שתף קטע נבחר
 

קמפיין ראשון בישראל: למען החופש להניק

נשים מניקות החליטו שנמאס להן לשתוק ולקבל תגובות מהסביבה על כך שהן מניקות בציבור. קמפיין ראשון מסוגו בישראל עולה היום במטרה שכל אישה תרגיש בנוח להניק בכל מקום שהיא רוצה ללא חשש ומבוכה

לרגל חודש ההנקה הבינלאומי, פנו אליי הצלמת קרן דניאלי-קסנר (אמא לתאומות ותינוקת טרייה) ויפעת לוי, מעצבת מותג בגדי ההנקה Imahot (אמא לשלושה בנים), בהצעה להצטלם לקמפיין חברתי בארץ.

 

עוד על הנקה:

מחקר: הנקה מונעת מחלות - גם כשמתבגרים

איך יודעים שהתינוק ינק מספיק? עובדות על הנקה

פרויקט צילום: אמהות מאכילות בדרך שלהן

 

הקמפיין תוכנן להציג אמהות מניקות באתרים ציבוריים, עירוניים וסואנים – קניון עזריאלי, מחלף השלום, מרכז שרונה וכיכר רבין. כאמא לחמש בנות ומניקה סדרתית, עניתי בחיוב בלי היסוס.

 

צילום: אלי סגל ואורי דוידוביץ

צילום: אלי סגל ואורי דוידוביץ

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

- קרן ויפעת, איך נולדה היוזמה?

יפעת: ״קידום הנקה הוא חלק מהייעוד שלי. זו מטרה שרשומה אצלי במחברת המטרות – לצלם קמפיין שיהפוך הנקה לדבר אופנתי, ושייתן לאמהות מניקות לגיטימציה להרגיש בנוח, לא משנה היכן".

 

לפייסבוק הורים כבר הצטרפתם? היכנסו עכשיו

 

קרן: ״הקמפיין נולד ממפגש מקרי של יפעת ושלי. יפעת סיפרה על הרצון לצלם פרויקט שמעצים נשים מניקות, שזו המומחיות שלי. במקביל הפרשה של האישה ש׳גורשה׳ מחנות של מותג בגדי ספורט ידוע כי הניקה והערה שחברתי קיבלה בבי קפה לאחר שהניקה עם כיסוי, עוררו בי כעס על הצביעות ביחס לגוף האישה״.

 

- איך התגבש הצוות שליווה את הפרויקט?

יפעת: ״ כשפגשתי את קרן הבנתי שהיא הצלמת שתגשים איתי את החלום. כל מי שפנינו אליה נענתה בחיוב - נטע הגיעה מרחוק למעננו, עדי, שהיא גם מדריכת הנקה, שלחה את הילדה לחמותה ואירחה אותנו להתארגנות, המצולמות הגיעו כולן בהתנדבות בלי לשאול כלום. פשוט סמכו עלינו ובאו עם התינוקות״.

 

כולן הגיעו בהתנדבות בלי לשאול כלום   (צילום: קרן דניאלי-קסנר) (צילום: קרן דניאלי-קסנר)
כולן הגיעו בהתנדבות בלי לשאול כלום (צילום: קרן דניאלי-קסנר)

 

קרן: ״רצינו שהמצולמות יהיו אמהות עם אמירה ועומק. אנה, בלוגרית שבאה עם מסר של אמהות טבעית וטבעונות, את, מורן, בלוגרית שמקדמת זכויות נשים ואמהות עצמאיות בשיח פמיניסטי ברשת, והילה באה מהעולם של שיאצו, חיבור גוף ונפש".

 

- ולמה נבחרו דווקא הלוקיישנים הכי מזוהים בתל-אביב?

יפעת: ״מלקוחותיי אני לומדת על תגובות וביקורת שזוכות להן נשים מניקות, עד כדי פגיעה בכבודן. אישה לא צריכה לשבת בבית בחודשי ההנקה. אני רוצה שכל אחת תוכל להרגיש בנוח עם ההנקה, בכל מקום. לכן הרעיון היה להגיע למקומות ציבוריים מרכזיים ולהראות שאפשר״.

 

קרן: ״לצערי לא הצלחתי להניק את בנותי. אחרי ניתוח קיסרי עם התאומות, ושאיבת חלב במשך שלושה שבועות, קיוויתי ללידה טבעית הפעם. זה לא קרה. אני זוכרת שפרצתי בבכי כשהתינוקת נלקחה לטיפול נמרץ, וכשהבנתי שגם הפעם לא אניק.

