שתף קטע נבחר

 

השופט משה גלעד נאלץ לפרוש בעקבות חקירה על העלמת מסים

שופט בית המשפט המחוזי בחיפה משה גלעד הודיע על פרישתו בעקבות חקירה ברשות המסים על אי-דיווח לרשויות. היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין סגר את התיק מחוסר ראיות מספיקות, אך לשופט נאמר שאם לא יפרוש מיוזמתו - ידרשו ממנו לעזוב

שופט בית המשפט המחוזי בחיפה משה גלעד נאלץ להודיע היום (ג') על פרישתו מתפקידו בעקבות חקירה נגדו ונגד אשתו בחשד לאי-דיווח לרשויות מס הכנסה.  

 

היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין סגר את התיק נגדו מחוסר ראיות מספיקות, אך לשופט נאמר על-ידי הצמרת המשפטית שעדיף שיפרוש שאם לא כן - ידרשו ממנו לעזוב את תפקידו.

השופט משה גלעד  (צילום: עמית מגל) (צילום: עמית מגל)
השופט משה גלעד (צילום: עמית מגל)

מכריו של השופט גלעד דחו את הטענות כי אולץ לפרוש. לדבריהם פרש מרצונו. מקורביו אמרו כי פרישתו תיכנס לתוקף בתחילת חודש ספטמבר ואז יחזור לעמוד בראש משרד עורכי הדין שהקים וניהל בעכו. בתקופת כהונתו ניהלו ילדיו את המשרד.

 

גלעד עצמו מסר בתגובה כי הוא "מברך על החלטת היועץ המשפטי לממשלה לסגור את תיק החקירה שנפתח נגדי על ידי רשות המסים. למרות זאת, החלטתי לפרוש מכהונתי כשופט בבית המשפט המחוזי בחיפה, כדי להתייצב לצד רעייתי".

 

לפני קצת פחות משנה נחקרו השופט גלעד ואשתו אביבה ברשות המסים בחשד להעלמת מס באמצעות חשבון בנק סודי בבנק השוויצרי UBS ונערך חיפוש בביתם. היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין עדכן את נשיא בית המשפט העליון אשר גרוניס בנוגע לחשדות נגד השופט גלעד. מאחר שמדובר בשופט, חקירתו של גלעד חייבה את אישורו של וינשטיין, והוא ליווה את החקירה לכל אורכה.

 

גלעד, בן 63, מונה בתחילת 2008 לתפקיד שופט בית המשפט המחוזי בחיפה. עד אז הוא שימש סנגור פלילי מצליח באזור הצפון. המינוי עורר אז התנגדות בשל קשריו עם עבריינים, שחרגו לכאורה מקשרי עורך דין-לקוח.

ביניש. התנגדה למינוי של השופט גלעד (צילום: גיל יוחנן ) (צילום: גיל יוחנן )
ביניש. התנגדה למינוי של השופט גלעד(צילום: גיל יוחנן )

השופט נולד ברומניה ועלה לארץ בגיל 9. לאחר שירותו הצבאי הוא למד לתואר במשפטים באוניברסיטת תל אביב. לאחר שהוסמך עבד גלעד כעורך דין עצמאי במשך 27 שנים, עד שמונה לשופט. בין היתר

ייצג גלעד בעבודתו כסנגור את העבריין מיכאל מור מנהריה, את ראש המאפיה הקווקזית בקריות שומי איסקוב ונאשמים ברצח ועבירות חמורות נוספות.

 

בפברואר 2008 דנה הוועדה למינוי שופטים במועמדותו של גלעד. ראש אגף החקירות במשטרה דאז ולימים מפכ"ל המשטרה עד לאחרונה, רב ניצב בדימוס יוחנן דנינו, הגיע במיוחד לשר המשפטים באותה התקופה, פרופ' דניאל פרידמן, וניסה לסכל את המינוי. פרקליטת מחוז חיפה דאז, לילי בורישנסקי, טענה כי לעורך הדין החיפני קשרים מפוקפקים עם עבריינים, ואפילו נשיאת בית המשפט העליון לשעבר, דורית ביניש, התנגדה למינוי.

 

באותה ישיבה דווח גם שוועדת המשנה לבחירת שופטים הקודמת המליצה על הבחירה - אף שידעה מה דעתה של בורישנסקי על המינוי. בישיבה נאמר גם שנשיאת בית המשפט המחוזי בחיפה, בלהה גילאור, ושופטי בית המשפט בחיפה תומכים במינויו של עו"ד גלעד לשופט, ושגם גילאור סבורה שהמעשים שמיוחסים לו חסרי בסיס.

 

בפברואר 2010 עלה שוב גלעד לכותרות כשמכוניתו הוצתה מחוץ לביתו בעכו. גלעד ציין כי לא קיבל איומים על חייו, אך במשטרה ציינו אז כי "המציתים ידעו בדיוק באיזו מכונית לפגוע", וגורמים שונים העריכו כי מדובר בנקמה של מורשעים ששלח לשנים ארוכות אל מאחורי סורג ובריח.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל נחושתן
השופט משה גלעד
צילום: גיל נחושתן
מומלצים