לראשונה בישראל: התעוררה יולדת ממוות קליני לאחר תסחיף מי שפיר
באחד המקרים הבודדים בעולם, חייה של יולדת ניצלו, לאחר שמערכות גופה קרסו בשל תסחיף מי שפיר. היא עברה החייאה בביה"ח בילינסון, חוברה למכונת לב ריאה ועברה ניתוח לב מורכב בו הוצא קריש הדם שחסם את ריאותיה וגרם לקריסה. בכל שנה נפטרות בישראל 2 נשים מהתופעה
הצלת חיים דרמטית בבית החולים בילינסון: התעוררה יולדת שלקתה בתסחיף מי שפיר במהלך ניתוח קיסרי ונכנסה למצב של מוות קליני. היא עברה החייאה, חוברה למכונת לב ריאות והועברה לניתוח לב שם הוצא קריש מריאותיה שגרם לקריסת המערכות. עכשיו היא התעוררה וראתה לראשונה את בתה.
קראו עוד
אפשר למנוע תסחיף מי שפיר? 5 סכנות בהריון
נס בלידה: יולדת עם תסחיף מי שפיר ניצלה ממוות
האירוע התרחש לפני כחודש: מערכות גופה של יולדת קרסו בגלל תסחיף מי שפיר במהלך ניתוח קיסרי. ברגע הוצאת התינוקת, לקתה היולדת בדום לב לאחר שהקריש חדר לריאותיה.
במצב של תסחיף מתרחשת חדירה של נוזל מי השפיר שמכיל חומרים זרים לדם האמהי, לתוך כלי הדם של האם. הגוף מגיב בתגובה אלרגית קיצונית כתוצאה מחדירה זו, המתבטאת במצוקה נשימתית קשה, כחלון, תמט של הריאה והלב, דימום ותרדמת.
אין דרכים למנוע את תסחיף מי השפיר או לצפות אותו. במרבית המקרים עקב המצוקה, מסתיים התסחיף במותם של האם ועוברה. אלה השורדים עלולים לסבול מנזק נוירולוגי תמידי.
נאבקו על חייה
צוות רופאים מרדימים, גינקולוגים וקרדיולוגים ביצעו בה החייאה ומאז צוות מערך ניתוח לב וחזה נאבק על חייה וחיבר אותה למכונת האקמו – טכנולוגיה התומכת בלב ובריאות עד להתאוששותן.
בניתוח מורכב, פרופ' דן ערבות, מנהל מערך ניתוחי לב וחזה וצוותו ניתחו את היולדת והוציאו את קריש הדם הענק שחסם את ריאותיה. הניתוח אפשר זרימת דם תקינה בין הלב לריאות, דבר שלא התאפשר לפני כן כתוצאה מהקריש.
בשבוע האחרון חלה התאוששות ניכרת במצבה, היא התעוררה, הצליחה לנשום לראשונה בכוחות עצמה, להתיישב בכיסא ולהגיב לסביבתה.
אחרי חודש: ראתה לראשונה את בתה
בסוף השבוע הוצג לה סרטון עם תמונותיה של התינוקת אותה לא ראתה מעולם. ההתרגשות בחדרה בטיפול נמרץ הייתה גדולה. בני המשפחה והצוות הרפואי לא נשארו אדישים והזילו אף הם דמעה.בדיקות הפתולוגיה שנעשו לקריש שנמצא בריאותיה של היולדת איששו את אבחנת הרופאים כי אכן זהו קריש שבו היה מי שפיר שהגיעו מהשליה של האישה אל ריאותיה.
"בכל שנה נפטרות בישראל כשתי נשים מתסחיף מי שפיר", הסביר פרופ' ארנון ויזניצר, מנהל בית החולים לנשים, "הסיבוך הנדיר של תסחיף מי שפיר סיכן את חייה של היולדת. אנו גאים בכך שהצלחנו להציל את חייה".
"זהו אחד הדיווחים הראשונים בעולם והמקרה הראשון בישראל על חיי יולדת שניצלו הודות לטכנולוגית האקמו והניתוח", הוסיף פרופ' דן ערבות, מנהל מערך ניתוחי לב וחזה, "אני מקווה שבזכות פריצת דרך זו חיי יולדות נוספות בישראל יינצלו".