שתף קטע נבחר
 

צפו: מדמים חיים על מאדים באלפים

לאחר שנודע כי התנאים בקרחון שנמצא על הרי האלפים באוסטריה דומים לאלו שעל כוכב הלכת האדום, הגיעה אליו משלחת מדענים על מנת לחקור את הנושא

כ-100 מדענים ואנשי צוות מ-19 מדינות שונות השתתפו בניסוי שנערך בהרי האלפים באוסטריה על קרחון בגודל 2,700 מטר המדמה את תנאי החיים על מאדים. הניסוי תועד בסרטון לאחר שנודע כי התנאים בקרחון דומים לאלו שעל כוכב הלכת האדום.

צילום: רויטרס

צילום: רויטרס

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בסרטון תוכלו לראות את המטאורולוגית הגרמניה כרמן קוהלר ומומחה טכנולוגיית החלל הספרדי איניגו מונוז אלורזה לובשים חליפות חלל במשקל 50 קילוגרם, כשהם מנסים להתמודד עם הסביבה הקפואה של הקרחון, הדומה לזו שעל מאדים.

הניסוי על הקרחון כלל מקלחות אדים, מחקר פסיכולוגי על מנת לברר כיצד בני האדם מתנהגים בתנאי טבע קשים, וגם הוצעו רעיונות להתמודדות עם כאבי שיניים המתרחשים בחלל החיצון. אחד מהפתרונות שהוצעו: מדפסת 3D ליצור שיניים תותבות.

אתר האינטרנט Dalje.com שוחח עם קוהלר שסיפרה על החוויה: "היה ממש קשה להתכופף ולקום שוב". פורום החלל האוסטרי מעריך כי בעוד 20-30 שנים יהיה טיול מאוייש למאדים. לטענתם הוא צפוי לקחת כ-1,000 ימים. ישנם אתגרים טכנולוגיים רבים במסע למאדים. בשל מרחק של 200 מיליון קילומטרים מכדור הארץ למאדים, אסטרונאוטים צפווים לחוות עיכובים של כ-20 דקות כאשר ינסו לתקשר עם אנשי בקרת המשימה.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים