שתף קטע נבחר

השופטת ריחמה על אוהד בית"ר שהתפרע

"אין לי כסף, אני לא עובד", אמר בדיון בביהמ"ש שלמה חי טבול, שהורחק מהמגרשים אחרי ההתפרעות האלימה של אוהדי בית"ר במשחק מול שרלרואה. הוא סירב להתייצב בתחנת המשטרה בזמן משחקים כפי שחוייב לעשות, אך הבקשה להחמיר בתנאים המגבילים שחליו עליו נדחתה

האם מופעלת יד קשה מספיק נגד אוהדים המתפרעים במשחקי כדורגל? לא בהכרח. שופטת בית המשפט השלום בירושלים, אנה שניידר, סירבה הבוקר (ד') לבקשת המשטרה להחמיר את תנאי הערבות של אוהד בית"ר ירושלים שהורחק מהמגרשים לאחר שהתפרע בבלגיה - ולא התייצב בתחנת המשטרה בזמן משחקים כפי שחוייב לעשות. הנימוק: האוהד סובל מקשיים כלכליים.

 

 

לפני כחודש הרחיק שופט בית המשפט השלום בירושלים, שמואל הרבסט, 12 אוהדי בית"ר ירושלים מכל מגרשי הכדורגל בארץ לאור ההתנהגות אלימה במשחק מול שרלואה בבלגיה. אחד האוהדים שהורחקו הוא שלמה חי טבול. ההחלטה כוללת גם את הרחקתו מאימוני הקבוצה ומשחקי גביע עד לסוף עונת המשחקים 2016. כמו כן קבע השופט כי בכל עת שבה יתקיים משחק של בית"ר ירושלים, בכל אצטדיון שהוא, יתייצב טבול בזמן הפסקת המחצית בתחנת המשטרה הקרובה לביתו ויחתום בפני היומנאי.

 

ואולם, מאז ההחלטה התקיימו שלושה משחקים של בית"ר ירושלים במסגרת גביע הטוטו - וטבול לא התייצב כלל לחתום באף תחנה. על פי המשטרה, לפני כשבוע יצר קשר עם טבול חוקר ממרחב מוריה ואמר לו כי הוא מזומן לחקירה, אולם טבול השיב לו כי "הוא עסוק ולא רואה איך יש לו זמן להגיע". החוקר הסביר לו כי הוא מחוייב להגיע וטבול השיב לו: "זה בגלל בית"ר? אני לא מגיע אליכם".

 

בעקבות כך הוצא צו מעצר כללי נגד טבול ואתמול (ד') הוא נעצר ונחקר. בחקירתו הסביר כי לא ידע על ההחלטה. בדיון שנערך הבוקר בבית המשפט השלום סירב נציג המשטרה, רס"ר שלומי בן דור, לקבל נימוק זה: "מדובר בהפרות בוטות של החלטת בית המשפט".

 

כל שביקשה המשטרה הבוקר בפני השופטת אנה שניידר הוא להחמיר את תנאי השחרור של האוהד, ולהורות על טבול להפקיד 2,000 שקלים על מנת להבטיח כי יעמוד בתנאים שקבע בית המשפט. במסגרת הדרישות של המשטרה התבקש טבול לגייס 5,000 שקלים ערבות צד ג' מצד שני ערבים. 

 

בא כוחו של טבול, עו"ד גבי טרנישווילי, הדגיש כי טבול אינו מתנגד לערבויות מצד הערבים אולם התנגד בתוקף להפקדה של 2,000 שקלים ערבות לצורך עמידה בתנאים: "הטלת הכבדה נוספת היא פגיעה בלתי מידתית באוהד לנוכח ההפרות המינוריות שהיו כאן, שמסתכמות באי התייצבות בתחנת המשטרה. אני מצליח להבין את עמדתו של המשיב כאשר הוא עובד ומתגורר בשכירות והמשכורת שלו נמוכה. הוא חי מהיד לפה על מנת להתקיים. האם זה לא מידתי לבקש ממנו לא לעבוד על מנת להתייצב בתחנת משטרה? אני חושב שהתשובה לכך היא לא".

 

טבול עצמו אמר בבית משפט: "אין לי כסף. החוקר אמר לי אתמול – לא מעניין אותי מה תעשה, אל תלך לעבוד כלל מבחינתי".

 

השופטת אנה שניידר קיבלה את טיעוני האוהד וסירבה לבקשת המשטרה להורות על הפקדת ערבות מצדו: "התרשמתי שלא יוכל לעמוד בתנאי זה הואיל והוא לא יוכל לעבוד באופן סדיר. זאת משום שהוא חייב בהתייצבות במשטרה".

 

טרנישווילי אמר בסיום הדיון: "אני שמח מאוד שבית משפט הבין את עמדתו של האוהד ואת הקושי האובייקטיבי שהיה לו ומנע ממנו להתייצב ולחתום. אני מברך על החלטת השחרור. מדובר באוהד שלא הבין את משמעות ההחלטה הקודמת שניתנה בעניינו ולאחר שבית משפט הבהיר לו את משמעות ההחלטה ואת הכלים שעומדים בפניו כדי לשנות את ההחלטה הוא קיבל את הדברים בהבנה ויפעל בהתאם בחוק".

 

 


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ראובן שוורץ
אוהדי בית"ר ירושלים
צילום: ראובן שוורץ
מומלצים