נדחתה תביעתה של שרון פנאן נגד מכבי ת"א
בית הדין האזורי לעבודה דחה את תביעת אלמנתו של מנהל מכבי ת"א לשעבר לפיצויי פיטורין בסך 2.5 מיליון שקל: "המנוח והנתבעת לא ראו את היחסים ביניהם כיחסי עובד מעביד"
בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב דחה את תביעתה של שרון פנאן, אלמנתו של מנהל מכבי תל אביב לשעבר מוני פנאן ז"ל, נגד המועדון. פנאן שם קץ לחייו ב-2009 ושנתיים לאחר מכן הגישה אלמנתו תביעה לפיצויים בסך 2.5 מיליון שקל.
בכתב התביעה טענה פנאן בין היתר: "המנוח לא עזב מרצונו את מקום עבודתו במשך קרוב לשני עשורים, כי אם אולץ לעזוב על ידי קברניטי המועדון. זאת אשר באופן שיטתי קיצצו בסמכויותיו והיקף אחריותו, תוך רמיסת כבודו וסילוקו משולחן מקבלי ההחלטות במועדון".
מעבר לטענה שמוני פנאן ז"ל לא התפטר אלא נאלץ לעזוב, בכתב התביעה נרשמו גם טענות על התנהגות המועדון לאחר התאבדותו והפניית אצבע מאשימה למכבי תל אביב: "כבודו
של המנוח נרמס בקיצוניות מופגנת וחסרת צלם אנוש. חבריו להנהלה התעלמו מהמנוח כליל ובבת אחת שכחו את שנותיו הרבות כמי שפעל במסירות מלאה עבור המועדון ועבור הנתבעת".
השופטת דגית ויסמן דחתה את תביעתה של שרון פנאן, חייבה אותה בהוצאות המשפט (לרבות שכר טרחת עו"ד על סך 15,000 שקל), ונימקה: "המנוח והנתבעת לא ראו את היחסים ביניהם כיחסי עובד מעביד. פעילותו של המנוח בנתבעת היתה במסגרת תפקידו כחבר הנהלה ונבעה מאהדתו ואהבתו העמוקה לקבוצה.
"המנוח סירב בחייו לקבל משכורת כעובד, למרות שילדיו ואחיינו עבדו בנתבעת וקיבלו ממנה שכר. למנוח היו מקורות הכנסה אריו מהם התקיים וביחס לנתבעת - המנוח השקיע בה כספים כפי שעשו שאר הבעלים של הנתבעת וכמקובל בענף הספורט. אף לאחר פרישתו המנוח נמנע מלהגיש תביעה כלשהי נגד הנתבעת, עניין המצביע על כך שהוא לא ראה את עצמו כעובד הנתבעת. מבחינות אלה, נראה שהתובענה שלפנינו עומדת בניגוד גמור לאופן בו ראו הצדדים את היחסים ביניהם בזמן אמת". את מכבי תל אביב ייצגו בדיון עורכי הדין נחום פיינברג, יעקב מלישקביץ ואוהד גלעדי.