שתף קטע נבחר
 

לא חייבים קינוח: כך תאכלו בריא בעבודה

גם אם התחלתם לאכול בריא בבית, הארוחות בעבודה יכולות להכשיל אתכם. איך תצליחו לעבור ימי עבודה עמוסים בפגישות וארוחות עסקיות בלי לעלות במשקל ולהמשיך לאכול בריא? קבלו את עצות הזהב לאכילה בריאה גם בעבודה

הבעיה המרכזית באכילה במהלך יום עבודה ובפגישות - היא הרכב הארוחות. פעמים רבים הכיבוד כולל עוגות ובורקסים, ואנחנו לא מסתפקים באחד בלבד. בנוסף לכך, אם אנחנו יוצאים לארוחה בחוץ, הנטייה להזמין ארוחה עסקית היא בעוכרנו. היא מכילה יותר מדי אוכל, וגם קינוח, שאנחנו אוכלים, גם אם אנחנו כבר לא רוצים.

 

קראו עוד במדור בית בריא

לא רק בקיץ: כמה פירות ביום זה יותר מדי?

פחות מלח, פחות סוכר: איך מחליטים על השינוי?

לא רק שעועית: הדרך הבריאה לבשל קטניות

 

רותי אבירי, דיאטנית תנובה, מסבירה איך אפשר להמשיך לעבוד, להשתתף בפגישה, אבל לאכול בריא ולהשפיע גם על שאר המשתתפים לעבור לתזונה בריאה. וגם, שני מתכונים  למנות בריאות וקייציות, מופחתות סוכר ומלח שתוכלו לקחת למשרד.


 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

  

פוקצ'ה על בצק כרובית

 

10 מנות

 

למנה:

139 קלוריות/9.6 גרם חלבון/8.9 גרם פחמימות מתוכן 3.2 גרם סוכרים/7.8 גרם שומן/47 מ"ג כולסטרול/226 מ"ג נתרן/3.3 גרם סיבים/162 מ"ג סידן

 

מצרכים

 

לבצק

שקית כרובית סנפרוסט מופשרת

75 גרם עמק לייט 5% (3 פרוסות)

75 גרם עמק לייט 9% (3 פרוסות) אפשר להחליף גם בטל העמק לייט 9%

2 ביצים

4-5 שיני שום

חופן אורגנו טרי

1/2 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס

3 כפות קמח חיטה מלא (לנמנעים מגלוטן - ניתן להחליף בקמח עדשים או חומוס)

1 כף שמן זית

 

לא חייבים בצק. פוקצ'ה על בסיס כרובית (צילום: שגיא שוורץ) (צילום: שגיא שוורץ)
לא חייבים בצק. פוקצ'ה על בסיס כרובית(צילום: שגיא שוורץ)

 

לקישוט

גמבה אדומה חתוכה לרצועות

1/2 חציל פרוס לסירות

4-5 שיני שום קצוצות

3-4 גבעולי טימין

חצי כפית פלפל שחור גרוס

2 כפות שמן זית

2 כפות שמן זית נוספות

חופן עלי אורגנו

50 גרם בולגרית פיראוס 5% מגוררת

 

אופן ההכנה

1. מחממים תנור לחום מקסימלי.

 

2. מערבבים בקערה היטב כל ירק בנפרד עם מחצית מכמות השום, שמן הזית והתבלינים.

 

3. מעבירים לתבנית אפייה. צולים בתנור בחום גבוה במשך כ-10 או עד שהירקות מזהיבים.

 

4. מוציאים ומניחים להתקרר.

 

5. בינתיים, מכינים את הבצק: מרפדים תבנית בנייר אפייה ומורחים בשמן זית.

 

6. סוחטים היטב את הכרובית (חשוב מאוד לסחוט היטב!), משליכים את הנוזלים ומניחים את הכרובית בקערת מעבד המזון. מוסיפים את שאר המצרכים של הבצק ומעבדים עד קבלת עיסה אחידה. מעבירים את העיסה לתבנית ומרדדים לשכבה דקה מאוד – כסנטימטר עובי.

 

7. מורחים את הבצק בשמן הזית הנותר.

 

8. לאחר שהירקות הקלויים יצאו מהתנור, מעבירים את הבצק לתנור למשך 10-15 דקות בחום 220 מעלות, או עד שהבצק מתאחד, מזהיב קלות והופך פריך בתחתית.

 

9. מוציאים את התבנית מהתנור ומעבירים למצב גריל ואת הטמפ' למקסימלית. מקשטים את הבצק בירקות הקלויים, בעלי אורגנו ובגבינה בולגרית מפוררת ומחזירים לתנור למשך מספר דקות, עד שהגבינה נמסה והירקות שחומים.

 

10. מחכים מספר דקות, פורסים ומגישים.

 

סלט עדשים ירוקות ועשבי תיבול בלימון ושמן זית

8 מנות

 

למנה:

קלוריות 192 /חלבון 13 גרם/ פחמימות 32 גרם מתוכן 0.6 גרם סוכרים/ שומן 5 גרם/ כולסטרול 0 מ"ג/נתרן 95 מ"ג/סיבים 9.5 גרם/ סידן 81 מ"ג

 

מצרכים

 1 שקית עדשים ירוקות מבושלות סנפרוסט

 1 בצל סגול קלוף וקצוץ

מיץ מ-2 לימונים

1 חבילה בצל ירוק קצוץ

1 חבילה פטרוזיליה קצוצה

1 חבילה כוסברה קצוצה

1 שן שום קצוצה

3 כפות שמן זית

גרידת לימון מ-1 לימון

 

לקישוט

50 גרם גבינה צפתית 5% פיראוס, חתוכה לקוביות קטנות

חופן חמוציות קצוצות (לא חובה)

 

אופן ההכנה

מערבבים את כל המצרכים לסלט ומעבירים לקערת הגשה. מקשטים בגבינה הצפתית ובחמוציות הקצוצות ומגישים.

 

המתכונים באדיבות שף שגיא שוורץ, יועץ תנובה לבישול בריא

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אפשר להצליח לאכול בריא גם בעבודה
צילום: shutterstock
מומלצים