שתף קטע נבחר

 

לראשונה מ-2011: יפן שבה לאנרגיה גרעינית

על רקע הייבוא היקר של גז ונפט: המדינה האסייתית שחוותה לפני ארבע שנים רעידת אדמה וצונאמי עזים ומשבר גרעיני חריף הפעילה מחדש כור גרעיני בעיר סאטסומסנדאי. ראש הממשלה מבטיח כי "הכור עומד בתקנים המחמירים ביותר בעולם", אבל מתקשה לשכנע את רוב הציבור שמתנגד למהלך

 

 

הקרבה להרי געש מסוכנת? הכור בסאטסומסנדאי (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הקרבה להרי געש מסוכנת? הכור בסאטסומסנדאי(צילום: רויטרס)

 

יפן הפעילה הלילה (יום ג') מחדש כור גרעיני לראשונה מאז רעידת האדמה והצונאמי העזים ב-2011. הפעלת הכור בעיר הדרומית סאטסומסנדאי מתבצעת תחת נוהלי בטיחות קפדניים ביותר כחלק מרצונו של ראש הממשלה שינזו אבה להבטיח לציבור הסקפטי ברובו שהשימוש באנרגיה גרעינית בטוח כעת.

 

עוד כתבות מעניינות מהעולם ישר לפיד שלכם בפייסבוק

 

ראש הממשלה היפני רצה מאוד לשוב לשימוש באנרגיה גרעינית בגלל ההוצאות הגבוהות של המדינה על ייבוא גז ונפט. אלא שסקרי דעת קהל שפורסמו באחרונה הראו כי רוב הציבור מתנגד למהלך לאחר המשבר הגרעיני שטלטל את המדינה לפני ארבע שנים כשכמה מהכורים במתחם בפוקושימה הותכו ודלפה מהם קרינה רדיואקטיבית.

 

יפן מפעילה מחדש כור גרעיני    (רויטרס)

יפן מפעילה מחדש כור גרעיני    (רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הכור הגרעיני ביפן - מה זה אומר?    (צילום: רועי עידן, אבי חי ואלי סגל)

הכור הגרעיני ביפן - מה זה אומר?    (צילום: רועי עידן, אבי חי ואלי סגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:


 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
חברת "קיושו אלקטריק", שמפעילה את "כור סנדאיי", הודיעה כי הפעילה מחדש את כור מספר אחת במתחם. דובר החברה מסר שהכור יעבור בכוח מלא תוך כמה ימים אם הכול יתנהל כמתוכנן.

 

יש חורים בתוכנית הפינוי של התושבים?

ראש הוועדה לפיקוח אטומי של יפן מסר כי תקנות הבטיחות החדשות יבטיחו שהאסון בפוקושימה ב-2011 לא יחזור על עצמו, אולם דבריו לא שכנעו את המפגינים שהגיעו למחות מחוץ ל"כור סנדאיי". "תוכנית הפינוי הנוכחית היא קשקוש", אמר שוהיי נומורה בן ה-79, עובד לשעבר בחברה לייצור ציוד לכורים גרעיניים. הוא מתנגד לחזרה לשימוש באנרגיה גרעינית ומתגורר כיום באוהל מחאה שהוקם בסמוך לכור באי קיושו.

 

ראש הממשלה אבה אמר כי רק הכורים ש"יעמדו בתקנים המחמירים ביותר בעולם" יקבלו אישור לפעול מחדש.

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
נאוטו קאן היה בין המפגינים מחוץ ל"כור סנדאיי". נאוטו היה ראש הממשלה של יפן בעת המשבר הגרעיני בפוקושימה וכיום הוא נחשב למתנגד חריף לשימוש באנרגיה גרעינית.

 

הממשלה רוצה להפסיק לייבא ביוקר גז טבעי

באסון הגרעיני החמור ביותר שאירע בעולם מאז אסון צ'רנוביל לפני 25 שנה, התכת הכור הגרעיני "דאיצ'י" בפוקושימה גרמה לדליפת חומר רדיואקטיבי שאילצה את פינויים של 160 אלף בני אדם מבתיהם. רבים מהם לעולם לא ישובו לבתיהם.

 

המשבר הגרעיני טלטל את יפן, והממשלה וחברת "טוקיו אלקטריק" ("טפקו"), שהפעילה את המתחם הגרעיני בפוקושימה, הואשמו בתגובה איטית למצב הקשה. בעקבות סגירת הכורים הגרעיניים ביפן מאז האסון הגדול ב-2011, נאלצה המדינה לייבא ביוקר כמויות שיא של גז טבעי.

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

מפגינים מחוץ לכור שהופעל מחדש (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מפגינים מחוץ לכור שהופעל מחדש(צילום: AFP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)
 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

הלילה הפגינו כמה מאות בני אדם מחוץ ל"כור סנדאיי" ומולם ניצבו שוטרים ומאבטחים רבים ששמרו על הסדר. "חיי אדם והטבע הרבה יותר יקרי ערך מאשר הכלכלה", אמרה אישה צעירה לרשות השידור הציבורית של יפן.

 

מתוך 25 כורים ב-15 מתקנים גרעיניים שביקשו רשות לפעול מחדש, רק חמישה קיבלו לפי שעה אישור לעשות זאת.

 

לצד הביקורת על כך שתוכנית פינוי התושבים במקרה של אסון גרעיני לוקה בחסר, יש הטוענים כי מיקום הכור בסאטסומסנדאי בסמוך להרי געש מעמיד אותו בסכנה במקרה של פליטת אפר וולקני ולבה, לכך יש להוסיף את ההסתמכות על תקדימי עבר שבהם הפעלת כור מחדש לוותה בבעיות ותקלות רבות שלא ניתן לחזות את השלכותיהן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
הכור החדש שנפתח בסאטסומסנדאי
צילום: רויטרס
מומלצים