אנוצ'קה גל: "אני לא יכול לתזמן את הרגע שהתינוק רעב"  (צילום: קרן דניאלי-קסנר) (צילום: קרן דניאלי-קסנר)
אנוצ'קה גל: "אני לא יכול לתזמן את הרגע שהתינוק רעב" (צילום: קרן דניאלי-קסנר)

"אני חושבת שכל אמא שבוחרת בהנקה צריכה לזכות בחופש לעשות זאת. החברה צריכה להבין שזה בסך הכל אוכל לתינוק. אין לאיש זכות להעיר לאמא שמאכילה את תינוקה, גם באמצע קניון״.

 

- אילו תגובות אתן מקבלות?

קרן: ״הרוב מפרגנות ומחמיאות. אבל אפילו במהלך הצילומים ׳זכינו׳ להערות פוגעניות״.

 

יפעת: ״לנשים רבות הקמפיין נותן תחושת שחרור ולגיטימציה לבחירותיהן. זה בדיוק מה שקיווינו לו״.

 

שאלה למצולמות – למה הצטרפתן לקמפיין הזה?

הילה ליאון: ״קודם כל אין על הנקה. זה בריא, נוח וזמין. אני לא רואה את עצמי אחרת. חשוב לי שנראה לכולם שאין בושה בהנקה ושזה הכי טבעי שיש. גם אם אישה נמצאת במרכז הומה אדם, קניון ואפילו צומת מרכזית. וכמובן למען אותן הנשים שחסרות בטחון אפילו לצאת מהבית כדי לא להתמודד עם המבטים והאמרות שהן תקבלנה אולי״.

הילה לאון: "הכי טבעי שיש"  (צילום: קרן דניאלי-קסנר) (צילום: קרן דניאלי-קסנר)
הילה לאון: "הכי טבעי שיש" (צילום: קרן דניאלי-קסנר)
 

אנוצ׳קה גל: ״החזון מהמם. שונה ממה שרואים בדרך כלל בצילומי הנקה. אנשים לא מבינים שזה לא בהכרח יער ופיות. הנקה היא לפי דרישה וצורך, לא כל ארבע שעות כמו שמלמדים בספרים. לא מבינים שגם אני אשמח אם התינוק יחליט לנמנם כשאני נפגשת עם חברה בבית קפה, ושאני לא יכולה לתזמן וזה לא פייר לבקש את זה".

 

גם אני, כותבת שורות אלו, מרגישה את אותן התחושות - בכל תחום ובכל מקום מנסים להכתיב לנשים מה מותר או לא שיעשו עם גופן. זה לא לגיטימי בשום מצב, אבל במיוחד לא כשמדובר בהנקה. והקמפיין הזה המתאים לרצון שלי לעצור את הלגיטימיות של הסביבה לנתב נשים דרך לחץ חברתי וחדירה לפרטיותן.

מורן מישל: "בכל מקום מנסים להכתיב לנשים מה לעשות עם גופן"  (צילום: קרן דניאלי-קסנר) (צילום: קרן דניאלי-קסנר)
מורן מישל: "בכל מקום מנסים להכתיב לנשים מה לעשות עם גופן" (צילום: קרן דניאלי-קסנר)

- מה אתן רוצות שיקרה בעקבות הקמפיין?

יפעת: ״אני רוצה שכמה שיותר נשים יחשפו אליו, ושאישה שתסתכל עליו תגיד ׳מותר לי. זה לגיטימי. זה יפה.׳ ותרגיש שחרור גדול מעול הביקורת״.

 

קרן: ״שבכל מקום יקבלו נשים מניקות בברכה. אנחנו קוראות לאמהות להצטרף אלינו, להצטלם בהשראת הקמפיין ולשתף ברשתות החברתיות עם ההאשטג #למעןהחופשלהניק כדי להגדיל את החשיפה והמודעות״.

 

- היכן יופיעו צילומי הקמפיין?

קרן: "בכל הרשתות החברתיות, וגם בקבוצה מיוחדת שפתחנו ׳למען החופש להניק׳, שבה אמהות מוזמנות לשתף צילומים וסיפורים על מקומות שמפרגנים או פוגעים. אנחנו רוצות להכניס לתודעה הציבורית שאמהות מניקות הן קבוצה גדולה ומאוחדת.

 

"אני בונה על קמפיין מתמשך, יהיו סשנים נוספים של צילומי מניקןת במקומות ציבוריים, והחזון שלי הוא לסיים בעוד שנה בתערוכת צילומי הקמפיין המקצועיים לצד צילומים חובבניים שתוצג במקום מרכזי ופתוח

 

בגדים: יפעת לוי, אמהות

צילום: קרן דניאלי-קסנר, סטודיול׳ה צילום

ע. צילום: שני לויה

סטיילינג: נטע רז רחמן

איפור: עדי לוי-אלאלוף

מצולמים: אנוצ׳קה גל ואיידן, הילה ליאון ועברי, מורן מישל וניבי

 





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: קרן דניאלי-קסנר
אמהות מניקות הן קבוצה גדולה ומאוחדת
צילום: קרן דניאלי-קסנר
מומלצים