רגב: האוהדים הם לא הבעיה, הם הפתרון
המלחמה בגזענות, העסקנות, ההכנות לאולימפיאדה ונבחרת הכדורגל. שרת התרבות והספורט, מירי רגב, מתרגלת לתפקיד החדש ומציגה את האני מאמין שלה. עבודה לא חסרה לה
בראיון ל"ידיעות אחרונות" פורשת השרה רגב את משנתה, ומתייחסת בין היתר להכנות לאולימפיאדה, לאלימות ולגזענות בספורט, לאיגודי הספורט ולנבחרת הכדורגל. שתי הפעולות הראשונות שמתכוונת לנקוט השרה הן להפוך את מכון וינגייט למוסד לאומי שיהנה מתקציב המדינה, ולתת העדפה לספורט הייצוגי.
אנחנו נכנסים לשנה אולימפית. מה את מתכוונת לעשות כדי לשפר את ההכנות?
"תקציב המשרד להכנות לקראת האולימפיאדה הוא הגדול ביותר אי פעם. כ־35 מיליון שקל יועברו לטובת ההכנות ב־2016 והשנה יועברו כ־30 מיליון שקל. אנחנו תומכים בהכנות האולימפיות והפראלימפיות על־פי תוכניות העבודה שאושרו על־ידי היחידה לספורט הישגי. אני רואה בספורטאים האולימפיים שמייצגים אותנו כשגרירים של מדינת ישראל. ליבי מתמלא גאווה עם הנפת הדגל ושירת התקווה. השנה הגענו להישגים מרשימים, והספורטאים הביאו כבוד רב למדינת ישראל. אני בטוחה שעם השקעה כספית נכונה וליווי שוטף של המשרד נקטוף עוד תארים רבים".
יש תחושה שאת מקדישה יותר לנושאי תרבות ופחות לספורט.
"משרד התרבות והספורט הינו משרד אחד. מבחינתי זה משרד משותף, ולכן כל פעולותיי בתחום התרבות והספורט מקבלות יחס שווה. אני פועלת לפיתוח, קידום והנגשת התרבות והספורט לכל אזרחי המדינה, לרבות יהודים וערבים כאחד".
איך את מתכוונת לטפל באופן יסודי ואמיתי בבעיית הגזענות של חלק מאוהדי בית"ר ירושלים. בכלל, לכדורגל הישראלי נוצרה תדמית אלימה. מה את מתכוונת לעשות כדי לשפר את המצב?
"גזענות והסתה יטופלו בנחישות ובאפס סובלנות. בית"ר ירושלים היא קבוצה טובה עם אוהדים מסורים, אני לא מוכנה שיכתימו את כל הקהל שלה. נפגשתי עם אוהדי קבוצות, ביניהם של בית"ר, ואני מתכוונת להמשיך ולשתף אותם בשיח קבוע בכל הנוגע לפעילויות המשותפות למיגור האלימות והגזענות מהמגרשים. האוהדים הם לא הבעיה הם הפתרון. הקמתי צוות בראשות מנכ"ל משרד התרבות והספורט, אשר יגיש את המלצותיו בעניין הטיפול במניעת האלימות והגזענות עד סוף חודש אוגוסט. המסקנות יוצגו לציבור. אין מקום לגזענות ואלימות בכלל, ובטח שאין להם מקום בספורט. הספורט הוא פעילות חווייתית שאמורה לחבר בין אנשים ולגשר בין תרבויות".
השרה הקודמת, לימור לבנת, נכנסה לעובי הקורה בנושא ניגודי עניינים בספורט. מה העמדה שלך בנושא?
"כל סוגייה של ניגוד עניינים עליה להיות מטופלת על פי חקיקה במדינת ישראל. המשרד פועל על־פי קוד אתי. כמו כן, האיגודים אמורים לפעול לפי הקוד האתי שנקבע. נמשיך לפעול לקידום טוהר המידות וההתנהלות התקינה של מוסדות הספורט בישראל".
בענפי הספורט שולטים עסקנים. הספורטאים לא נפגעים מכך?
"הספורט מנוהל על־ידי ארגוני הספורט, בראשם הוועד האולימפי. המשרד פועל בשיתוף פעולה מלא עם ארגוני הספורט. אני והמשרד תומכים ונמשיך לתמוך בספורטאים רבים באמצעות קרנות
שמנוהלות בצורה מבוקרת. עסקנים זאת לא מילה שלילית. יחד עם זאת אם יש למישהו מידע על פגיעה בספורטאי על־ידי עסקנים, רשאי להביא את המידע לידיעתנו ואנחנו נטפל בעניין".
ובאותו עניין, מרכזי הספורט.
"למרכזי הספורט יש תפקיד חשוב בתמיכתם בספורט הישראלי. אנחנו רואים בהם שותפים מרכזיים לקידומו ופיתוחו של הספורט".
הספקת לקיים פגישות עבודה עם ראשי ההתאחדויות?
"מיד עם כניסתי לתפקיד ועד ימים אלה, הקדשתי ומקדישה זמן לפגישות עם ארגוני הספורט השונים. המדיניות שלי היא ליצור דיאלוג משותף ביחד עם כל ארגוני הספורט על מנת למקסם את שיתוף הפעולה".
איך ניתן לשפר את הישגי נבחרת הכדורגל?
"אני מקיימת שיחות עם עופר עיני. גם הוא וגם אני לא יכולים להפוך היום למאמנים. הדבר היחיד שניתן לנו לעשות הוא לפעול למתן שיפור התנאים של השחקנים".