תינוק מת 6 ימים לאחר שנולד; הדסה יפצה ב-1.5 מיליון ש'
לטענת ההורים התובעים את ביה"ח, רשלנות ביה"ח נבעה משילוב של גורמים שהביאו לפגיעה הבלתי הפיכה בתינוק ולמותו. המרכז הרפואי הדסה: "מדובר במקרה טרגי ולא צפוי"
מיליון שקל - ישלם ביה"ח הדסה להורים שבנם התינוק נפטר שישה ימים לאחר שנולד, עקב רשלנות באבחון מצוקת התינוק ברחם. כך נקבע בהסכם פשרה בין הצדדים, שקיבל תוקף של פסק דין בבית משפט השלום בירושלים.
עוד על רשלנות רפואית
3 התנאים שיקבעו שהייתה רשלנות רפואית
רשלנות רפואית: הטופס הכי חשוב שחייבים לבקש
על פי התביעה, שהוגשה באמצעות עו"ד אסף פוזנר ואילת שורץ-אסף ממשרד עורכי הדין "קמחי, פלד, פוזנר, שילה", לקרא סוף הריונה של האם, העלו בדיקות הדם כי ישנה עלייה חדה של אנזימי כבד. בשל כך היא הופנתה למחלקת יולדות בבית חולים הדסה לשם יילוד התאומים שנשאה ברחמה - בן ובת.
בבית החולים הוחלט ליילד אותה, אבל רק כעבור 24 שעות היא הועברה לחדר לידה למתן תרופה להגברת הצירים. הלידה התקדמה באיטיות, ו-48 שעות מאוחר יותר בוצעה פקיעה יזומה של מי השפיר.
במהלך הלידה המוניטור צפצף מספר פעמים, אולם הצוות הרפואי לא התרגש מכך וציין כי אין צורך להזעיק אותו בכל פעם. יותר מזה, אנשי הצוות אף הסבירו ליולדת ולבעלה כיצד לכבות את הצפצוף המטריד. רק כעבור שעות רבות, ולאחר שניסיון ללידה טבעית כשל, הוחלט לבצע ביולדת לידת ואקום.
"הרשלנות נבעה מכמה גורמים"
התינוק הראשון נולד ללא נשימה וללא דופק והרופאים החלו לבצע בו פעולות החייאה. בינתיים, ולמרבה המזל, התינוקת נולדה ללא סיבוכים. התינוק הועבר למחלקת טיפול נמרץ, אך למרבה הצער נפטר כעבור שישה ימים עקב פגיעה מוחית.
ההורים טענו, כי הלידה החלה והסתיימה באיחור ניכר, תוך מעקב רשלני במיוחד, לאור העובדה שמדובר בהריון של תאומים. קבלת ההחלטות של הצוות הרפואי וההשתהות היא זו שלטענתם גרמה לתינוק להיוולד במצוקה קשה ולמותו לאחר ששה ימים.
לטענת התובעים, רשלנות בית החולים נבעה משילוב של מספר גורמים שהביאו לפגיעה הבלתי הפיכה בתינוק ולמותו. חוות הדעת הרפואית של ד"ר ערן אהרון, מומחה ברפואת נשים, מנתח שצורפה לתביעה מלמדת, כי לו הייתה מתקבלת ההחלטה על חילוץ העובר וסיום הלידה בזמן, הפגיעה בתינוק ומותו היו נמנעים.
בנוסף, המוניטור הראה על מצוקת העובר, עובדה ממנה התעלם צוות בית החולים. "לו היו נוהגים בהתאם לפרוטוקול היה על הצוות לבצע החייאה תוך רחמית או לסיים את הלידה באופן מיידי", נכתב בחוות הדעת הרפואית.
מהמרכז הרפואי הדסה נמסר בתגובה: "התביעה התנהלה בבית המשפט, והמרכז הרפואי הדסה מסר בו את גרסתו. הצוות הרפואי בהדסה מקדיש עצמו להבאת והצלת חיים. לצערנו, מדובר במקרה טרגי ולא צפוי, שלמרבה הצער לא היה ניתן למניעה. הדסה משתתפים בצער המשפחה".
צפו בדיון על רשלנות רפואית