ארבעה מתכוני במיה בקלי קלות
שאול בן אדרת מגיש רביעיית מתכוני במיה קלים להכנה, שגם מאותגרי המטבח יצליחו להכין בלי בעיה|: על טחינה, בתוך שקשוקה, בטמפורה וגם על שיפוד רוזמרין
שיפודי במיה על מקל רוזמרין
המצרכים (ל-4 מנות):
8 ענפי רוזמרין עבים, ללא העלים
1/2 ק"ג במיה טרייה וקטנה
2 כפות שמן זית
2 שיני שום קצוצות
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
- מתבלים את הבמיה עם מלח ופלפל, שמן זית ושום.
- משפדים את הבמיה על מקלות רוזמרין, ומטגנים במחבת חמה במשך כ-4 דקות מכל צד.
- אופציה נוספת היא להניח את שיפודי הבמיה בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ולאפות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך כ-10 דקות.
במיה בטמפורה וחמשת התבלינים
המצרכים (ל-4 מנות):
1/2 ק"ג במיה טרייה וקטנה
1/2 כוס תערובת טמפורה מוכנה
1 כוס מים
2 כפות חמשת התבלינים
1 כוס שמן לטיגון
מלח ופלפל
לקישוט:
קליפה מגורדת מלימון אחד
אופן ההכנה:
- מערבבים את תערובת הטמפורה עם כוס מים. טובלים את הבמיה בתערובת, ומטגנים בשמן עמוק במשך כ-2 דקות. מעבירים לנייר סופג.
- מתבלים בתערובת חמשת התבלינים, ממליחים ומפלפלים.
- מסדרים את הבמיה בצלחת הגשה, מקשטים בקליפת לימון מגורדת, ומגישים חם.
תבשיל שקשוקה עם במיה ועגבניות שרי
המצרכים (ל-4 מנות):
1/2 ק"ג במיה טרייה וקטנה
1/2 ק"ג עגבניות שרי
1 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
1 כף פפריקה חריפה
1 פלפלון צ'ילי אדום
2 כפות שמן זית
8 ביצים
1/2 כוס מים
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
- יוצרים חתך קטן בקצה כל עגבנייה, וחולטים אותה בסיר עם מים רותחים כדקה. מעבירים
- למי קרח להפסקת הבישול. קולפים את הקליפה מהעגבנייה.
- במחבת עם שמן זית, מזהיבים בצל ומוסיפים שום, פפריקה, עגבניות, פלפלון ובמיה. מבשלים במשך כ-5 דקות על אש נמוכה. מוסיפים 1/2 כוס מים, ומבשלים במשך כ-5 דקות נוספות.
- מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את הביצים מעל, ומבשלים הכל במשך כ-3 דקות נוספות. מגישים לצד לחם.
תבשיל במיה וטחינה חמה של סבתא
המצרכים (ל-4 מנות):
1/2 ק"ג במיה טרייה קטנה
4 עגבניות בשלות, מגורדות בפומפייה
5 שיני שום פרוסות
4 כפות שמן זית
1 מקל קינמון
1/2 כפית סוכר
מלח, פלפל
לטחינה:
1/2 כוס טחינה גולמית
1 כוס מים
מלח - לפי הטעם
לימון - לפי הטעם
לקישוט:
10 עלי נענע
1 מקל קינמון
אופן ההכנה:
- מכינים את הבמיה - מחממים 2 כפות שמן זית במחבת, מוסיפים 4 שיני שום ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים למחבת במיה, עגבניות טריות מגורדות, סוכר ומקל קינמון ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-15 דקות. מתבלים במלח ופלפל.
- מכינים את הטחינה - בינתיים, מערבבים היטב את הטחינה הגולמית עם המים, הלימון והמלח עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים למחבת חמה, ומחמממים על אש נמוכה במשך כדקה (הטחינה צריכה להיות חמימה, אך לא רותחת).
- הגשה - יוצקים את הטחינה לצלחת עמוקה, מניחים מעל את תבשיל הבמיה ומקשטים עם עלי נענע ומקל קינמון.