שתף קטע נבחר

סודות חיי הלילה: כך גורמים לכם לשתות והרבה

אם בבר שאליו אתם יוצאים יש לא מעט בחורות יפות; או הברמן מפנק אתכן בצ'ייסרים בחינם – דעו שלא תמיד זה במקרה. בסצנת חיי הלילה יש טריקים המעודדים את הבליינים להוציא ממיטב כספם על אלכוהול. כיצד זה עובד?

המשבר הכלכלי מפיל לא מעט בתי עסק משובחים, ולכל בר ומסעדה יש את הטריק שלה כדי להחזיק מעמד עוד קצת. אז הנה כמה טריקים שנחשוף בפניכם שלא ידעתם שמתרחשים מתחת לאף. זה יכול להישמע כמו קונספירציה, אבל זה עסקי לחלוטין ואפילו הגיוני.

 

יופי מוכר

כמה פעמים קבוצת גברברים מגיעה לפאב ותחושת אכזבה פוקדת אותם כאשר האופציות לרומן מרגש אינן נראות באופק? נראה שהמין "היפה" הולך ומתמעט. באנגלית זה נקרא (בתרגום חופשי) מסיבת נקניקיות. בעלי הבארים והמועדונים מצאו פתרון מושלם לבעיה זו. אחד מבעלי הבר מכיר נערת חן יפיפייה ומציע לה סכום כסף שנע בין שלוש לארבע ספרות תמורת משימה אחת בלבד - להגיע מלווה בלפחות שלוש מחברותייך לבר בשישי בערב.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

הסטטיסטיקה אומרת כי הסבירות שגם חברותיה יהיו נעימות למראה היא גבוהה והרי לך קבוצת בנות יפיפיות עם מקומות אסטרטגיים שמורים על הבר. הגברברים עטים על המציאה ומרעיפים עליהן משקאות ובמהרה ההשקעה החזירה את עצמה. מספר קבוצות כאלה בלילה עייף הופך בר ממוצע לפיק אפ הטוב בעיר.

 

הגודל קובע

מחאת הפיינט צוברת תאוצה ברחבי הארץ.ׁבמה מדובר? בקצרה, בעלי בארים רבים מעדיפים לרכוש כוסות עם זכוכית עבה ובסיס כבד בכדי למזוג הרבה פחות ממה שמובטח בתפריט (וכמובן שאינו תואם את המחיר). הלקוחות אינם טיפשים אך יוצאים מרוצים ומדוע? המצאה גאונית וקטלנית שנקראת צ'ייסר שהוא עיוות מוחלט של תרבות השתייה הכלל עולמית. אתה משלם מחיר מופקע על הבירה אבל הברמן פינק, סחרר לך את הראש, דפקת את המערכת ואפילו השארת לו טיפ בריא.

 

מיותר לציין שלא נמצא איזשהו סינגל מאלט ישן וטוב או וודקה פרימיום מזוקקת בכוס הקטנטנה וחסרת המשמעות ואף הבארים החצופים ביותר גם ירכיבו קוקטייל בבקבוק שנקרא בשפה המקצועית הפנימית "בקבוק פינוקים" שכמות המשקה האלכוהולי (הזול) בו שואף לאפס. אבל מה, פינוק.

 

מסלולי התסכול

גם את תופעת המסלולים המלווים בצמידים צבעוניים אנו פוגשים בלא מעט מקומות, ונראה כי זהו הפתרון המושלם לכל השתיינים הכבדים בעיר. אך במהרה הדברים מתחילים להסתבך. בירה "ללא תחתית" ב-69 שקלים נשמע כגן עדן, עד שהיא מגיעה בכוס מיץ עלובה (כ-200 מ"ל), וההמתנה לבירה הבאה בלי נסבלת, אבל למי תתלונן? אתה שותה חופשי כל הערב במחיר כמעט אפסי.

 (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)
 

והנה שלושת חוקי היסוד של "ללא תחתית":

  • לברמן, סביר להניח, אין אינטרס גדול לעמול על מזיגה מאסיבית, שכן את הטיפ הוא מקבל לפי אחוזים מהחשבון שלבסוף ישאירו אותו עם שבעה שקלים על חשבון זעום.
  • הכוסות הקטנטנות וההמתנה הרבה בין כוסות עושה את כל ההבדל.
  • את הטוב שמרתי לסוף, החיוך של הברמן הולך ונעלם לאור דרישות מרובות, ההתרוצצות בבר היא מייגעת, היחס הופך לכעוס והלקוח מרגיש קצת לא רצוי.

 

ובנימה אופטימית. למרות שלל דוגמאות נוספות ופחות סקסיות מאלו שהצגתי, אל לכם, שתיינים אהובים, לשפוט את בתי העסק בחומרה. באר הוא עסק קשה באופן בלתי נתפס. תרבות הבארים תופסת תאוצה והדינמיות שבה מסחררת. המשיכו לפקוד את הבארים ולפרנס את האנשים שעומלים בשבילכם, אל תראו את הדוגמאות הללו כאזהרה אלא כפיסת מידע נוספת שתעזור לכם לשתות בחוכמה ושלא תעיזו לעלות על ההגה.

 

הכותב הוא איש חיי לילה בתל אביב בעשור האחרון

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים