שתף קטע נבחר

 

חשש מחורף אימתני: "גודזילה אל-ניניו בדרך"

ב-1997 מזג האוויר "השתגע" בעולם כולו: תופעת האקלים גרמה בין היתר לסערות בקליפורניה ולשיטפונות ענק בצ'ילה. כעת מעריכים מומחי אקלים כי השנה עלול אל-ניניו להתקרב לממדים אלו

ב-1997 הפך צמד המילים "אל ניניו" לאחד המדוברים ביותר. התופעה האקלימית, שבה עליית טמפרטורת מי האוקיינוס השקט מובילה להשפעה על האקלים באזורים נרחבים בעולם כולו ולסערות עצומות, הייתה באותה השנה החזקה ביותר שנמדדה. כעת יש מי שסבור כי "אל ניניו" של השנה עלול להגיע לממדים קרובים לאלו.

 

על פי דו"ח שפורסם אתמול, ה"אל ניניו" העוצמתי שכבר התפתח באוקיינוס השקט עלול להוביל השנה לסערה של פעם בדור בדרום קליפורניה. על פי הדו"ח, יש סיכוי של יותר מ-90 אחוזים כי אל ניניו הנוכחי ימשיך עד תחילת 2016 בחצי הכדור הצפוני. 86% שהוא ימשיך אף עד תחילת האביב.

 

גודזילה אל-ניניו: חשש מסערות של פעם בדור

גודזילה אל-ניניו: חשש מסערות של פעם בדור

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

פצרט: "יש פוטנציאל לגודזילה אל-ניניו" (צילום: AP) (צילום: AP)
פצרט: "יש פוטנציאל לגודזילה אל-ניניו"(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

"המאפיינים האטמוספריים והאוקייניים מראים כי אל ניניו משמעותי ומתחזק", נכתב בדו"ח. "התופעה עלולה לא רק להוביל לסערות רבות יותר, אלא גם לסערות חזקות יותר, שכוללות גשמים עזים ושלג". ביל פצרט, קלימטולוג במעבדה להינע סילוני של נאס"א, אמר ללוס אנג'לס טיימס כי יש פוטנציאל ל"גודזילה אל ניניו".

 

מומחי אקלים ציינו בנוסף כי אל ניניו השנה יכול להתקרב לשובר השיאים של 1997-1998 אז מזג האוויר "השתגע", וכלל בין היתר גם מפולות בוץ והצפות בדרום קליפורניה. החורף באותה שנה היה הגשום ביותר בסן פרנסיסקו ב-120 השנים האחרונות. אל ניניו באותה שנה היה החזק ביותר שנמדד אי פעם, בעוצמה של 2.3. עוצמת אל ניניו השנה עומדת על 1.0 והיא עולה. יש המעריכים שעוצמתו תחצה את ה-2.0.

 

פרט לסערות בקליפורניה נרשמו ב-1997 ובתחילת 1998 גם שיטפונות ענק בצ'ילה. בריכות המים הרבות שנוצרו עקב הגשמים משכו אליהן חרקים רבים, ואל החרקים נמשכו ציפורים רבות, שגרמו נזקים עצומים לחקלאות. בנוסף גרמו הבריכות לעלייה חדה במקרי המלריה והכולרה בקרב תושבי המקום.

מפולות הבוץ, לפני 18 שנה (צילום: AP) (צילום: AP)
מפולות הבוץ, לפני 18 שנה(צילום: AP)

 (צילום: MCT) (צילום: MCT)
(צילום: MCT)
 

השם אל-ניניו (מספרדית: El Niño, "הילד") ניתן על ידי דייגים מקומיים לזרם המים החמים שמופיע בחופי פרו ואקוודור מדי שנה בדצמבר, בתקופת חג המולד - יום הולדתו של ישו על פי הנצרות. בדרך כלל, העלייה בטמפרטורת מי הים אינה משמעותית וזרמי המים החמימים נעלמים במרוצת חודש מרס, או לקראת אפריל. כיום, תופעה זו מתייחסת רק לשנים שבהן נמדדת עלייה דרסטית בטמפרטורת מי הים, לאורך מספר רב יותר של חודשים.

 

כתוצאה מאל-ניניו עולה התדירות והעוצמה של ההוריקנים במזרח האוקיינוס השקט ובמרכזו, ובמקביל יורדת עוצמת ההוריקנים במפרץ מקסיקו ובים הקריבי. אל-ניניו משפיע גם על הטמפרטורה במקומות שונים בעולם. למשל, בשנות אל-ניניו החורפים בחופה המזרחי של ארה"ב חמימים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: MCT
שיטפונות בקליפורניה ב-1998
צילום: MCT
מומלצים