מנות שף מקופסאות שימורים
ליל שימורים: כשאומרים לכם "קופסת שימורים" אתם מיד נזכרים בלוף הצבאי? תתפלאו, אבל אפשר לקבל גם חוויה אחרת - השף איל מרון מגיש שלושה מתכונים קלים, זולים ומהירים להכנה מקופסאות שימורים. ולא חייבים לגלות לאורחים את הסוד
צילום: ניצן דרור ואלי סגל, עריכה: תמר אברהם
סלט מלפפונים עם סרדינים
המצרכים (ל-2 מנות):
3 מלפפונים קלופים
3 גבעולי סלרי חתוכים דק
1 בצל סגול קלוף, חתוך לפרוסות דקות
חופן עלי שמיר, קצוצים
1/4 פלפל חריף, קצוץ
1 לימון טרי, סחוט למיץ
מעט מלח
1 קופסת סרדינים בשמן זית
2 כפיות מהשמן של הסרדינים
אופן ההכנה:
- חותכים את המלפפונים לאורכם. מסלקים בעזרת כף את הגרעינים.
- קוצצים את המלפפונים.
- בקערת ערבוב שמים את המלפפונים, מוסיפים את הסלרי, הבצל, השמיר, הפלפל החריף, מיץ הלימון, המלח והשמן, ומערבבים קלות. טועמים ומתקנים תיבול.
- מוסיפים את הסרדינים, מערבבים שוב, מעבירים לצלחת הגשה ומגישים.
שפרוטים עם לבנה וזרעי עגבניה
המצרכים (ל-4 מנות):
150 גר' לבנה
160 גר' שפרוטים מקופסת שימורים
2 עגבניות
1 כף שמן זית
חופן עלי נענע, חתוכים דק
אופן ההכנה:
- שמים לבנה בצלחת שטוחה ומורחים אותה על הצלחת בתנועת סיבוב.
- מניחים באמצע את השפרוטים.
- מפזרים בעזרת כפית את זרעי העגבניה, סוחטים את מיץ העגבנייה ומתבלים בשמן זית.
- מפזרים את הנענע מעל הכל ומגישים.
סלט תפוחי אדמה ובקלאו
המצרכים (ל-3 מנות):
4 תפו"א גדולים
1/2 כוס שמן חמניות
1/3 כוס חומץ
קמצוץ סוכר
1 בצל קלוף, חתוך לרצועות דקות
מעט מלח ופלפל שחור
1 קופסת שימורים של בקלאו (דג קוד משומר במלח)
בצל ירוק, חתוך (לקישוט)
אופן ההכנה:
- מרתיחים סיר מים עם מלח. מכניסים את תפוחי האדמה לסיר ומרתיחים אותם כ-15 דקות (שלא יהיו רכים מדי). מוציאים מהמים, מקררים, קולפים וחותכים לקוביות.
- מוזגים לקערה את השמן והחומץ, ומוסיפים את הסוכר.
- מערבבים היטב ומוסיפים את רצועות הבצל.
- מוסיפים לקערה את קוביות תפוחי האדמה. מערבבים היטב ומתבלים במלח ופלפל.
- אופן ההגשה: מניחים על צלחת ערמה מהסלט, מוסיפים את הבקלאו ומקשטים בבצל ירוק.
מתכוני שף מקופסאות שימורים
צילום: אנטולי מיכאלו
מומלצים