההתפתחות המוחית, וכי הגישה לספרים תומכת ביכולת השפתית וההבנה של הילד. באיגוד ציינו כי המחקר החדש תומך בהנחות הקודמות שמראות את ההשפעה הישירה של הקריאה לילד על המוח.

 

עשר דקות משמעותיות

"מחקרים רבים כבר הראו איזו חשיבות גדולה יש לקריאת ספר לפני השינה", מסביר פסיכולוג הילדים ד"ר שי חן גל, "הקריאה מעשירה לילד את עולם הדמיון, מפתחת את אוצר המילים, השפה והמיומנויות החברתיות שלו.

 

אבל לא פחות חשוב - עצם הקריאה עם הילד מחזקת מאוד את האינטראקציה והקשר עם ההורה, וזהו גורם מכריע ליכולתו של הילד להתמודד עם קשיים בהמשך".

 

"חשוב להקדיש את הזמן להתנתק לכמה דקות מהחיים והמשימות מסביב ולהתפנות לקרוא לילד ספר לפני השינה" ממליץ ד"ר חן גל, "אמנם יש ספרים דיגיטליים, ויש ספרים באייפד, אבל אין תחליף לקריאה אישית ולאינטראקציה בין ההורה לילד שכוללת מגע פיזי, שיחה והסבר. בעידן המודרני, ההורים מתקשים למצוא פנאי מספיק עם הילד, אבל אותן עשר דקות יכולות להיות משמעותיות ביותר להתפתחות הילד".

 





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אין תחליף לקריאה אישית
צילום: shutterstock
מומלצים