עדויות מבנגקוק: "ראינו דם וגופות בכל מקום"
אף ארגון עדיין לא קיבל אחריות לפיצוץ שגרם למותם של 22 בני אדם ולפציעת 120. הרשויות שללו אפשרות שמדובר במורדים המוסלמים מדרום המדינה. שני כיווני החקירה המרכזיים: מאבק פוליטי או טרור בינלאומי. תיירים ששהו במקום מספרים: "כל האדמה רעדה, האש עלתה לגובה אדיר"
שעות אחרי הפיגוע הקטלני אתמול (ב') בבנגקוק, תאילנד, שום ארגון או גוף אחר עדיין לא קיבל אחריות לאירוע. בהודעה של צבא תאילנד נמסר כי נשללה האפשרות שמבצעי הפיגוע הם מכוחות המורדים המוסלמים הנלחמים בשלטון בעשור האחרון. על פי הרשויות בבנגקוק, הרקע לפיגוע הוא המאבקים הפוליטיים הפנימיים במדינה או טרור בינלאומי.
לפחות 22 בני אדם נהרגו ו-120 נפצעו בפיגוע שהתרחש בשעות הערב שעון בנגקוק במרכז התיירותי באזור רג'פרסונג במרכז העיר, ליד מקדש אראוואן שהוא יעד תיירותי פופולרי. מבין מקדשי בנגקוק זהו המקדש שמושך אליו את מספר התיירים הרב ביותר. במשרד החוץ בירושלים מסרו כי עד כה לא ידוע על נפגעים ישראלים.
מבין ההרוגים לפחות ארבעה הם אזרחים זרים ורוב הפצועים הם תיירים מסין ומטיוואן. משטרת תאילנד מסרה שמטען הצינור הוטמן באופנוע או בשיח סמוך. בהמשך נמצא תיק חשוד נוסף באזור ועלה חשד שמדובר בפצצה שנייה, אך בדיקה שללה את החשש.
"עברנו על הגשר ליד מלון אינטרקונטיננטל. שמענו את הפיצוץ ממש מתחתינו ונפלנו על הרצפה", סיפרו ליפי וג'ון, תיירים אוסטרלים ששוחחו עם "הגרדיאן". "הפיצוץ היה אדיר, היה המון עשן והאש עלתה לגובה אדיר. לא יכולנו לראות דבר מסביבנו. כל האדמה רעדה וחשבתי שכולם עומדים ליפול. אחר כך רצנו למטה במדרגות וראינו אנשים קטועי גפיים זוחלים על הכביש. גופות היו מפוזרות והיה דם בכל מקום. גם השאר רצו והיה שם כאוס. אנשים לא ידעו אם לברוח או לעזור. האוזניים שלנו צלצלו והראשים שלנו כאבו".
רג'פרסונג הוא אזור שבו יש גם צומת מרכזי באותו השם ומרכז קניות גדול. הוא נמצא ברובע פתום וואן של הבירה. צומת רג'פרסונג היה מוקד של הפגנות פוליטיות בשנים האחרונות. אף שתאילנד ידעה חוסר יציבות פוליטי בעשור החולף, פיגועי תופת - בוודאי בממדים שכאלה - הם דבר נדיר בה.
תמר ג'ונסון (20), תיירת בריטית, סיפרה: "אחותי ואני היינו בבר ליד כששמענו את הפיצוץ. בהתחלה חשבנו שזה רעם כי היו סערות כל היום. אבל אז אימא שלי התקשרה למלון והתחילה לצעוק על פצצה ורצנו מהר להורים במלון שלנו. בחוץ היה כאוס. אנשים רצו מסביב והיו המון ניידות משטרה ואמבולנסים בכל מקום. אני כמעט משוכנעת ששמענו פיצוץ נוסף. זה מחריד. עכשיו אנחנו בקומה ה-23 מחכים שיירגע. זה מאוד מפחיד. צוות המלון סגר את הדלתות ואמרו לנו לא לעזוב עד להודעה חדשה".
ברשת החל קמפיין תמיכה וירטואלי בתושבי בנגקוק, prayforBangkok#, ומיליוני גולשים שלחו תנחומים ואיחולי החלמה לקורבנות בתאילנד.
בנגקוק נשארה שלווה מאז ההפיכה הצבאית שבה הודחה הממשלה האזרחית במאי של השנה שעברה. עם זאת, בחודשים האחרונים המתיחות התעוררה מחדש במידה מסוימת אחרי שהחונטה השולטת הבהירה כי אין בכוונתה לקיים בחירות עד 2017 וכי היא רוצה חוקה שתאפשר סוג מסוים של שלטון חירום. מכוניות תופת אינן דבר שבנגקוק מנוסה בו, אבל כן נעשה בהן שימוש בדרום תאילנד, על-ידי מורדים מוסלמים הנלחמים נגד השלטון המרכזי זה כמה שנים.
אוליבר הולמס, כתב של הגרדיאן בדרום מזרח אסיה, סיפר: "מתחם הקניות ותחנת המטרו נסגרו. יש בית חולים ליד מקום הפיצוץ אבל יש תור ארוך של אמבולנסים בכניסה אליו, אז פצועים נלקחים למרכזים רפואיים אחרים".