שתף קטע נבחר

מחאה נגד "ת"א על הסיין": "מסר רע, לבטל"

ביום חמישי תהפוך גדת הנהר בפריז לחוף תל אביבי. 15 אלף חתמו על עצומה לביטול האירוע, חברת מועצה: "שנה אחרי הטבח בעזה? זה מגונה". בעירייה לא מתקפלים, וסגן ראש העיר אומר: "להפריד בין הפוליטיקה הברוטלית של ממשלת ישראל לבין ת"א, עיר מתקדמת"

כל שנה הופכים גדות הסיין בפריז לחוף ים - מגרשי כדורעף חופים, דוכני גלידה ומשתזפים בבגדי ים הם רק חלק מהתפאורה. השנה הוחלט שכל יום יוקדש לחוף מפורסם בעולם, ובין היתר גם לתל אביב. יום חמישי הקרוב אמור להיות "תל אביב על הסיין", אבל אתמול (יום ב') התגברה המחאה ולארגון ה-BDS המתנגד באופן לא מפתיע הצטרפו צרפתים רבים שדורשים לבטל את האירוע. בעיריית פריז הבהירו כי האירוע יתקיים כמתוכנן, ובכל מקרה האבטחה צפויה להיות גבוהה במיוחד.

 

ביום חמישי זה אמור להיות "תל אביב על הסיין" (צילום: AFP) (צילום: AFP)
ביום חמישי זה אמור להיות "תל אביב על הסיין"(צילום: AFP)

ארגוני שמאל צרפתיים אמרו כי מדובר ב"מסר רע מאוד" של תמיכה במדיניות ישראל, ויותר מ-15 אלף כבר חתמו על עצומה לביטול האירוע. מנגד כינו ארגונים יהודיים את התגובות אנטישמיות. סגן ראש העיר פריז עוד ניסה להנמיך את גובה הלהבות, אבל לא בטוח שדבריו יעודדו ישראלים רבים. "יש להבחין בין הפוליטיקה הברוטלית של ממשלת ישראל לבין תל אביב", אמר.

 

חברת מועצת פריז מהשמאל דניאלה סימונה הגיבה בכעס לרעיון שב-13 באוגוסט החוף יכונה "תל אביב על הסיין". "ממשלת ישראל מקבלת יחסי ציבור טובים בכך שפריז מוגשת להם על צלחת", אמרה סימונה לתחנת רדיו מקומיות. "אני חוששת שזה יעביר מסר רע מאוד. העובדה שהאירוע מתרחש שנה לאחר הטבח שביצע הצבא הישראלי בעזה, בזמן שהממשלה מגבירה את פעולות ההתנחלויות, היא מגונה". היא קראה לביטול האירוע ולארגונו מחדש כ"הפגנה למען שלום, לתמיכה בלחימה נגד כל סוגי הגזענות והאנטישמיות, ולהכרה במדינה פלסטינית".

 

משתזפים בחוף הפריזאי (צילום: AFP) (צילום: AFP)
משתזפים בחוף הפריזאי(צילום: AFP)
 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

כך נבנה החוף המלאכותי (צילום: AFP) (צילום: AFP)
כך נבנה החוף המלאכותי(צילום: AFP)

סימונה נתמכת על ידי ארגון פרו-פלסטיני שקרא להפגנות אם "האירוע המגונה הזה לא יבוטל". בהודעת הארגון נאמר כי "אסור בתכלית האיסור לאפשר שאירוע בלתי מוסרי שכזה יתקיים במרחב הציבורי. הסיבה אינה דתית, אלא החוק הבינלאומי, זכויות האדם וכבוד האדם". התגית #TelAvivSurSeine הפכה לפופולרית בסוף השבוע האחרון, ועצומה שקוראת לביטול האירוע כבר גרפה יותר מ-15 אלף חתימות.

 

ארגונים יהודיים אמרו שדבריה של סימונה ואחרים הם אנטישמיים. סילביין סלומיק מארגון צרפתי נגד אנטישמיות אמר לעיתון הבריטי "אינדיפנדנט" כי "תל אביב על הסיין" הוא "אירוע חיובי, שבו אנשים באים כדי לרקוד, לשיר ולחגוג". לדבריו, מתקפה עליו היא "מתקפה על יהודי צרפת, על התיירים ועל כל מי שמתכוון להגיע".

כדורעף חופים במרכז פריז (צילום: AFP) (צילום: AFP)
כדורעף חופים במרכז פריז(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
סגן ראש העיר פריז ברונו ג'וליארד ניסה להנמיך את גובה הלהבות, אך דבריו לסוכנות הידיעות הצרפתית לא פחות מקוממים. לדידו של ג'וליארד, יש להבחין בין "הפוליטיקה הברוטלית של הממשלה הישראלית לבין תל אביב, עיר מתקדמת שהאוכלוסייה והפוליטיקאים שלה תומכים בפתרון הסכסוך הישראלי-פלסטיני".

 

בינתיים אומרים בעיריית פריז כי האירוע יתקיים כמתוכנן. "ביטולו יהיה פרס לקיצוניות", אמרו. ראשת העיר פריז אן הידלגו ארגנה את האירוע בביקור במאי בישראל וביהודה ושומרון. ממשרדה נמסר אז כי במהלך הביקור, שבו הגיעה לתל אביב, היא ארגנה שיתופי פעולה עם ערים פלסטיניות, ובהן בית לחם. "הפסטיבל נמצא מחוץ לכל דיון ופולמוס פוליטי", אמרו ממשרדה של הידלגו לעיתון לה פריזיאן. "המטרה באירוע היא לתת חופש לפריזאים שלא יכולים לצאת לחופשה".


פורסם לראשונה 10/08/2015 23:41

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
הסיין הפך לחוף ים
צילום: AFP
מומלצים