הוויקיליקס הפלסטיני: "בנו של אבו מאזן מושחת"
תסיסה ברחוב הפלסטיני בעקבות פרסומי מסמכים שמהם עולה כי שני בכירים ברשות ניסו לקבל "מתחת לשולחן" כספים עבור מקורביהם. אחד הבכירים ביקש מבחריין 4 מיליון דולרים למימון בניית דירות ברמאללה לסגל הדיפלומטי הפלסטיני. בנו של אבו מאזן נקשר אף הוא לפרויקט
גם לפלסטינים יש גרסה מקומית של הדלפת מסמכים מביכים: על רקע המשבר הגדול בכלכלה הפלסטינית, התפרסמו באחרונה בפייסבוק מסמכים שמהם עולה כי שני בכירים ברשות ביקשו לקבל כספים למען כיסוי הוצאות עבור מקורביהם. החשד לשחיתות מעורר זעם רב בקרב התושבים הפשוטים, שמביעים תרעומת בשל מצבם הכלכלי הקשה. בכיר פלסטיני ציין בשיחה עם סוכנות הידיעות AP כי מדובר במסמכים אמיתיים.
מי שקושר לפרשה הוא יאסר עבאס, בנו של יו"ר הרשות אבו מאזן.
בפוסט בנושא צוין כי הבן של הראיס רכש כמה דירות במתחם מגורים באזור יוקרתי ברמאללה, ואף הוצגה חשבונית על סך 50 אלף דולר על שמו של הבן.
בדף הראשון, שהתפרסם בפייסבוק תחת הכותרת "מחמוד עבאס לא מייצג אותי", הוצג מכתב רשמי שנשלח לכאורה ממג'די אל-חאלבי, יועצו של אבו מאזן, לשר החוץ של בחריין. במכתב ביקש אל-חאלבי ארבעה מיליון דולרים למימון בניית כ-250 יחידות דיור במתחם ברמאללה עבור משפחות הסגל הדיפלומטי הפלסטיני, שלהן אין בתים בשטחי הרשות.
במכתב שהעביר הבכיר הפלסטיני לבכיר הבחרייני תחת הכותרת "תמיכה בפרויקטים להתנגדות לכיבוש ברמאללה" התעקש אל-חאלבי כי המתחם "אמור להוות התנגדות להתנחלויות הישראליות", אף על פי שבאזור כלל אין התנחלויות. על מנת לשכנע את הנמען בצדקת הפרויקט ציין הבכיר הפלסטיני כי הוא עתיד להיבנות במקום שבו נמצא כביש, שהנסיעה בו אסורה לפלסטינים.
לטענת הרשות הפלסטינית, כך לפי המכתב, ביצוע הפרויקט החל כבר במימון עצמי, אולם אנשי הרשות נתקלו בקשיים שמעיבים על השלמתו. "זה מה שגרם לנו לפנות לסיועכם", צוין במכתב. לא ברור כלל אם בחריין ניאותה בסופו של דבר להעביר את הסכום.
בדף הפייסבוק שפרסם את המסמכים הנוגעים לבקשה שהועברה לשר החוץ של בחריין נטען כי הדירות כלל לא נמסרו לדיפלומטים פלסטינים, אלא נמכרו במחירים מופקעים לאנשי עסקים פלסטינים עשירים, וכן לבכירים במגזר הפרטי. עוד נאמר כי רק 20 דירות נמצאות בבעלות דיפלומטים פלסטינים שאכן מתגוררים מחוץ לשטחים.
במקרה אחר נטען כי האחראי על המעברים והגבולות ברשות הפלסטינית,
נזמי מהנא, ביקש מראש ממשלת הרשות, ראמי חמדאללה, לכסות עבורו תשלומים של לימודי בתו בירדן בסך 6,400 דינרים ירדניים, בנוסף לטיפולים רפואיים שביצעה משפחתו בירדן על סך 2,876 דינרים ירדניים.
הגולשים הפלסטינים ברשתות החברתיות לא נשארו שאננים לדיווחים ופרסמו תגובות רבות. בין היתר תהו כמה מגיבים מדוע ממשלת הרשות היא זו שצריכה לממן את לימודי בתו של מהנא בבית ספר פרטי בירדן.
אחת הגולשים כתבה בציניות: "יש לי בת שסיימה את לימודיה באוניברסיטה ובן שלומד כעת באוניברסיטה. האם הממשלה יכולה לסייע לי כמו לבתו של מהנא? שכר הלימוד של שניהם לא מגיע ל-6,400 דינרים ירדניים".
באופן חריג פרסם משרד האוצר הפלסטיני תגובה לדיווחים וציין כי הבקשות של האחראי על המעברים והגבולות ברשות נדחו בתוקף ולא נענו כפי שנטען, זאת "מפני שלא נמצאה הצדקה משפטית למימון הבקשות".