שתף קטע נבחר

 

בני הנוער רוצים שתפסיקו

בעקבות הרצח של שירה בנקי, החליטו בני נוער להעלות סרטון לרשת ולחשוף באומץ לב מה חושבים עליהם על פי כל הסטיגמות המוכרות, במטרה לגרום לשינוי. האם יצליחו?

"מה זה משנה אם אני שחור או לבן, אשכנזי או מזרחי, שמן או רזה, מה זה חשוב איך אני מתלבש? או איך אני מדבר? מאיפה הגעתי? כולנו בני אדם". זה המסר שמבקשים להעביר בני נוער בסרטון חדש שהם יזמו והעלו לרשת.

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

רצו להעביר מסר

הכול התחיל מקבוצה שהקמנו יחד עם בני הנוער בעיר", אומרת איריס ארונין, מנהלת יחידת מרכזי הנוער בעיריית פתח תקווה. "נציגים של בני הנוער בגילאי 15-17 אמרו שהם רוצים לעשות משהו בעקבות האירועים האחרונים.

 

"הם סיפרו שהם חווים את הסטיגמות של אנשים על בשרם ומקבלים הערות על המראה שלהם, צבע עורם, הלבוש, המשקל ועוד".  

 

לפייסבוק הורים כבר הצטרפתם? היכנסו עכשיו  

 

עידן גם, רכז המדיה בעירייה מוסיף: "לקראת צילום הסרטון, הייתה עבודה ארוכה של מפגשים ובהם התלבויות לגבי איזה משפטים יופיעו. לא היה קל לבני הנוער לחשוף את הנושאים האלו מכיוון שמדובר במשהו מאוד אישי אך היה להם חשוב להעביר את המסר".

 

 (צילום: עידן גם) (צילום: עידן גם)
(צילום: עידן גם)

 

לא היה קל

בנוסף לבני נוער שחשפו באומץ הערות שהם מקבלים כגון - ערס, רוסי, אתיופי ושמנה, השתתפו בסרטון גם שני בני נוער מחינוך מיוחד. לדברי ארונין, "לא היה להם קל לעמוד מול המצלמה אך זו הייתה חוויה מעצימה להם ולהורים שהגיעו איתם".

 

"יש לי משהו לספר": כך תגיבו ליציאה מהארון של הילד

 

"בעקבות כל האירועים האחרונים, ביניהם הרצח של של שירה בנקי ז"ל, החלטנו להרים את הכפפה בתקווה להוביל למודעות חברתית לקבלת האחר והשונה בחברה", מסביר גיא אליהו, מנהל אגף הנוער והצעירים בעיריית פתח תקווה.

 

"כחלק מהיוזמה אנו מקיימים היום (ג') מפגש של נערים מהקהילה הגאה (בשיתוף ארגון איגי) יחד עם בני נוער שונים במטרה לקיים הידברות על המאורעות האחרונים".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נמאס לשמוע הערות מאנשים על המראה
מומלצים