שתף קטע נבחר

סוף המצוד: נעצר השייח שהתנגד לחיזבאללה

מנגנוני הביטחון בלבנון עצרו בנמל התעופה את אחמד אל אסיר, שהפך בשנים האחרונות לסמל ההתנגדות לארגון הטרור ולמשטרו של אסד. הוא נלכד עם דרכון מזויף ולאחר שככל הנראה עבר כמה ניתוחים פלסטיים

תמונתו של אל אסיר, כפי שפורסמה בתקשורת הלבנונית ()
תמונתו של אל אסיר, כפי שפורסמה בתקשורת הלבנונית

זה לקח יותר משנתיים, אבל היום הצליחו מנגנוני הביטחון בלבנון לשים את ידיהם על השייח הסלפי הקיצוני, אחמד אל-אסיר אל-חוסייני, אחד מסמלי ההתנגדות למשטר הסורי ולחיזבאללה בארץ הארזים. אל-אסיר שהוביל אחריו לא מעט חסידים ואוהדים בלבנון מהעדה הסונית נעלם מהראדר ביוני 2013, זאת אחרי שמאות מתומכיו פתחו בעימות מזוין עם כוחות הצבא ומנגנוני הביטחון באזור צידון בדרום לבנון, האזור שממנו מגיע אל-אסיר ושבו ריכז את הטפותיו. הוא מואשם במעורבות בהתקפות טרור נגד הצבא ומנגנוני הביטחון.

 

באותם קרבות עקובים מדם נהרגו לא מעט מאנשיו של אל-אסיר, אך גם חיילים ואנשי ביטחון לבנוניים, מה שהפך את אל-אסיר ליעד מבוקש עבור הרשויות. מאז צץ אל-אסיר מעת לעת בקטעי שמע שפורסמו, אולם לא נראה. הוא נתפס היום בנמל התעופה בביירות כשהיה בדרכו למצרים עם דרכון מזויף אחרי שככל הנראה עבר גם ניתוחים פלסטיים כדי לשנות את מראהו. כעת הוא נחקר על ידי מנגנוני הביטחון הלבנוניים ולפי הערכות צפוי לספוג עונש כבד על מעשיו.

 

השייח אחמד אל אסיר (צילום: AFP, Sheikh Ahmad al-Assir office) (צילום: AFP, Sheikh Ahmad al-Assir office)
השייח אחמד אל אסיר(צילום: AFP, Sheikh Ahmad al-Assir office)

אל-אסיר ותומכיו מתפללים על הכביש, 2012 (צילום: רוירטס) (צילום: רוירטס)
אל-אסיר ותומכיו מתפללים על הכביש, 2012(צילום: רוירטס)
 

עוד לפני העימותים הקשים בצידון, פרץ אל-אסיר לתודעה ב-2012 כשהחל להשמיע את משנתו נגד משטרו של אסד ונגד ארגון חיזבאללה, בן בריתו הקרוב. אז הוא החל את המעבר מדיבורים למעשים בחסימות כבישים בצידון כשאנשיו קוראים לפרק את חיזבאללה מנשקו באופן סופי ומוחלט.

 

בזמנו הוא אף קרא לציבור הלבנוני להצטרף אליו להפגנת תמיכה בתושבים בסוריה וכדי למחות על מעשי הזוועה של המשטר. "ישראל רחומה יותר ממשטרו של אסד", אמר בעבר איש הדת השנוי במחלוקת. חסימות הכבישים שלו הרגיזו מאוד את ראשי המדינה ומנגנוני הביטחון. ואפילו אלה שמסכימים עם עמדתו לגבי המשטר הסורי וחיזבאללה, גורמים מהמחנה של סיעת אל-מוסתקבל הסונית של סעד אל-חרירי וראש ממשלת לבנון לשעבר פואד א-סניורה, הבהירו כי זו לא הדרך. במרוצת הזמן הפך גם צבא לבנון למושא הביקורת על רקע נטייתו, לדידו, לטובת העדה השיעית. 

 

 

במקביל, אנשיו וחסידיו של אל-אסיר הפכו לחשודים המיידים בכל פעם כשבוצעו פיגועי התאבדות בלבנון שכוונו גם למנגנוני הביטחון, אך גם במעוזים של חיזבאללה. אחרי הפיגוע הקטלני בשגרירות האיראנית בביירות בנובמבר 2013 אנשיו באופן טבעי נחשדו במעשה ואף נחקרו. מי שהתפרסם בקשרו האמיץ עם אל-אסיר לזמן מסוים הוא הזמר הלבנוני המפורסם ממוצא פלסטיני, פאדל א-שאכר, ששמו נקשר בעימותים בזמנו בצידון ושלאחר מכן "חזר בתשובה" מדרך הטרור והקיצוניות.

 

שמו של אל-אסיר נקשר לגורמים סונים קיצוניים בלבנון ואף לגורמי ג'יהאד עולמי. רשויות המשפט בלבנון דרשו להטיל עליו עונש מוות יחד עם עוד 56 בני אדם מתומכיו בגין הרג קצינים וחיילים לבנונים בעימותים המזוינים לפני כשנתיים בצידון ליד ביתו.

 

בלבנון חוששים ממהומות של תומכיו בייחוד במעוזו בצידון. אחר הצהריים חסמו תומכיו את אחד מהכבישים באזור העיר שנפתח מחדש.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP, Sheikh Ahmad al-Assir office
השייח אחמד אל אסיר
צילום: AFP, Sheikh Ahmad al-Assir office
מומלצים