שתף קטע נבחר

 

חזרה בזמן: שעוני צפון קוריאה זזו חצי שעה

כוונו שעונים ל"זמן פיונגיאנג", שלפי השלטונות בצפון קוריאה, מוחק "את שאריות האימפריאליזם היפני". שינוי הזמנים מצטרף גם לספירת השנים המיוחדת במדינה המבודדת. בדרום קוריאה זועמים: מדוע לא תיאמתם איתנו?

צפון קוריאה חוזרת בזמן (צילום: AP) (צילום: AP)
צפון קוריאה חוזרת בזמן(צילום: AP)

עכשיו זה רשמי: לצפון קוריאה יש אזור זמן משלה. הפעמון בפיונגיאנג צלצל והחגיגות החלו בחצות כששעוני המדינה כוונו 30 דקות אחורה לציון 15 באוגוסט 1945, התאריך שבו שוחרר חצי האי הקוריאני משליטת יפן בתום מלחמת העולם השנייה.

 

ההכרזה על "זמן פיונגיאנג" בשבוע שעבר באה בהפתעה לשכנתה דרום קוריאה, ונשיאתה מתחה ביקורת על פיונגיאנג משום שלא תיאמה את המהלך עם סיאול. בדרום קוריאה אף הזהירו כי השינוי עלול לשבש את שיתוף הפעולה התעשייתי בין המדינות. מבחינתה, השימוש בזמן יפן הוא פרקטי ומסייע לתיאום בינלאומי בענייני המדינה.

הפעמון צלצל בחצות (צילום: AP) (צילום: AP)
הפעמון צלצל בחצות(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

עד כה חלקו שתי הקוריאות עם יפן את אזור הזמן - תשע שעות לפני GMT, שעון שהנהיג המשטר הקולוניאליסטי של יפן בשנים 1945-1910.

 

המעבר לאזור זמן שונה הוא למעשה הצהרה פוליטית שמטרתה לבדל את המדינה משכנותיה ולהשתחרר משורשי הכיבוש הקולוניאליסטי היפני. סוכנות הידיעות המרכזית של צפון קוריאה (KCNA) הסבירה את המהלך כאירוע חשוב בהיסטוריית האומה הקוריאנית המוחק את שאריות האימפריאליזם היפני שנותרו בחיי החברה הקוריאניים.

 

"האימפריאליסטים היפנים המרושעים ביצעו פשעים בלתי נסלחים ובהם אפילו שלילת הזמן העצמאי של המדינה. הם רמסו ללא רחם היסטוריה ותרבות בנות 5,000 שנים", נמסר מ-KCNA.

70 שנה להפסד יפן במלחמה. חגיגות בפיונגיאנג (צילום: AP) (צילום: AP)
70 שנה להפסד יפן במלחמה. חגיגות בפיונגיאנג(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)
 

אזור הזמן החדש, המכונה בפי צפון קוריאה "זמן פיונגיאנג", אומץ על ידי קוריאה המאוחדת ב-1908, אך השתנה לשעון היפני באחד בינואר 1912, שנתיים לאחר שחצי האי נכבש. דרום קוריאה שבה לשעון הקודם לזמן קצר בשנים 1961-1954, בעוד צפון קוריאה נותרה עם השעון היפני עד עכשיו.

 

רוב אזורי הזמן בעולם נבדלים זה מזה בהפרשים של שעה. רק במדינות ספורות, כמו למשל באיראן או מיאנמר - נהוג אזור זמן המובדל בחצי שעה.

 

ג'ונג סוק, אסטרונום ראשי במצפה פיונגיאנג, אמר כי השינוי הולם את תנאי הטבע של צפון קוריאה. "שעון הזמן

שבו השתמשו עד כה לא תאם את מצב השמש בשמיים בצהרי היום", אמר בראיון לצוות סוכנות AP. "אני חושב שזו זכותה החוקית של מדינה ריבונית לציין 70 שנה לשחרור ו-70 להפסד האימפריאליזם היפני באמצעות ההכרזה על זמן פיונגיאנג. זמן שבו השתמשו אבות אבותינו ושנשדד מאיתנו על ידי האימפריאליסטים היפניים".

 

אזור הזמן אינו הדבר היחיד ששונה אצל הצפון-קוריאנים. למדינה המבודדת יש גם דרך שונה לספירת השנים מזו של המערב. במקום 2015, השנה לפי הלוח הצפון קוריאני היא ג'וצ'ה 104, שהחלה עם לידתו של מייסד המדינה ונשיאה הראשון, קים איל סונג. התאריכים שקדמו ללידתו זהים לאלה שבמערב.

 

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
חוגגים בפיונגיאנג
צילום: AP
מומלצים