שתף קטע נבחר

 

אמ"ן לדרג המדיני: ההסכם ירסן את איראן מלבצע פיגועים

ישראל הגבירה את המעקב המודיעיני אחרי טהרן מאז חתימת הסכם הגרעין, ובצה"ל הבהירו לדרג המדיני שיש גם נקודות חיוביות: איראן תהיה מרוסנת מביצוע פיגועי ראווה, השיח האמריקני-איראני טומן בחובו הזדמנויות

ראש הממשלה בנימין נתניהו נואם מעל כל במה נגד הסכם הגרעין עם איראן - אבל בצה"ל יש גם קולות אחרים. אגף המודיעין בצה"ל הציג לאחרונה לדרג המדיני את עמדת בנוגע להסכם, ולצד הסיכונים והבעיות - שעליהן הצביעה ישראל פעמים רבות בעבר - צוינו גם כמה הזדמנויות וסיכויים שנוצרו לאחר חתימת ההסכם.

 

אמנם גם באמ"ן הבהירו כי הסיכונים רבים מהסיכויים, אבל ציינו גם את הנקודות החיוביות. אלו כוללות, לפי חטיבת המחקר, את הנקודות האלה: לאיראן לא יהיה גרעין צבאי בשנים הקרובות; ארצות הברית מנהלת שיח עם איראן בנוגע להסדרה של סוגיות אזוריות; איראן תהיה מרוסנת מלבצע פעולות טרור גדולות נגד ישראל כפיצוץ שגרירויות.  

 

נתניהו נגד הסכם הגרעין, בחודש שעבר    (צילום: לע"מ)

נתניהו נגד הסכם הגרעין, בחודש שעבר    (צילום: לע"מ)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

אובמה תוקף את מתנגדי ההסכם    (צילום: רויטרס)

אובמה תוקף את מתנגדי ההסכם    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בנוסף, לאחר חתימת הסכם הגרעין הגבירו באמ"ן את מאמציהם לאסוף מודיעין על תוכנית הגרעין של הרפובליקה האיסלאמית. מוקדם יותר החודש נחשף כי מפקד כוח קודס, קאסם סולימאני, נסע לרוסיה במחצית השנייה של חודש יולי ונפגש שם עם בכירים רוסיים. ברשת פוקס האמריקנית דווח כי הוא נפגש עם הנשיא ולדימיר פוטין ושר החוץ סרגיי לברוב.

 

לצד זאת, הוצגו כמובן גם הסיכונים שההסכם טומן בחובו, בהם גם חשש מתחילתו של מרוץ חימוש גרעיני, הכולל גם מדינות כמו סעודיה ומצרים. מדינות האזור כבר הגבירו את רכש הנשק הקונבנציונלי שלהן מארצות הברית ומצרפת וקנו במיליארדים מערכות הגנה נגד מטוסים ומטוסי F-16, כפי שעיראק רכשה. לצד זאת, סיכון נוסף הוא העובדה שעתה העולם מביט באיראן כמדינה לגיטימית שכבר אינה מצורעת.

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 

 

גורם איראני אישר כי מפקד הכוחות המיוחדים של משמרות המהפכה נסע לרוסיה למרות הסנקציות שהושתו עליו. הוא ציין כי סולימאני שוחח עם בכירים רוסיים בנוגע לנושאים שונים, בהם גם משלוח טילי ה-S-300 שרוסיה הבטיחה לאיראן ואמצעי לחימה נוספים. סולימאני מוגדר על ידי וושינגטון כטרוריסט מאז שנת 2005. בשנת 2011 נקשר שמו למזימה להתנקש בחייו של השגריר הסעודי בוושינגטון. כוח קודס הם הכוחות המיוחדים של משמרות המהפכה באיראן שתומכים בשלוחות טרור ברחבי המזרח התיכון.

 

בתוך כך, באתר של המנהיג העליון של איראן עלי חמינאי התייחס היום חמינאי להסכם הגרעין עם המעצמות. "הם חשבו שההסכם - שלא ברור אם יעבור באיראן או באמריקה - יפתח את איראן להשפעה שלהם", כתב חמינאי. "חסמנו את הדרך ובוודאי נחסום גם בעתיד. אנחנו לא נאפשר השפעה פוליטית, תרבותית או כלכלית של ארה"ב באיראן".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המנהיג העליון של איראן חמינאי
מומלצים