שתף קטע נבחר
 

התאחדות התעשיינים: מודאגים מהקיצוץ במרכז ההשקעות

במכתב ששלח נשיא ההתאחדות לשרי הכלכלה והאוצר הוא הביע דאגה מהקיצוץ במנועי צמיחה בתקציב המדינה, ביניהם הקיצוץ בהשקעות באזורי פיתוח, בתקציב התמיכה בעסקים קטנים ובינוניים ובתקציב מכון הייצוא. במקביל הודה על הסרת החסמים הרגולטוריים בכל הנוגע למתווה הגז

נשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש, שלח היום (ה') מכתב לשר הכלכלה, אריה דרעי ולשר האוצר, משה כחלון, שבו הביע את דאגתו ממצב התעשייה והכלכלה בארץ. ברוש כתב כי "בעשור האחרון ירד קצב הקמת המפעלים החדשים בישראל מ-56 מפעלים חדשים בשנת 2005, ל-10 מפעלים חדשים בלבד בשנת 2014. במקביל, בעוד שבשנת 2005 ל-16% מהתעשייה הישראלית הייתה פעילות יצרנית בחו"ל, בשנת 2014 עלה שיעור התעשיינים המדווחים על פעילות יצרנית בחו"ל ל-30%.

 

"תופעה זו מביאה להיחלשות מנועי הצמיחה והתעסוקה של הייצור והיצוא הישראלי. הנסיגה ביצוא משפיעה באופן מיידי על הצמיחה המשקית. כך, בעוד שבשנים 2004-2007 צמח התוצר המשקי בממוצע ב-5.4% בשנה, כאשר הייצוא תרם בממוצע כ-2.6%, בשנים 2008-2014 ירד קצב הצמיחה לקצב ממוצע של 3.5% בשנה, כאשר תרומת הייצוא ירדה ל-0.8% בלבד".

 

לדבריו, מדובר באיום ממשי על יכולתו של המשק הישראלי לצמוח, לייצר מקומות תעסוקה חדשים ולהעלות את רמת החיים של תושבי מדינת ישראל.

 

 (צילום: גיל יוחנן, אמיל סלמן) (צילום: גיל יוחנן, אמיל סלמן)
(צילום: גיל יוחנן, אמיל סלמן)

  

צילום: אלי מנדלבאום

צילום: אלי מנדלבאום

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

"תקציב המדינה יחליש את מנועי הצמיחה בישראל"

על רקע זה, הגישה התאחדות התעשיינים תוכנית כלכלית להגדלת חלקה של התעשייה בתוצר, בדומה לתוכניות דומות שהונהגו בארה"ב ובאירופה. לדברי ברוש, מטרת תוכנית זו הנה לשפר את הסביבה העסקית של התעשייה בישראל, במטרה לסייע בהגדלת הפריון וכושר התחרות, עידוד היצוא והפחתת יוקר המחיה בישראל.

 

במכתב צוין כי "לצערנו, תוכנית חשובה זו לא נכללה בתקציב ובתוכנית הכלכלית של ממשלת ישראל. מנגד, הופתענו לגלות כי תקציב המדינה והתוכנית הכלכלית כוללים החלטות אשר עלולות לגרום אף להחרפת המגמה של החלשות מנועי הצמיחה הייצוריים בישראל. בין ההחלטות: קיצוץ חד בשנת 2015 של 150 מיליון שקל בתקציב לעידוד ההשקעות והתעסוקה באיזורי הפיתוח ובקרב אוכלוסיות מיוחדות וקיצוצים נוספים בתקציב לעידוד החדשנות של המדען הראשי ובתקציב התמיכה בעסקים קטנים ובינוניים.

 

בנוסף, החליטה הממשלה לבטל את התמיכה בהתייעלות האנרגטית במפעלים, לקצץ בתקציב מכון היצוא ומערך הנספחים הכלכליים אשר מסייעים בהגדלת היצוא הישראלי, להנהיג מס מוניציפלי חדש ("מס פיתוח") ולשנות באופן קיצוני את מערך הפרשות הפנסיה של המעסיקים

 

"התאחדות התעשיינים אינה יכולה להשלים עם המשך הפגיעה בסביבה העסקית של התעשייה בישראל. על רקע הנתונים המובאים בפתח מכתבי, אנו מבקשים לפעול כעת בכדי להגדיל משמעותית את תקציבי עידוד ההשקעות, היצוא והתעסוקה. בנוסף, אנו מבקשים להימנע בעת הזו מהטלת מסים, היטלים  ושינויים רגולטוריים, אשר מייקרים על עלות ניהול המפעלים בישראל. חשוב מכך, אנו מבקשים לפעול במטרה לאמץ את תוכנית התאחדות התעשיינים להגדלת חלקה של התעשייה הישראלית ל-20% תוצר עד שנת 2022, כאשר לתוכנית זו אין משמעויות תקציביות לתקציב 2015-2016".

 

בסיום המכתב הודה ברוש לאנשי משרד הכלכלה והאוצר "על העבודה האינטנסיבית והמקצועית להסרת חסמי הרגולציה העומדים בפני חיבור מפעלי התעשייה לגז הטבעי. פתרון החסמים הרגולטוריים, במסגרת הצעה זו, עשוי להביא לשיפור ניכר של כושר התחרות של התעשייה הישראלית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
נשיא התאחדות התעשיינים שרגא ברוש
צילום: ירון ברנר
מומלצים