שתף קטע נבחר

הפיגוע בתאילנד: מרדף אחר חשוד המתנגד למשטר

ראש החונטה הצבאית ששולטת במדינה הודיעה כי המשטרה מחפשת אחר חשוד שזוהה במצלמות אבטחה ליד זירת הפיצוץ בבנגקוק שגבתה את חייהם של לפחות 22 בני אדם. החשוד: חבר בתנועת "החולצות האדומות" המתנגדת לחונטה

 

 

 

מתגברים הסימנים שהמניע לפיגוע בתאילנד הוא כתוצאה ממאבק פוליטי פנימי: משטרת תאילנד מחפשת הבוקר (ג') כי מתקיים מרדף אחר חשוד שנצפה במצלמות האבטחה סמוך לזירת הפיצוץ בבנגקוק שגבתה את חייהם של לפחות 22 בני אדם.

 

ראש החונטה הצבאית פראיות צ'אן־אוצ'ה, המשמש גם כראש הממשלה מאז ההפיכה במדינה אשתקד, אמר כי החשוד משתייך לתנועת "החולצות האדומות" שמתנגדת לשלטון הצבאי. שום ארגון או גוף אחר עדיין לא קיבל אחריות לאירוע. בהודעה של צבא תאילנד נמסר אמש כי נשללה האפשרות שמבצעי הפיגוע הם מכוחות המורדים המוסלמים הנלחמים בשלטון בעשור האחרון.

 

אירוע חריג נוסף נרשם הבוקר במרכז בנגקוק כשאלמוני השליך מגשר הומה אדם מטען נפץ קטן. הוא נפל למימי התעלה שמתחת לגשר ואיש לא נפגע. מהמשטרה המקומית נמסר כי "לולא נפל למים הוא בוודאות היה גורם לנפגעים נוספים".

 

הרשויות פרסמו את תמונת החשוד בביצוע הפיגוע ()
הרשויות פרסמו את תמונת החשוד בביצוע הפיגוע

 

מחפשים כל פיסת מידע בזירת הפיצוץ (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מחפשים כל פיסת מידע בזירת הפיצוץ(צילום: AFP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

מבט על המקדש מלמעלה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מבט על המקדש מלמעלה(צילום: EPA)

שר ההגנה התאילנדי אמר הלילה כי לצבא יש מושג ברור מי עומד מאחורי הפיצוץ אתמול. "יש לנו חשודים והם לא רבים", אמר השר פראיות וונגסוואן שהבהיר כי לא היה מידע מוקדם או מודיעין על הכוונה לבצע פיגוע.

 

מפקד משטרת תאילנד סומאוויט פופמפאונג אמר כי הטרוריסטים תכננו להרוג כמה שיותר בני אדם משום שהם ידעו בשעה 19:00 (שעון מקומי) ישנם הרבה תאילנדים ואזרחים זרים שמגיעים למקדש.

 

הפיגוע התרחש אתמול בשעות הערב, שעון בנגקוק, במרכז התיירותי באזור רג'פרסונג במרכז העיר, ליד מקדש אראוואן שהוא יעד תיירותי פופולרי. מבין מקדשי בנגקוק, זהו המקדש שמושך אליו את מספר התיירים הרב ביותר. במשרד החוץ בירושלים מסרו כי עד כה לא ידוע על נפגעים ישראלים.

 

מבין ההרוגים לפחות ארבעה הם אזרחים זרים ורוב הפצועים הם תיירים מסין ומטיוואן. משטרת תאילנד מסרה שמטען הצינור הוטמן באופנוע או בשיח סמוך. בהמשך נמצא תיק חשוד נוסף באזור ועלה חשד שמדובר בפצצה שנייה, אך בדיקה שללה את

החשש. העדויות מהשטח היו מצמררות.

 

בוחנים את זירת הפיצוץ (צילום: EPA) (צילום: EPA)
בוחנים את זירת הפיצוץ(צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

זעקת הכאב של אזרחי תאילנד (צילום: EPA) (צילום: EPA)
זעקת הכאב של אזרחי תאילנד(צילום: EPA)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

האופנועים ששימשו את המפגעים (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
האופנועים ששימשו את המפגעים(צילום: רויטרס)

 (צילום: google maps) (צילום: google maps)
(צילום: google maps)

"עברנו על הגשר ליד מלון אינטרקונטיננטל. שמענו את הפיצוץ ממש מתחתינו ונפלנו על הרצפה", סיפרו ליפי וג'ון, תיירים אוסטרלים ששוחחו עם "הגרדיאן". "הפיצוץ היה אדיר, היה המון עשן והאש עלתה לגובה אדיר. לא יכולנו לראות דבר מסביבנו. כל האדמה רעדה וחשבתי שכולם עומדים ליפול. אחר כך רצנו למטה במדרגות וראינו אנשים קטועי גפיים זוחלים על הכביש. גופות היו מפוזרות והיה דם בכל מקום. גם השאר רצו והיה שם כאוס. אנשים לא ידעו אם לברוח או לעזור. האוזניים שלנו צלצלו והראשים שלנו כאבו".

 

תמר ג'ונסון (20), תיירת בריטית, סיפרה: "אחותי ואני היינו בבר ליד כששמענו את הפיצוץ. בהתחלה חשבנו שזה רעם כי היו סערות כל היום. אבל אז אימא שלי התקשרה למלון והתחילה לצעוק על פצצה ורצנו מהר להורים במלון שלנו. בחוץ היה כאוס. אנשים רצו מסביב והיו המון ניידות משטרה ואמבולנסים בכל מקום. אני כמעט משוכנעת ששמענו פיצוץ נוסף. זה מחריד. עכשיו אנחנו בקומה ה-23 מחכים שיירגע. זה מאוד מפחיד. צוות המלון סגר את הדלתות ואמרו לנו לא לעזוב עד להודעה חדשה".

 

בנגקוק נשארה שלווה מאז ההפיכה הצבאית שבה הודחה הממשלה האזרחית במאי של השנה שעברה. עם זאת, בחודשים האחרונים המתיחות התעוררה מחדש במידה מסוימת אחרי שהחונטה השולטת הבהירה כי אין בכוונתה לקיים בחירות עד 2017 וכי היא רוצה חוקה שתאפשר סוג מסוים של שלטון חירום. מכוניות תופת אינן דבר שבנגקוק מנוסה בו, אבל כן נעשה בהן שימוש בדרום תאילנד, על-ידי מורדים מוסלמים הנלחמים נגד השלטון המרכזי זה כמה שנים. 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הרשויות בתאילנד טוענות: זה החשוד בביצוע הפיגוע
מומלצים